ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସରେ ଗୋଆବାସୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
30 MAY 2025 4:43PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୋଆର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, “ଗୋଆର ଅନନ୍ୟ ସଂସ୍କୃତି ଭାରତର ଗୌରବ । ଗୋଆ ଲୋକମାନେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନିଜର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିଚୟ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ଏହି ରାଜ୍ୟ ସର୍ବଦା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରୁ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିଆସିଛି ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଗୋଆର ମୋର ଭଉଣୀ ଏବଂ ଭାଇମାନଙ୍କୁ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ଅବସରରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା । ଗୋଆର ଅନନ୍ୟ ସଂସ୍କୃତି ଭାରତର ଗୌରବ । ଗୋଆ ଲୋକମାନେ ବିବିଧ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏକ ଦୃଢ଼ ଛାପ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ଏହି ରାଜ୍ୟ ସର୍ବଦା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରୁ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଆକର୍ଷିତ କରିଆସୁଛି । ଗତ ଏକ ଦଶନ୍ଧି ଧରି, ଗୋଆର ପ୍ରଗତିକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ବହୁତ କାମ କରାଯାଇଛି । ଆଗାମୀ ସମୟରେ ରାଜ୍ୟ ବିକାଶର ନୂଆ ଶିଖର ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉ, ଏହା ହିଁ ମୋର କାମନା ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister greets the people of Goa on their Statehood Day
30 MAY 2025 4:43PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi, has greeted the people of Goa on the occasion of their Statehood Day. "Goa's unique culture is India's pride. Goan people have made a strong mark in diverse sectors. This state has always been drawing people from all over the world", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X :
"Greetings to my sisters and brothers of Goa on the occasion of their Statehood Day. Goa's unique culture is India's pride. Goan people have made a strong mark in diverse sectors. This state has always been drawing people from all over the world. Over the last decade, a lot of work has been done that is furthering Goa's progress. May the state continue to scale new heights of development in the times to come."