Prime Minister's Office
PM chairs the NDA Chief Ministers' Conclave in Delhi
25 MAY 2025 6:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the NDA Chief Ministers' Conclave in Delhi today. He emphasised the need to add momentum to our development trajectories and ensure the benefits of a double-engine government reach the people in an effective manner.
In a thread post on X, he wrote:
“Participated in the NDA Chief Ministers' Conclave in Delhi. We had extensive deliberations about various issues. Various states showcased their best practices in diverse areas including water conservation, grievance redressal, strengthening administrative frameworks, education, women empowerment, sports and more. It was wonderful to hear these experiences.”
“I emphasised the need to add momentum to our development trajectories and ensure the benefits of a double-engine government reach the people in an effective manner. Spoke about building stronger synergies in key areas be it cleanliness, sanitation, healthcare, youth empowerment, agriculture, technology and more.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏନ୍‌ଡିଏ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କର ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 MAY 2025 6:37PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏନ୍‌ଡିଏ ଶାସିତ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ବିକାଶର ଗତିକୁ ଅଧିକ ଦୃତ କରିବା ଏବଂ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାରଙ୍କ ଲାଭକୁ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ଥ୍ରେଡ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ଦିଲ୍ଲୀରେ ଏନ୍‌ଡିଏର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିଲି । ଏହି ଅବସରରେ ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ବ୍ୟାପକ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ । ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଜଳ ସଂରକ୍ଷଣ, ଅଭିଯୋଗ ସମାଧାନ, ପ୍ରଶାସନିକ ଢାଞ୍ଚାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ଶିକ୍ଷା, ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣ, କ୍ରୀଡା ଏବ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପ୍ରୟାସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ । ଏହି ଅଭିଜ୍ଞତାଗୁଡିକ ଶୁଣି ବହୁତ ଭଲ ଲାଗିଲା ।”
“ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରିମଧ୍ୟ ଲେଖିଛନ୍ତି, ମୁଁ ଆମ ବିକାଶକୁ ଅଧିକ ଗତିଶୀଳ କରାଇବା ଏବଂ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାରଙ୍କ ଲାଭକୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବରେ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ନିଶ୍ଚିତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲି । ଏଥିସହ ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ପରିମଳ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା, ଯୁବ ସଶକ୍ତିକରଣ, କୃଷି, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦୃଢ଼ ସମନ୍ୱୟ ଗଠନ କରିବା ବିଷୟରେ କଥା ହୋଇଥିଲି ।”