প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ড0 জয়ন্ত নাৰ্লিকাৰৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
20 MAY 2025 1:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি প্ৰখ্যাত জ্যোতিৰ্বিজ্ঞানী ড0 জয়ন্ত নাৰ্লিকাৰৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
তেওঁ এক্সৰ এটা পোষ্টত লিখিছেঃ
"ড0 জয়ন্ত নাৰ্লিকাৰৰ মৃত্যু বৈজ্ঞানিক সম্প্ৰদায়ৰ বাবে এক অপৰিসীম ক্ষতি। বিশেষকৈ জ্যোতিৰ্বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ এগৰাকী আলোকিত ব্যক্তি আছিল। তেওঁৰ অগ্ৰণী কামসমূহ, বিশেষকৈ মূল তাত্ত্বিক পৰিকাঠামোবোৰক প্ৰতিটো প্ৰজন্মৰ গৱেষকসকলৰ বাবে অতি মূল্যৱান হ’ব। তেওঁ এগৰাকী প্ৰতিষ্ঠান নিৰ্মাতা, শিক্ষাৰ কেন্দ্ৰ আৰু যুৱ মনৰ উদ্ভাৱন কেন্দ্ৰ হিচাপে বিশেষ নিদৰ্শন সৃষ্টি কৰিছিল। তেওঁৰ লেখাসমূহে সাধাৰণ নাগৰিকৰ বাবে বিজ্ঞানক বোধগম্য কৰি তোলাত যথেষ্ট সহায় কৰি তুলিছিল। এই দুখৰ সময়ত তেওঁৰ পৰিয়াল আৰু বন্ধুবৰ্গলৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছো। ওম শান্তি।"

Prime Minister's Office
PM condoles the passing of Dr. Jayant Narlikar
20 MAY 2025 1:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of Dr. Jayant Narlikar, a luminary in the field of astrophysics.
He wrote in a post on X:
“The passing of Dr. Jayant Narlikar is a monumental loss to the scientific community. He was a luminary, especially in the field of astrophysics. His pioneering works, especially key theoretical frameworks will be valued by generations of researchers. He made a mark as an institution builder, grooming centres of learning and innovation for young minds. His writings have also gone a long way in making science accessible to common citizens. Condolences to his family and friends in this hour of grief. Om Shanti.”