Prime Minister's Office
PM to visit Rajasthan on 22nd May
PM to lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth over Rs 26,000 crore in Palana, Bikaner
Projects include Railways, Roadways, Power, Water, New and Renewable Energy sectors
PM to inaugurate 103 redeveloped Amrit Stations in 86 districts across 18 States and Union Territories of India
20 MAY 2025 1:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Rajasthan on 22nd May. He will travel to Bikaner and at around 10:30 AM, he will undertake darshan at Karni Mata temple in Deshnoke.
Further at around 11:00 AM, Prime Minister will inaugurate the redeveloped Deshnoke Station under the Amrit Bharat Station Scheme and flag-off Bikaner-Mumbai express train. Thereafter, he will lay the foundation stone, inaugurate and dedicate to the nation multiple development projects worth over Rs 26,000 crore and also address a public function in Palana.
In line with his commitment to constantly improve and enhance the rail infrastructure in the country, Prime Minister will inaugurate 103 redeveloped Amrit Stations in 86 districts across 18 States and Union Territories of India developed at a cost of over Rs 1,100 crore. Over 1,300 stations are being redeveloped with modern facilities, designed to reflect regional architecture and enhance passenger amenities under the Amrit Bharat Station Scheme. Deshnoke railway station, serving pilgrims and tourists visiting the Karni Mata Temple among others, is inspired with temple architecture and arch and column theme. Begumpet railway station in Telangana is inspired by the architecture of the Kakatiya empire. Thawe station in Bihar incorporates various murals and art works representing Maa Thawewali, one of the 52 Shakti Peethas and depicting Madhubani paintings. Dakor station in Gujarat is inspired by Ranchhodrai Ji Maharaj. The redeveloped Amrit stations across India integrate modern infrastructure with cultural heritage, passenger-centric amenities including those for Divyangjan and sustainable practices to enhance the travel experience.
Indian Railway is marching towards 100% electrification of its network, making railway operations more efficient and environment friendly. In line with this, Prime Minister will lay the foundation stone of Churu-Sadulpur rail line (58 km) and dedicate to the Nation Suratgarh-Phalodi (336 km); Phulera-Degana (109 km); Udaipur-Himmatnagar (210 km); Phalodi-Jaisalmer (157 km) and Samdari-Barmer (129 km) rail line electrification.
In a major boost to road infrastructure in the state, Prime Minister will lay the foundation stone for construction of 3 Vehicle Underpasses, widening and strengthening of National highways. He will also dedicate 7 roadways projects in Rajasthan. The roadways projects, worth over Rs 4850 crore, will facilitate smoother movement of goods and people. The highways extend up to the Indo-Pak border, enhancing accessibility for security forces and strengthening India's defence infrastructure.
Furthering the vision of electricity for all and green and clean energy, Prime Minister will lay the foundation stone of power projects including Solar projects at Bikaner and Nawa in Didwana Kuchaman, and Transmission Systems for Evacuation of Power Part B PowerGrid Sirohi Transmission Ltd and Part E PowerGrid Mewar Transmission Ltd. He will also inaugurate power projects including Solar project at Bikaner, Transmission system for Evacuation of PowerGrid Neemuch and from Bikaner Complex, Augmentation of transformation capacity at Fatehgarh-II Power Station which will provide clean energy and reduce carbon emission.
Prime Minister will also lay the foundation stone, inaugurate and dedicate 25 important state government projects across Rajasthan to enhance infrastructure, connectivity, power supply, health services, and water availability in the state. These include laying of foundation stone and dedication to the nation of projects for upgrading and maintaining 12 State Highways covering a total length of over 750 km worth over Rs 3,240 crore; further expansion under the program includes an additional 900 km of new highways. Prime Minister will inaugurate power projects at Bikaner and Udaipur. He will also inaugurate Nursing Colleges in Rajsamand, Pratapgarh, Bhilwara, Dholpur which will play a key role in enhancing health infrastructure in the state. He will also lay the foundation stone and dedicate to the nation various water infrastructure projects in the region including Rural Water Supply and Fluorosis Mitigation Project in Jhunjhunu District, Restructuring of Urban Water Supply Schemes in 7 Towns of Pali District under AMRUT 2.0, among others.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২২ মে'ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰাজস্থান ভ্ৰমণ
বিকানেৰৰ পালানাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ২৬,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা
প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে ৰে’লপথ, পথ, বিদ্যুৎ, পানী, নতুন আৰু নৱীকৰণযোগ্য শক্তি খণ্ড
ভাৰতৰ ১৮ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ ৮৬ খন জিলাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ১০৩ খন পুনৰ বিকশিত অমৃত ষ্টেচন উদ্বোধন
20 MAY 2025 1:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২২ মে'ত ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰিব। তেওঁ বিকানেৰলৈ যাব আৰু পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত তেওঁ দেশন’কৰ কৰ্ণী মাতা মন্দিৰ দৰ্শন কৰিব।
ইয়াৰ উপৰি পুৱা প্ৰায় ১ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অমৃত ভাৰত ষ্টেচন আঁচনিৰ অধীনত পুনৰ নিৰ্মাণ কৰা দেশন’ক ষ্টেচন উদ্বোধন কৰিব আৰু বিকানেৰ-মুম্বাই এক্সপ্ৰেছ ৰে’লৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। ইয়াৰ পাছতে তেওঁ ২৬,০০০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন তথা ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব আৰু পালানাত এক ৰাজহুৱা অনুষ্ঠানত ভাষণ দিব।
দেশত ৰে’ল আন্তঃগাঁথনি নিৰন্তৰ উন্নত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ ১৮ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ ৮৬ খন জিলাত ১,১০০ কোটি টকাতকৈও অধিক ব্যয়েৰে ১০৩ খন পুনৰ বিকশিত অমৃত ষ্টেচন উদ্বোধন কৰিব। অমৃত ভাৰত ষ্টেচন আঁচনিৰ অধীনত আঞ্চলিক স্থাপত্যক প্ৰতিফলিত কৰা আৰু যাত্ৰীৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে আধুনিক সুবিধাৰে ১,৩০০ৰো অধিক ষ্টেচনৰ পুনৰ বিকাশ কৰা হৈছে। কৰ্ণী মাতা মন্দিৰ ভ্ৰমণ কৰা তীৰ্থযাত্ৰী আৰু পৰ্যটকসকলক সেৱা আগবঢ়োৱা দেশন’ক ৰে’ল ষ্টেচন মন্দিৰ স্থাপত্য আৰু স্তম্ভৰ বিষয়বস্তুৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত। তেলেংগানাৰ বেগমপেট ৰে’ল ষ্টেচন কাকতীয় সাম্ৰাজ্যৰ স্থাপত্যৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত। বিহাৰৰ থাৱে ষ্টেচনত ৫২ টা শক্তি পীঠৰ ভিতৰত এটা মা থাৱেৱালীক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা আৰু মধুবনী চিত্ৰকৰ্ম চিত্ৰিত কৰা বিভিন্ন ভিত্তিচিত্ৰ আৰু শিল্পকৰ্ম অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে। গুজৰাটৰ ডাকোৰ ষ্টেচন ৰণচোদ্ৰাইজী মহাৰাজৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত। সমগ্ৰ ভাৰতৰ পুনৰ বিকশিত অমৃত ষ্টেচনসমূহে আধুনিক আন্তঃগাঁথনিৰ সৈতে সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য, যাত্ৰী-কেন্দ্ৰিক সুবিধাসমূহকে ধৰি দিব্যাংগজনৰ ভ্ৰমণৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধিৰ বাবে বহনক্ষম অনুশীলনসমূহক একত্ৰিত কৰে।
ভাৰতীয় ৰে’লৱেই ইয়াৰ নেটৱৰ্কৰ বৈদ্যুতিকীকৰণৰ দিশত অগ্ৰসৰ হৈছে, যাৰ ফলত ৰে’লৱেৰ কাম-কাজ অধিক দক্ষ আৰু পৰিবেশ অনুকূল হৈ পৰিছে। ইয়াৰ সমান্তৰালভাৱে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চুৰু-সাদুলপুৰ ৰে’ল লাইন (৫৮ কিলোমিটাৰ)ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব আৰু চুৰাটগড়-ফালোদী (৩৩৬ কিলোমিটাৰ); ফুলেৰা-দেগানা (১০৯ কিলোমিটাৰ); উদয়পুৰ-হিম্মতনগৰ (২১০ কিলোমিটাৰ); ফলোদী-জয়ছালমেৰ (১৫৭ কিলোমিটাৰ) আৰু সমদাৰী-বাৰ্মেৰ (১২৯ কিলোমিটাৰ) ৰে’ল লাইনৰ বৈদ্যুতিকীকৰণ ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব।
ৰাজ্যখনত পথ আন্তঃগাঁথনিৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ বিকাশত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩ খন বাহন আণ্ডাৰপাছ নিৰ্মাণ, ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ বহল আৰু শক্তিশালীকৰণৰ বাবে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ ৰাজস্থানত ৭ টা পথ প্ৰকল্পও উৎসৰ্গা কৰিব। ৪,৮৫০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ এই পথ প্ৰকল্পসমূহে সামগ্ৰী আৰু জনসাধাৰণৰ সুগম চলাচলৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব। এই ঘাইপথসমূহ ভাৰত-পাকিস্তান সীমান্তলৈকে সম্প্ৰসাৰিত হৈ আছে, যাৰ ফলত নিৰাপত্তা বাহিনীৰ বাবে সুগমতা বৃদ্ধি পাইছে আৰু ভাৰতৰ প্ৰতিৰক্ষা আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী হৈছে।
সকলোৰে বাবে বিদ্যুৎ আৰু সেউজ তথা পৰিষ্কাৰ শক্তিৰ দৃষ্টিভংগীৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডিডৱানা কুচামানৰ বিকানেৰ আৰু নাৱাত সৌৰ প্ৰকল্প আৰু পাৱাৰ পাৰ্ট বি পাৱাৰগ্ৰিড চিৰোহী ট্ৰেন্সমিশ্যন লিমিটেড, পাৰ্ট ই পাৱাৰগ্ৰিড মেৱাৰ ট্ৰেন্সমিশ্যন লিমিটেডৰ উচ্ছেদৰ বাবে ট্ৰেন্সমিশ্যন ছিষ্টেমকে ধৰি শক্তি প্ৰকল্পসমূহৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ বিকানেৰত সৌৰ প্ৰকল্প, পাৱাৰগ্ৰিড নীমুচ আৰু বিকানেৰ কমপ্লেক্সৰ পৰা স্থানান্তৰণৰ বাবে ট্ৰেন্সমিশ্যন প্ৰণালী, ফতেহগড়-২ পাৱাৰ ষ্টেচনত ৰূপান্তৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাকে ধৰি বিদ্যুৎ প্ৰকল্পসমূহ উদ্বোধন কৰিব, যিয়ে পৰিষ্কাৰ শক্তি প্ৰদান কৰিব আৰু কাৰ্বন নিৰ্গমন হ্ৰাস কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজ্যখনত আন্তঃগাঁথনি, সংযোগ, বিদ্যুৎ যোগান, স্বাস্থ্য সেৱা আৰু পানীৰ উপলব্ধতা বৃদ্ধিৰ বাবে ৰাজস্থানত ৰাজ্য চৰকাৰৰ ২৫ টা গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন, উদ্বোধন আৰু উৎসৰ্গা কৰিব। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৰাজ্যিক ঘাইপথৰ উন্নয়ন আৰু ৰক্ষণাবেক্ষণৰ বাবে ৩,২৪০ কোটি টকাতকৈও অধিক মূল্যৰ মুঠ ৭৫০ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্য সামৰি লোৱা ১২ টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতি সমৰ্পণ; এই কাৰ্যসূচীৰ অধীনত অধিক সম্প্ৰসাৰণৰ ভিতৰত আছে অতিৰিক্ত ৯০০ কিলোমিটাৰ নতুন ঘাইপথ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিকানেৰ আৰু উদয়পুৰত বিদ্যুৎ প্ৰকল্পসমূহ উদ্বোধন কৰিব। তেওঁ ৰাজসমন্দ, প্ৰতাপগড়, ভিলৱাৰা, ধোলপুৰত নাৰ্ছিং মহাবিদ্যালয়ো উদ্বোধন কৰিব, যিয়ে ৰাজ্যখনত স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধিত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। ইয়াৰ উপৰি তেওঁ এই অঞ্চলৰ বিভিন্ন জল আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব আৰু ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰিব, যাৰ ভিতৰত আছে ঝুনঝুনু জিলাত গ্ৰাম্য পানী যোগান আৰু ফ্লৰ’ছিছ প্রশমন প্ৰকল্প, অমৰুত ২.০ৰ অধীনত পালি জিলাৰ ৭ খন চহৰত নগৰীয়া পানীযোগান আঁচনিৰ পুনৰ্নিমাণ আদি।