প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল তেক্নোলোজি দে লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
11 MAY 2025 2:32PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেসনেল তেক্নোলোজি দে লাকপদা মীয়ামদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংগীদমক চাউথোকচবা ফোঙদোকখি অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎখি অমসুং ১৯৯৮ পোখ্রান তেস্তশু নিংশিংখি। সাইন্স অমসুং রিছার্সকী খুৎথাংদা তুংগী মীরোলশিংগী ফিবম ফগৎহন্নবা থাজবা মহাক্না অমুক হন্না পীখি।
এক্স পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নেসনেল তেক্নোলোজি দে লাকপদা য়াইফ পাউজেল পীজরি! নুমিৎ অসি ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংগীদমক চাউথোকচবা ফোঙদোকপা অমসুং তৌবীমল খঙবা নুমিৎ অমনি অমসুং ১৯৯৮ পোখ্রান তেস্তশু নিংশিংলি। মখোয় ঐখোয়গী লৈবাক্কী চাউখৎপগী খোঙচত্ত মশক থোকপা থৌরম অমনি অমসুং মশা মরোমদোম লেপচনবা ঐখোয়না চঙশিল্লিবা খোঙজংগী শরুক অমনি।
ঐখোয়গী মীয়ামগী মপাঙ্গলনা মরম ওইদুনা, তেক্নোলোজি, স্পেস, এ.আই, দিজিতেল ইন্নোবেসন, গ্রিন তেক্নোলোজিগী তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা ভারতনা মালেমগী লুচিংবা অমা ওইরক্লি। সাইন্স অমসুং রিছার্সকী খুৎথাংদা তুংগী মীরোলশিংগী ফিবম ফগৎহন্নবা ঐখোয়গী থাজবা ঐখোয়না অমুক হন্না থম্লি। তেক্নোলোজিনা মীওইবা খুন্নাই চাউখৎপা, ঐখোয়গী লৈবাক অশোই-অঙাম থোকহন্দবা অমসুং তুংদা চাউখৎপা ওইরসনু”।

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on National Technology Day
11 MAY 2025 2:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today extended his greetings on the occasion of National Technology Day. Shri Modi also expressed pride and gratitude to our scientists and remembered the 1998 Pokhran tests. He has also reaffirmed commitment to empowering future generations through science and research.
In a X post, the Prime Minister wrote;
"Best wishes on National Technology Day! This is a day to express pride and gratitude to our scientists and remember the 1998 Pokhran tests. They were a landmark event in our nation’s growth trajectory, especially in our quest towards self-reliance.
Powered by our people, India is emerging as a global leader in different aspects of technology, be it space, AI, digital innovation, green technology and more. We reaffirm our commitment to empowering future generations through science and research. May technology uplift humanity, secure our nation and drive futuristic growth."