ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପୋପ୍ ଲିଓ ଏକ୍ସଆଇଭିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୁଭକାମନା
09 MAY 2025 2:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପୋପ୍ ଲିଓ ଏକ୍ସଆଇଭିଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କ୍ୟାଥଲିକ୍ ଚର୍ଚ୍ଚରେ ପୋପ୍ଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱର ପ୍ରଶଂସା କରି କହିଛନ୍ତି, ବୈଶ୍ୱିକ, ଶାନ୍ତି, ସଦ୍ଭାବ, ଅଖଣ୍ଡତା ଏବଂ ସେବାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ତାଙ୍କର ଭୂମିକା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ମୁଁ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପୋପ୍ ଲିଓ ଏକ୍ସଆଇଭିଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଉଛି । କ୍ୟାଥଲିକ୍ ଚର୍ଚ୍ଚରେ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱ ଶାନ୍ତି, ସଦଭାବ, ଅଖଣ୍ଡତା ଏବଂ ସେବାର ଆଦର୍ଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ମହତ୍ତପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତ । ଆମର ସହଭାଗିତାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ଲାଗି ପୋପ୍ଙ୍କ ସହ ନିରନ୍ତର ଆଲୋଚନା ଏବଂ ସମ୍ପର୍କ ରକ୍ଷା ପାଇଁ ଭାରତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister conveys greetings to His Holiness Pope Leo XIV
09 MAY 2025 2:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has extended his heartfelt felicitations and best wishes to His Holiness Pope Leo XIV on behalf of the people of India. Shri Modi lauded the Pope’s leadership of the Catholic Church, noting its profound significance in promoting global peace, harmony, solidarity, and service.
The Prime Minister wrote on X;
“I convey sincere felicitations and best wishes from the people of India to His Holiness Pope Leo XIV. His leadership of the Catholic Church comes at a moment of profound significance in advancing the ideals of peace, harmony, solidarity and service. India remains committed to continued dialogue and engagement with the Holy See to further our shared values.
@Pontifex”