প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ইন্দিয়া স্তিল ২০২৫ থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
মালেমগী অনৌবা শেন্মিৎলোনশিংদা স্তিলনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি, মাইপাকপগী ৱারি খুদিংমক্কী তুংদা স্তিলগী শক্তি লৈরি: প্রধান মন্ত্রী
মালেমদা ভারতনা স্তিল পুথোকপদা অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক ওইবদা ঙসি ঐখোয়না চাউথোকচরি: প্রধান মন্ত্রী
নেসনেল স্তিল পোলিসিগী মখাদা ২০৩০ ফাওবদা স্তিল মিল্লিয়ন তন ৩০০ পুথোক্নবা ঐখোয়না পান্দম অমা থম্লি: প্রধান মন্ত্রী
ভারতকী অতোপ্পা উদ্যোগশিং মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা স্তিল ইন্দস্ত্রিগী ভারতকী থৌশিলশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংগী পান্দম অসি ‘জিরো ইম্পোর্ত’ অমসুং ‘নেত এক্সপোর্ত’ ওইগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী স্তিল সেক্তর অনৌবা থবকশিং, অনৌবা গ্রেদশিং অমসুং অনৌবা স্কেলগীদমক থৌরাং তৌগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
তুংগী য়েংলগা ঐখোয়না পাকথোক-চাউথোকহনগদবনি অমসুং ফগৎহনগদবনি, হৌজিক্তগী হৌনা ঐখোয়না তুংগীদমক থৌরাং তৌগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি ১০ দা, মাইনিংগী অওনবা কয়া পুরকখ্রে, আইরন ওর ফংবদা হেন্না লাইহল্লে: প্রধান মন্ত্রী
হৌজিক লৈবাক অসিদা খনিশিং অমসুং রিছোর্সশিং ফজনা শীজিন্নবা মতম ওইরে, গ্রিন ফিল্দ মাইনিং য়াংখৎহনবা দরকার ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
অপুনবা ওইনা, ঐখোয়না অৱা-অনা মায়োক্নবা ঙম্বা, অওনবা পুরকপা অমসুং স্তিলগুম্বা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎলসি: প্রধান মন্ত্রী
24 APR 2025 2:49PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও মেসেজ অমগী খুৎথাংদা মুম্বাইদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ইন্দিয়া স্তিল ২০২৫ থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নুমিৎ অনিনি অসিদা ভারতকী স্তিল সেক্তরগী খুদোংচাবশিংগী মরমদা খন্নগনি। সেক্তর অসিদা অওনবশিং পুরকপা অসি ভারত চাউখৎনবগী য়ুম্ফমনি অমসুং চাউখৎলবা ভারত অমগী য়ুম্ফম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং লৈবাক অসিদা অওনবা পুরক্নবগী অনৌবা পন্দুব অমা ইবা হৌরে। থৌরম অসিদা অনৌবা ৱাখলশিং শরুক য়ামিন্নবা, নৌনা থবক তৌমিন্নবা অমসুং অনৌবা থবক পায়খৎপা পুক্নিং থৌগৎকনি। থৌরম অসিনা স্তিল সেক্তরদা অনৌবা পন্দুব অমগী থবক পায়খৎপা হৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মালেমগী অনৌবা শেন্মিৎলোনশিংদা স্তিলনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি, মাইপাকপগী ৱারি খুদিংমক্কী তুংদা স্তিলগী শক্তি লৈরি। ভারতকী দোল্লর ত্রিল্লিয়ন ৫ গী পান্দম অমা ফংনবা হোৎনবদা স্তিলনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। মালেমদা ভারতনা স্তিল পুথোকপদা অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক ওইবদা ঙসি ঐখোয়না চাউথোকচরি। নেসনেল স্তিল পোলিসিগী মখাদা ২০৩০ ফাওবদা স্তিল মিল্লিয়ন তন ৩০০ পুথোক্নবা ঐখোয়না পান্দম অমা থম্লি। হৌজিক ভারত্ত মীকোক্ত স্তিল শীজিন্নবা অসি চাউরাক্না কেজি ৯৮ ওইরি অমসুং ২০৩০ দা কেজি ১৬০ হেনগৎলকপা য়ারি। স্তিল শীজিন্নবা হেনগৎলকপা অসি লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং শেন্মিৎলোনগী সনাগী থাক অমা ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পি.এম-গাতি শক্তি নেসনেল মাস্তর প্লানগী য়ুম্ফমনা মরম ওইদুনা স্তিল ইন্দস্ত্রিগী তুংগী মতাংদা অনৌবা থাজবা লৈরে। মল্তি-মোদাল কন্নেক্তিবিতি ফগৎহন্নবা খনি লৈবা মফমশিং অমসুং স্তিল য়ুনিতশিংগী মেপ শেম্লে। স্তিল সেক্তর মশিং য়াম্না লৈরিবা ভারতকী নোংপোক থংবা শরুক্ত মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং ফগৎহন্নবা অনৌবা প্রোজেকশিং পায়খৎলে। দোল্লার ত্রিল্লিয়ন ১.৩ গী নেসনেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন খুমাঙচাউশিল্লে। লম্বীশিং, রেলৱেশিং, এয়রপোর্তশিং, হিথাংফমশিং অমসুং পাইপলাইনশিং শেমগৎপা অসিনা স্তিল সেক্তরদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীরে। পি.এম অৱাস য়োজনাগী মখাদা য়ুম করোর কয়া শাখ্রে অমসুং জল জিবন মিসনগী মখাদা খুঙ্গংশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর কয়া শেমগৎলে। হায়রিবা য়াইফ থৌরাংশিং অসিনা স্তিল উদ্যোগতা অনৌবা থৌনা পীরে। সরকারগী প্রোজেকশিংদা ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ স্তিল খক্ত শীজিন্ননবা সরকারনা ৱারেপ লৌরে অমসুং সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা বিল্দিং শাবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা স্তিল খ্বাইদগী য়াম্না শীজিন্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হিরম কয়া চাউখৎহনবদা স্তিলনা মরুওইবা মচাক অমা ওইরি। ভারতকী অতোপ্পা উদ্যোগশিং মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা স্তিল ইন্দস্ত্রিগী ভারতকী থৌশিলশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। মেনুফেকচরিং, কন্সত্রক্সন, মেছিন্নরি অমসুং অতোমেতিপ সেক্তরশিংনা ভারতকী স্তিল ইন্দস্ত্রিদগী থৌনা ফংলি। ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ গী থবক ফগৎহন্নবা চহি অসিগী বজেত্ত সরকারনা নেসনেল স্তিল মেনুফেকচরিং মিসন হৌদোক্লে। মিসন অসিনা অপীকপা, ময়াই ওইবা অমসুং অচৌবা উদ্যোগশিং কোনশিনগনি অমসুং স্তিল সেক্তরদা অনৌবা খুদোংচাবশিং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতনা মতম শাংনা মপান লৈবাকশিংদগী অফবা মখলগী স্তিলশিং পুশিল্লকপগী মখা পোনখি, মসি দিফেন্স অমসুং মরুওইবা সেক্তরশিংগী য়াম্না মরুওইবনি। ভারতনা মশানা শাজবা অহানবা এয়রক্রাফ কেরিয়রদা লৈবাক অসিদা পুথোকপা স্তিল শীজিন্নরে। পুৱারি ওইরবা চন্দ্রয়ান মিসন মাইপাকপদা ভারতকী স্তিলনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। অওনবশিং অসি পুরক্নবা পি.এল.আই স্কিম পায়খৎতুনা অফবা মখলগী স্তিল পুথোকপদা লুপা করোর লিশিং কয়াগী মতেং পীরে। মসি অহৌবা খক্তনি অমসুং তুংদা পায়খৎদবা থবক কয়া লৈরি। লৈবাক শীনবা থুংনা অচৌবা প্রোজেক কয়া পায়খৎপদগী অফবা মখলগী স্তিল দরকার ওইবা হেনগৎলক্লে।
চহি অসিগী বজেত্ত জহাজ শাবা অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর ওইনা লাউথোক্লে অমসুং ভারতনা অনৌবা অমসুং অচৌবা জহাজশিং শাদুনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা থাদোক্নবা পান্দম থম্লি। ভারত্ত পাইপলাইন শানবা স্তিল অমসুং য়োৎহিং কাদবা এল্লোইশিং শীজিন্নবা হেনগৎলক্লি। লৈবাক অসিগী রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা খোঙজেলদা পাকথোক-চাউথোরক্লি। ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংগী পান্দম অসি ‘জিরো ইম্পোর্ত’ অমসুং ‘নেত এক্সপোর্ত’ ওইগদবনি। মপান লৈবাকশিংদা স্তিল মিল্লিয়ন তন ২৫ থাদোক্নবা অমসুং ২০৪৭ ফাওবদা মিল্লিয়ন তন ৫০০ পুথোকপা ঙম্নবা ভারতনা পান্দম থম্লি। স্তিল ইন্দস্ত্রি চাউখৎলকপা অসিনা থবক য়াম্না ফংহল্লে। লনাই অমসুং সরকারগী সেক্তর অনিমক্না অনৌবা ৱাখলশিং য়োকখৎকদবনি। লৈবাক অসিগী নহারোলশিংদা অহেনবা থবকশিং ফংহন্নবা খুদোংচাবশিং পীনবা মেনুফেকচরিং, আর অমসুং দি অমসুং তেক্নোলোজি ফগৎহনবদা পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌজিক ভারতনা মপান লৈবাকশিংদগী নিক্কেল, কোকিং কোএল অমসুং মেঙ্গানিজ পুশিল্লকপগী মখা পোল্লি। সেক্তর অসিদা ইনর্জি য়াম্না চঙহন্দনবা, মৈখু য়াম্না থাদোক্তনবা অমসুং দিজিতেলগী অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নবা য়াম্না মরুওই। স্তিল ইন্দস্ত্রিগী তুংগী ফিবম অসি এ.আই, ওতোমেসন, রিসাইক্লিং অমসুং বাই-প্রদক শীজিন্নবনা লেপকনি। মায়োক্নরিবা খুদোংচাবশিং অসি মালেমগী লৈবাকশিং অমসুং ভারতকী কম্পেনিশিংগী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবনা কোকহনবা ঙমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মপান লৈবাকশিংদা কোকিং কোএল য়াওনা কয়লা পুশিল্লকপগী মখা পোল্লিবা অসি হন্থহন্নবা থয়ক পায়খৎকদবনি। কোএল গ্যাসতিফিকেসন অসিনা লৈবাক অসিগী কয়লা মপুংফানা শীজিন্নবা ঙমহনগনি অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী পুশিল্লকপগী মখা পোনবা হন্থহনগনি। থবক অসিদা স্তিল ইন্দস্ত্রিগী মরী লৈনবা খুদিংমক শরুক য়াগদবনি অমসুং হিরম অসিদা খুমাঙচাউশিন্নবা দরকার ওইবা থবক পায়খৎকদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ১০ দা, মাইনিংগী অওনবা কয়া পুরকখ্রে, আইরন ওর ফংবদা হেন্না লাইহল্লে। লৈবাক অসিগী লন-থুমশিং মপুংফানা শীজিন্ননবা অয়াবা পীখ্রবা মাইনশিং মপুংফানা শীজিন্নবগী মতম অদু হৌজিক য়ৌরক্লে। খনিশিংদা থবক পায়খৎপা থিন্থবা অসিনা উদ্যোগতা য়াম্না শোকহনগনি অমসুং হৌজিক লৈবাক অসিদা খনিশিং অমসুং রিছোর্সশিং ফজনা শীজিন্নবা মতম ওইরে, গ্রিন ফিল্দ মাইনিং য়াংখৎহনবা দরকার ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা লৈবাক অসি চাউখৎনবা মখা তানা মীৎয়েং থম্বা খক নত্তনা মালেমগী লুচিংবা ওইনবা লৈবাক অসিনা থৌরাং তৌরি। হৌজিক মালেম্না ভারত অসি থাজবা য়ারবা অফবা মখলগী স্তিল পীবা লৈবাক অমা ওইনা উরে। স্তিল পুথোকপদা মালেম থাক য়ৌহনবা অসি য়াম্না মরুওই। পুথোক-পুশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহনবা, মল্তি-মোদাল ত্রান্সপোর্ত নেতৱার্কশিং চাউখৎহনবা, পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা শেনফম হন্থহনবা অসিনা ভারতনা মালেমগী স্তিলগী মফম অমা ওইহন্নবা মতেং পাংগনি। অপুনবা ওইনা, ঐখোয়না অৱা-অনা মায়োক্নবা ঙম্বা, অওনবা পুরকপা অমসুং স্তিলগুম্বা মপাঙ্গল কনবা ভারত অমা শেমগৎলসি।
PM @narendramodi's remarks during the India Steel 2025 programme. https://t.co/Nh3x774mPJ
— PMO India (@PMOIndia) April 24, 2025

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses the India Steel 2025 programme
Steel has played skeleton like role in the modern economies of the world, steel is the power behind every success story: PM
We are proud that today India has become the second largest steel producer in the world: PM
We have set a target of producing 300 million tonnes of steel by 2030 under the National Steel Policy: PM
Government policies for the steel industry are playing an important role in making many other Indian industries globally competitive: PM
For all our Infrastructure projects the goal should be ‘Zero Import’ and ‘Net Export’: PM
Our steel sector has to be ready for new processes, new grades and new scale: PM
We have to expand and upgrade keeping the future in mind, We have to become future ready from now itself: PM
In the last 10 years, many mining reforms have been implemented, availability of iron ore has become easier: PM
Now is the time to make proper use of allotted mines and the resources of the country, Green-field mining needs to be accelerated: PM
Together, let us build a Resilient, Revolutionary and Steel-Strong India: PM
24 APR 2025 2:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi delivered his remarks during the India Steel 2025 programme at Mumbai, via video message today. Addressing the gathering, he said that over the next two days, discussions will focus on the potential and opportunities of India's sunrise sector—the steel industry. He remarked that this sector forms the foundation of India's progress, strengthens the base of a developed India, and is scripting a new chapter of transformation in the country. The Prime Minister welcomed everyone to India Steel 2025 and expressed confidence that the event will serve as a launchpad for sharing new ideas, forging new partnerships, and promoting innovation. He emphasized that this event will lay the groundwork for a new chapter in the steel sector.
“Steel has played a pivotal role in modern economies, akin to a skeleton”, emphasised Shri Modi, remarking that whether it is skyscrapers, shipping, highways, high-speed rail, smart cities, or industrial corridors, steel is the strength behind every success story. “India is striving to achieve the goal of becoming a $5 trillion economy, with the steel sector playing a significant role in this mission”, he added, expressing pride in India being the world's second-largest steel producer. He noted that under the National Steel Policy, India has set a target of producing 300 million tons of steel by 2030. He remarked that the current per capita steel consumption in India is approximately 98 kilograms and is expected to rise to 160 kilograms by 2030. Shri Modi emphasized that this increasing steel consumption serves as a golden standard for the country's infrastructure and economy, adding that it is also a benchmark for the nation's direction, as well as the government's efficiency and effectiveness.
Underlining that the steel industry is brimming with renewed confidence about its future due to the foundation of the PM-Gati Shakti National Master Plan, the Prime Minister remarked that this initiative integrates various utility services and logistics modes. He emphasized that mine areas and steel units are being mapped for improved multi-modal connectivity. He noted that new projects are being introduced to upgrade critical infrastructure in eastern India, where most of the steel sector is concentrated. He further highlighted that the $1.3 trillion National Infrastructure Pipeline is being advanced. He remarked that large-scale efforts to transform cities into smart cities, along with unprecedented pace in the development of roads, railways, airports, ports, and pipelines, are creating fresh opportunities for the steel sector. The Prime Minister pointed out that crores of houses are being constructed under the PM Awas Yojana, and significant infrastructure is being built in villages through the Jal Jeevan Mission. He remarked that welfare initiatives like these are also providing new strength to the steel industry. He highlighted the government’s decision to use only ‘Made in India’ steel in government projects and noted that government-driven initiatives account for the highest consumption of steel in building construction and infrastructure.
Underscoring that steel is a primary component driving the growth of multiple sectors, Shri Modi remarked that government policies for the steel industry are playing a crucial role in making many other industries in India globally competitive. He highlighted that sectors such as manufacturing, construction, machinery, and automotive are gaining strength from the Indian steel industry. He mentioned that the government has introduced the National Manufacturing Mission in this year’s Budget to accelerate the 'Make in India' initiative. The mission caters to small, medium, and large industries and will open new opportunities for the steel sector, he added.
Noting that India was long dependent on imports for high-grade steel, which was critical for defense and strategic sectors, the Prime Minister expressed pride in the fact that the steel used in India’s first indigenous aircraft carrier was produced domestically. He also noted that Indian steel contributed to the success of the historic Chandrayaan mission, symbolizing India’s capability and confidence. The Prime Minister remarked that this transformation was made possible through initiatives such as the PLI scheme, which has allocated thousands of crores to support the production of high-grade steel. He emphasized that this is just the beginning and that there is a long road ahead. He pointed out the growing demand for high-grade steel due to mega-projects being initiated across the country. He mentioned that in this year’s Budget, shipbuilding has been classified as infrastructure, adding “India aims to manufacture modern and large ships domestically and export them to other countries”. The Prime Minister highlighted the rising demand for pipeline-grade steel and corrosion-resistant alloys in India. He remarked that the country’s rail infrastructure is expanding at an unprecedented pace. He stressed the need for a goal of “zero imports” and a focus on net exports. “India is currently working towards a target of exporting 25 million tons of steel and aims to increase production capacity to 500 million tons by 2047”, he noted emphasizing the importance of preparing the steel sector for new processes, grades, and scales, urging the industry to expand and upgrade with a future-ready mindset. The Prime Minister underlined the vast employment generation potential of the steel industry’s growth. He called upon both the private and public sectors to develop, nurture, and share new ideas. He emphasized collaboration in manufacturing, R&D, and technology upgrades to create more job opportunities for the country’s youth.
Shri Modi acknowledged that the steel industry faces certain challenges that need resolution for further growth, highlighting that raw material security remains a significant concern, with India still dependent on imports for nickel, coking coal, and manganese. He emphasized the need to strengthen global partnerships, secure supply chains, and focus on technology upgrades. He underlined the importance of moving swiftly towards energy-efficient, low-emission, and digitally advanced technologies. “The future of the steel industry will be shaped by AI, automation, recycling, and by-product utilization”, he remarked, stressing the need to enhance efforts in these areas through innovation. He expressed optimism that collaboration between global partners and Indian companies will help address these challenges more effectively and at a faster pace.
The Prime Minister remarked on the significant impact of coal imports, particularly coking coal, on both costs and the economy. He emphasized the importance of exploring alternatives to reduce this dependence. He highlighted the availability of technologies such as the DRI route and stressed efforts to promote them further. Pointing out that coal gasification can be effectively utilized to make better use of the country’s coal resources and decrease reliance on imports, he urged all stakeholders in the steel industry to actively participate in this endeavor and take the necessary steps to move forward in this direction.
Underlining the importance of addressing the issue of unused greenfield mines, Shri Modi noted that significant mining reforms have been introduced in the last decade, making iron ore availability easier. He stressed that it is now time to utilize the allotted mines effectively to ensure optimal use of the country’s resources. Cautioning that delays in this process would adversely impact the industry, Shri Modi urged for the acceleration of greenfield mining efforts to overcome this challenge.
The Prime Minister emphasized that India is no longer focused solely on domestic growth but is preparing for global leadership. He remarked that the world now views India as a trusted supplier of high-quality steel. He reiterated the importance of maintaining world-class standards in steel production and continually upgrading capabilities. He emphasized that improving logistics, developing multi-modal transport networks, and reducing costs will help India become a Global Steel Hub. The Prime Minister highlighted that India Steel provides a platform to expand capabilities and turn ideas into actionable solutions. He concluded by expressing best wishes to all participants and called for collective efforts to build a resilient, revolutionary, and steel-strong India.