প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ উপ ৰাষ্ট্ৰপতি আৰু তেওঁৰ পৰিয়ালক আতিথ্য প্ৰদান কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানুৱাৰীত ৱাশ্বিংটন ডিচিলৈ কৰা তেওঁৰ সফল ভ্ৰমণ আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ সৈতে হোৱা আলোচনাৰ কথা স্মৰণ কৰে
চলিত বৰ্ষৰ ফেব্ৰুৱাৰীত পেৰিছত তেওঁলোকৰ বৈঠকৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু উপ ৰাষ্ট্ৰপতি ভেন্সে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে
ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মাজত হোৱা দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য চুক্তি, শক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, কৌশলগত প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ দিশত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টা আৰু প্ৰগতিক তেওঁলোকে আদৰণি জনায়
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ বিজড়িত বিভিন্ন আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়ত মত বিনিময় কৰে
21 APR 2025 8:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি মাননীয় জে ডি ভেন্সৰ সৈতে দেশখনৰ দ্বিতীয় মহিলা শ্ৰীমতী ঊষা ভেন্স, তেওঁলোকৰ সন্তান আৰু আমেৰিকা প্ৰশাসনৰ জ্যেষ্ঠ সদস্যসকলৰে মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানুৱাৰী মাহত তেওঁৰ ৱাশ্বিংটন ডিচি ভ্ৰমণ আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ সৈতে হোৱা তেওঁৰ ফলপ্ৰসূ আলোচনাৰ কথা আনন্দৰে স্মৰণ কৰে, যিয়ে ‘মে’ক আমেৰিকা গ্ৰেট এগেইন’ (এমএজিএ) আৰু ‘বিকশিত ভাৰত ২০৪৭’ৰ শক্তিৰ সুবিধা গ্ৰহণ কৰি ভাৰত আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মাজত ঘনিষ্ঠ সহযোগিতাৰ পথ-মানচিত্ৰ নিৰ্ধাৰণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি ভেন্সে দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত হোৱা অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা আৰু ইতিবাচক মূল্যায়ন কৰে।
তেওঁলোকে ভাৰত-আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ বাবে পাৰস্পৰিক ভাৱে লাভজনক হোৱা আলোচনাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অগ্ৰগতিক আদৰণি জনায়। দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্য চুক্তিত দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ কল্যাণত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছিল। একেদৰে, তেওঁলোকে শক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, কৌশলগত প্ৰযুক্তি আৰু অন্যান্য ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ দিশত অব্যাহত থকা প্ৰচেষ্টাৰ কথা উল্লেখ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ বিজড়িত বিভিন্ন আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়ত মত বিনিময় কৰে আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ পথ হিচাপে আলোচনা আৰু কূটনীতিৰ আহ্বান জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উপৰাষ্ট্ৰপতি, দ্বিতীয় মহিলা আৰু তেওঁলোকৰ সন্তানসকলক ভাৰতত এক মনোৰম আৰু ফলপ্ৰসূ ভ্ৰমণৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পলৈ উষ্ম শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি কয় যে এই বছৰৰ শেহৰ ফালে তেওঁৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ বাবে বাট চাই আছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister hosts the U.S. Vice President and family
PM recalls his successful visit to Washington D.C. in February and his discussions with President Trump
Following up on their meeting in February this year in Paris, PM and Vice President Vance reviewed progress in bilateral relations
They welcome progress in the India-U.S. Bilateral Trade Agreement and efforts towards enhancing cooperation in energy, defence, strategic technologies
The two leaders exchange views on various regional and global issues of mutual interest
PM extends best wishes to the Vice President and family for a pleasant stay
PM conveys greetings to President Trump and looks forward to his visit to India later this year
21 APR 2025 8:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met with the Vice President of the United States of America, the Honorable J.D. Vance today, accompanied by the Second Lady Mrs. Usha Vance, their children, and senior members of the U.S. Administration.
Prime Minister fondly recalled his visit to Washington D.C. in February and his fruitful discussions with President Trump, which laid down the roadmap for close cooperation between India and the U.S., leveraging the strengths of Make America Great Again (MAGA) and Viksit Bharat 2047.
Prime Minister and Vice President Vance reviewed and positively assessed the progress in various areas of bilateral cooperation.
They welcomed the significant progress in the negotiations for a mutually beneficial India-U.S. Bilateral Trade Agreement focused on the welfare of the people of the two countries. Likewise, they noted continued efforts towards enhancing cooperation in energy, defence, strategic technologies and other areas.
The two leaders also exchanged views on various regional and global issues of mutual interest, and called for dialogue and diplomacy as the way forward.
Prime Minister extended his best wishes to the Vice President, Second Lady and their children for a pleasant and productive stay in India.
Prime Minister conveyed his warm greetings to President Trump and said that he looked forward to his visit to India later this year.