প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফিনলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবৰ সৈত টেলিফোনিত বাৰ্চালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ
দুয়োগৰাকী নেতাই চলিত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ পৰ্যালোচনা কৰি অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে
আঞ্চলিক আৰু বিশ্বজনীন বিষয়ত মত বিনিময় কৰে
16 APR 2025 5:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ফিনলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবৰ সৈতে আজি এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ডিজিটেলাইজেচন, বহনক্ষমতা আৰু গতিশীলতাৰ ক্ষেত্ৰকে ধৰি দুয়োখন দেশৰ মাজত চলিত সহযোগিতাৰ পৰ্যালোচনা কৰে। কোৱাণ্টাম, ৫জি-৬জি, এআই আৰু চাইবাৰ-নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্ৰকে ধৰি অংশীদাৰিত্বক আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু গভীৰ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে।
ইউক্ৰেইনৰ পৰিস্থিতিকে ধৰি পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহৰ ওপৰতো নেতাসকলে মত বিনিময় কৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি ষ্টাবে ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্ক আৰু অতি সোনকালে পাৰস্পৰিকভাৱে লাভজনক এফটিএ সমাপ্ত কৰাৰ বাবে ফিনলেণ্ডৰ সমৰ্থন প্ৰকাশ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভৱিষ্যতেও যোগাযোগ অব্যাহত ৰাখিবলৈ সন্মত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi receives a telephone call from the President of the Republic of Finland H.E. Mr. Alexander Stubb
The leaders review ongoing bilateral collaboration and reiterated commitment to further deepen the partnership
They exchanged view on regional and global issues
16 APR 2025 5:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation with the President of the Republic of Finland H.E. Mr. Alexander Stubb today.
The leaders reviewed the ongoing collaboration between the two countries including in the areas of digitalization, sustainability and mobility. They reiterated their commitment to further strengthen and deepen the partnership including in the areas of quantum, 5G-6G, AI and cyber-security.
The leaders also exchanged the views on regional and global issues of mutual interest, including the situation in Ukraine. President Stubb expressed Finland’s support for closer India- EU relations and conclusion of a mutually beneficial FTA at the earliest.
The two leaders agreed to remain in touch.