Prime Minister's Office
PM proposes a 21-point Action Plan covering different aspects of cooperation amongst BIMSTEC nations
04 APR 2025 12:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi proposed a 21-point Action Plan covering different aspects of cooperation among the BIMSTEC nations at the 6th BIMSTEC Summit in Bangkok, Thailand today. He remarked to boost business across BIMSTEC nations and harness the rich potential of the IT sector. He also urged the need to work together in the field of disaster management in the wake of recent earthquake affecting Myanmar and Thailand. Shri Modi emphasised to work in the world of space and strengthen the security apparatus. Urging to collectively energise BIMSTEC and underlining the role of youth who will take the lead, he expressed hope that the cultural linkages will further bring the BIMSTEC nations closer.
In a thread post on X, he wrote:
“BIMSTEC is an important forum to further global good. It is imperative we strengthen it and deepen our engagement. In this context, I proposed a 21-point Action Plan covering different aspects of our cooperation.”
“It’s time to boost business across BIMSTEC nations!”
“Let’s harness the rich potential of the IT sector and make BIMSTEC technologically stronger.”
“The recent earthquake affecting Myanmar and Thailand underscores the need to work together in the field of disaster management.”
“Let’s take our cooperation to the world of space. Let’s also make our security apparatus stronger.”
“BIMSTEC has the potential to be a shining example of capacity building frameworks. We will all learn from each other and grow!”
“We will collectively energise BIMSTEC and it’s our youth who will take the lead.”
“Few things connect like culture! May cultural linkages bring BIMSTEC even closer.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিম্সতেক লৈবাকশিংগী মরক্তা তেংবাংনবগী তোঙান তোঙানবা মায়ওনশিং য়াওবা ২১-পোইন্ত এক্সন প্লান পুথোকখ্রে
04 APR 2025 12:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি বেঙ্কোকো থাইলেন্দদা পাঙথোকপা ৬শুবা বিম্সতেক সম্মিত্তা বিম্সতেক লৈবাকশিংগী তেংবাংনবগী তোঙান তোঙানবা মায়ওনশিং কোনশিনবা ২১-পোইন্ত এক্সন প্লান অমা প্রপোজ তৌখ্রে‍। মহাক্না বিম্সতেক লৈবাকশিংদা বিজিনেস হেনগৎহন্নবা অমদি আই.তি. সেক্তরশিংগী য়াম্লবা মতিং লোকশিন্নবা ৱাফম ফোঙদোকখি‍। হন্দক্কী ম্যান্মার অমসুং থাইলেন্দদা শোকহনখিবা য়ুহা হাবগী থৌদোক মতুংদা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী তঙায়ফদবা ৱাফমশিংসু মহাক্না থমখি‍। শ্রী মোদীনা স্পেসকী লমদা থবক পায়খৎনবা অমদি সেক্যুরিতী এপরেতস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ৱাফমসু থমখি‍। বিম্সতেকপু পুন্না হোৎনদুনা মতিং হাপ্নবা অমদি মসিবু লুচিংগদবা নহাশিংগী থৌদাংগী মতাঙদা ৱাফম থম্লদুনা, কলচরগী লমদা মরী শাগৎপনা বিম্সতেক লৈবাকশিংবু মখা তানা নকশিন্নহনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না থাজবা ফোঙদোকখি‍।
X তা থাগৎপা থ্রেদ পোস্ত অমদা, মহাক্না ইখি:
“বিম্সতেক অসি মালেমগী ফীভম ফগৎহন্নবা মরুওইবা ফোরম অমনি‍। মসিবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমদি ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনবা মথৌ তাই‍। হীরমসিদা, ঐহাক্না ঐখোয়গী তেংবাংনবগী তোঙান তোঙানবা মায়ওনশিংবু কোনশিনবা ২১-পোইন্ত এক্সন প্লান অমা প্রপোজ তৌজরি‍।”
“বিম্সতেক লৈবাক থুংনা বিজিনেস হেনগৎহনবা মতম ওইরে‍!”
“ঐখোয় আই.তি. সেক্তরগী য়াম্লবা মতিংবু লোকশিল্লসি অমদি বিম্সতেকপু তেক্নোলোজীগী লমদাম হেন্না মপাঙ্গল কনহল্লসি‍।”
“হন্দক্কী ম্যান্মার অমদি থাইলেন্দদা শোকহনখিবা য়ুহা হাবা অদুনা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী লমদা পুন্না থবক পায়খৎমিন্নবগী মথৌ তাবা উৎলি‍।”
“ঐখোয়গী তেংবাংনবগী মরী অসি স্পেসকী তাইবংদসু পুখৎলসি‍। ঐখোয়গী সেক্যুরিতী এপরেতস মপাঙ্গল হেন্না কনহল্লসি‍।”
“বিম্সতেক্তা কেপাসিতী বিল্দিং ফ্রেমৱর্ক্কী অরংবা খুদম অমা ওইহন্নবা মতিং লৈ‍। ঐখোয় অমনা অমদগী তমশিনসি অমদি মাঙদা চঙশিনসি!”
“ঐখোয় পুন্দুনা বিম্সতেকপু মতিং হাপকদমনি অমদি হীরমসিদা ঐখোয়গী নহাশিংনা লুচিংগনি‍।”
“লম খরখক্তনা কলচরগুম্না মরী শম্নহনবা ঙম্মি! কলচরগী লমদা মরী শাগত্তুনা বিম্সতেক্কী হেন্না নকশিন্নবা মরী শেমগৎলসি‍।”