মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারীশিংগী দিয়রনেস এল্লাৱেন্স অমসুং পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রিলিফ অসি 01.01.2025দগী চৎনবা হৌদুনা অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমগা কাইথবদা অয়াবা পীখ্রে
কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারী লাখ 48.66 অমসুং পেন্সনর লাখ 66.55না কান্নবা ফংলগনি
2%গী কান্নবা অসিনা চহিগী ওইনা এক্সচেকরদা লুপা করোর 6614.04 চাদিং তৌহল্লগনি
28 MAR 2025 4:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারীশিংগী দিয়রনেস এল্লাৱেন্স (DA) অমসুং পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রিলিফ (DF) অসি 01.01.2025দগী চৎনবা হৌদুনা অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমগা কাইথবদা অয়াবা পীখ্রে, মসিনা পোৎকী মমল ৱাংখৎলকপা অসি কোকহন্নবা বেসিক পে/পেন্সনগী হৌজিক লৈরিবা রেৎ 53% অসিদগী মথক্তা 2% অমগা হেনগৎলকপা ওইরি।
দিয়রনেস এল্লাৱেন্স অমসুং দিয়রনেস রিলিফ অনিমক্তা হেনগৎলকপা শেনফম অসিনা এক্সচেকরদা পীরিবা অপুনবা ইম্পেক্ত অসি চহিদা লুপা করোর 6614.04 ওইগনি। মসিনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারী লাখ 48.66 অমসুং পেন্সনর লাখ 66.55না কান্নবা ফংলগনি।
মসি 7শুবা সেন্ত্রেল পে কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা অয়াবা পীরবা ফোর্ম্যুলাগী মতুং ইন্না হেনগৎপনি।

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensioners w.e.f. 01.01.2025
48.66 lakh Central Government employees and 66.55 lakhs pensioners to benefit
2% benefit to cost Rs. 6614.04 crore per annum to exchequer
28 MAR 2025 4:15PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi approved to release of an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 01.01.2025 representing an increase of 2% over the existing rate of 53% of the Basic Pay/Pension, to compensate against price rise.
The combined impact on the exchequer on account of increase in both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs. 6614.04 crore per annum. This will benefit about 48.66 lakh Central Government employees and 66.55 lakhs pensioners.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission.