কেবিনেট
কেবিনেটে ০১-০১-২০২৫ৰ পৰা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰীক মৰগীয়া ভাট্টা আৰু পেঞ্চনাৰক মৰগীয়া সাহায্যৰ অতিৰিক্ত কিস্তি মুকলি কৰাত অনুমোদন দিছে
৪৮.৬৬ লাখ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰী কৰ্মচাৰী আৰু ৬৬.৫৫ লাখ পেঞ্চনভোগীক ২ শতাংশ লাভ অৰ্থাৎ ৰাজকোষত বছৰি ৬৬১৪.০৪ কোটি টকাৰ সংযুক্ত প্ৰভাৱ
28 MAR 2025 4:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ০১-০১-২০২৫ৰ পৰা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰীৰ বাবে ডিয়াৰনেছ এলাৱেন্স (ডিএ) আৰু পেঞ্চনাৰসকলৰ বাবে ডিয়াৰনেছ ৰিলিফ (ডিআৰ)ৰ অতিৰিক্ত কিস্তি মুকলি কৰিবলৈ অনুমোদন জনাইছে। মুদ্ৰাস্ফীতিৰ ক্ষতিপূৰণৰ বাবে বৰ্তমানৰ ৫৩ শতাংশ বেচিক পে/পেঞ্চনৰ হাৰৰ তুলনাত এয়া ২ শতাংশ বৃদ্ধি।
মৰগীয়া ভাট্টা আৰু মৰগীয়া সাহায্য দুয়োটা বৃদ্ধিয়ে বছৰি ৰাজকোষত ৬৬১৪.০৪ কোটি টকাৰ সংযুক্ত প্ৰভাৱ পেলাব। ইয়াৰ দ্বাৰা কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ প্ৰায় ৪৮.৬৬ লাখ কৰ্মচাৰী আৰু ৬৬.৫৫ লাখ পেঞ্চনাৰ উপকৃত হ’ব।
এই বৃদ্ধি সপ্তম কেন্দ্ৰীয় দৰমহা আয়োগৰ পৰামৰ্শৰ ভিত্তিত গ্ৰহণ কৰা সূত্ৰ অনুসৰি কৰা হৈছে।

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensioners w.e.f. 01.01.2025
48.66 lakh Central Government employees and 66.55 lakhs pensioners to benefit
2% benefit to cost Rs. 6614.04 crore per annum to exchequer
28 MAR 2025 4:15PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi approved to release of an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 01.01.2025 representing an increase of 2% over the existing rate of 53% of the Basic Pay/Pension, to compensate against price rise.
The combined impact on the exchequer on account of increase in both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs. 6614.04 crore per annum. This will benefit about 48.66 lakh Central Government employees and 66.55 lakhs pensioners.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission.