Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius H.E Navinchandra Ramgoolam jointly inaugurate the Atal Bihari Vajpayee Institute of Public Service and Innovation in Mauritius
12 MAR 2025 3:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius, H.E. Navinchandra Ramgoolam, today jointly inaugurated the Atal Bihari Vajpayee Institute of Public Service and Innovation in Reduit, Mauritius. This landmark project, implemented under the India-Mauritius development partnership, underscores India's commitment to capacity building in Mauritius.
Funded through a grant of US$ 4.74 million under a 2017 MoU, the state-of-the-art institute will cater to the training needs of Mauritian civil servants across ministries, public offices, parastatal bodies, and government enterprises. Beyond training, the institute would serve as a centre of excellence in public administration, fostering research, governance studies, and institutional linkages with India.
On the occasion, PM also interacted with ITEC and GoI scholarship alumni, who have previously undergone training and education in India. These capacity building exchanges have added depth to the strong people-to-people ties between the two nations.
Aligned with India’s commitment to the Global South, the institute reflects India's role as a trusted partner in the Indian Ocean Region and its unwavering commitment to strengthening the comprehensive India-Mauritius partnership.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মাউরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী নবিনচন্দ্র রামগুলামনা পুন্না মাউরিসিয়সতা অতাল বিহারি বাজপায় ইন্সতিতুৎ ওফ পব্লিক সর্বিস এন্দ ইন্নোবেসন শঙ্গাখ্রে
12 MAR 2025 3:13PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মাউরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী নবিনচন্দ্র রামগুলামনা পুন্না মাউরিসিয়সতা অতাল বিহারি বাজপায় ইন্সতিতুৎ ওফ পব্লিক সর্বিস এন্দ ইন্নোবেসন শঙ্গাখ্রে। ভারত-মাউরিসিয়স দিবলপমেন্ত পার্তনরশিপকী মখাদা পায়খৎপা শিংথানিঙাই ওইরবা প্রোজেক অসিনা ভারতনা মাউরিসিয়সতা কেপাসিতি হেনগৎহন্নবা থবকশিং পায়খৎকনি।
২০১৭ দা লৈখিবা এম.ও.য়ু অমগী মখাদা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ৪.৭৪ গী গ্রান্ত অমগী খুৎথাংদা, অনৌবা মহৈলোয়শঙ অসিনা মাউরিসিয়সকী মিনিস্ত্রিশিং, সরকারগী ওফিসশিং, পেরাষ্টাতাল বোদিশিং অমসুং সরকারগী ইন্তরপ্রাইজশিংদা থবক তৌরিবশিংদা দরকার ওইবা ত্রেনিং পীগনি। ত্রেনিংগী মথক্ত, মহৈলোয়শঙ অসিনা লৈবাক ঙাকপা, থিজিনবা, সরকারগী থবকশিং নৈনবা অমসুং মহৈলোয়শঙশিং ভারতকা মরী লৈনবগী মতাংদা অফবা মফম অমা ওইনা থবক তৌগনি।
থৌরম অদুদা, মমাঙদা ভারত্ত ত্রেনিং তৌখিবা অমসুং লাইরিক তমখিবা, আই.তি.ই.সি অমসুং ভারত সরকারগী স্কোলারশিপ ফংলবশিংগা উনখি। হায়রিবা কেপাসিতি হেনগৎহন্নবা থবকশিং অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্ত লৈনরিবা মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং হেন্না ফগৎহল্লে।
গ্লোবেল সাউথতা ভারতনা থাজবা পীবগা লোয়ননা, ভারত মহাসাগর লমদমদা থাজবা য়াবা মরুপ অমা ওইনা ভারতনা লৌরিবা থৌদাং অমসুং ভারত-মাউরিসিয়সকী মরী ফগৎনবা লৈবাক অসিনা পায়খৎলিবা থবকশিং মহৈলোয়শঙ অসিদা মমি তারে।