Prime Minister's Office
The NDA Governments, both in the Centre and Assam, have been working tirelessly to empower the Bodo community and fulfil Bodo aspirations, these works will continue with even greater vigour: Prime Minister
15 FEB 2025 4:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the historic one-day special Assembly session to be held in Kokrajhar on February 17.
Shri Modi said that The NDA Governments, both in the Centre and Assam, have been working tirelessly to empower the Bodo community and fulfil Bodo aspirations. These works will continue with even greater vigour.
Responding to X post of Assam Chief Minister, Shri Himanta Biswa Sarma’s announcement about one-day Assembly session at Kokrajhar, Shri Modi posted on X;
“The NDA Governments, both in the Centre and Assam, have been working tirelessly to empower the Bodo community and fulfil Bodo aspirations. These works will continue with even greater vigour.
I fondly recall my own visit to Kokrajhar, where I witnessed the vibrant Bodo culture.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଓ ଆସାମର ଏନ୍‌ଡିଏ ସରକାର ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ବୋଡୋ ଆକାଂକ୍ଷା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ଓ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ ଅଧିକ ଉତ୍ସାହର ସହ ଜାରି ରହିବ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 FEB 2025 4:08PM by PIB Bhubaneshwar
ଫେବୃଆରୀ ୧୭ରେ କୋକରାଝାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଥିବାଐତିହାସିକ ଏକ ଦିନିଆ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବିଧାସନଭା ଅଧିବେଶନକୁପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉଭୟ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ଆସାମର ଏନ୍‌ଡିଏସରକାର ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ବୋଡୋଆକାଂକ୍ଷାଗୁଡିକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକ ଅଧିକ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଜାରିରହିବ ।
ଆସାମ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱା ସରମାଙ୍କ ଦ୍ୱାରାକୋକରାଝାରରେ ଏକ ଦିନିଆ ବିଧାନସଭା ଅଧିବେଶନ ସମ୍ପର୍କରେଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ଘୋଷଣା ଉପରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“ଉଭୟ କେନ୍ଦ୍ର ଏବ ଆସାମର ଏନ୍‌ଡିଏ ସରକାର, ବୋଡୋସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ସଶକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ବୋଡୋ ଆକାଂକ୍ଷାଗୁଡିକୁ ପୂରଣକରିବା ପାଇଁ ଅକ୍ଲାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ କରୁଛନ୍ତି । ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏହିକାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକ ଅଧିକ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଜାରି ରହିବ।
ମୁଁ କୋକରାଝାରକୁ କରିଥିବା ମୋର ଯାତ୍ରାକୁ ମନେ ପକାଉଛି, ଯେଉଁଠାରେ ମୁଁ ଜୀବନ୍ତ ବୋଡୋ ସଂସ୍କୃତି ଦେଖିଥିଲି ।”