Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah posts on ‘X’ about a major breakthrough against drug syndicates of India, with NCB dismantling a significant drug network in Mumbai
NCB Mumbai seizes 11.54 Kg of high-quality cocaine and 4.9 kg of hydroponic Ganja
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah terms it as a significant achievement, posts, “Bharat crushes drug cartel with zero tolerance”
It is a testament to the success of the top-to-bottom approach to investigation adopted to make PM Shri Narendra Modi Ji's vision for a drug-free India a reality: Shri Amit Shah
NCB Mumbai also seizes 5.5 kg of cannabis gummies and recovers ₹ 1.6 Lakh in cash
Seizure was a direct outcome of sustained intelligence gathering and operational diligence following an earlier seizure of 200 grams of cocaine in January 2025
Preliminary investigations reveal operation being orchestrated by individuals based abroad, using sophisticated methods to smuggle narcotics
Union Home Minister Shri Amit Shah congratulates team NCB on this massive success
07 FEB 2025 5:59PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has posted on X platform about a major breakthrough against drug syndicates of India, with the Narcotics Control Bureau (NCB) dismantling a significant drug network in Mumbai. He added that it is a testament to the success of the top-to-bottom approach to investigation adopted to make Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision for a drug-free India (Nasha Mukt Bharat) a reality.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Bharat crushes drug cartels with zero tolerance. A major breakthrough in Mumbai in seizing very high-grade cocaine, ganja, and cannabis gummies and arresting four people. It is a testament to the success of the top-to-bottom approach to investigation adopted to make PM Shri Narendra Modi Ji’s vision for a drug-free India a reality. Congratulations to team Narcotics Control Bureau on this massive success.”
This seizure was a result of concerted effort made by the team NCB Mumbai on the leads developed during a recent previous seizure of 200 gms Cocaine in the month of January, 2025. After working on the leads generated in this case and through technical and human intelligence, the Mumbai Zonal Unit (MZU) of NCB was finally able to reach at the source of the contraband and 11.540 kgs very high-grade Cocaine, 4.9 kgs hybrid strain Hydroponic Weed/Ganja and 200 packets (5.5 kgs) of Cannabis gummies & Rs.1,60,000/- were recovered from Navi Mumbai, Maharashtra on 31.01.2025.
In this case, the initial recovery, from an international courier agency in Mumbai, was from a parcel which was destined to Australia. NCB MZU was able to backtrack the supply to the bulk quantity, which was concealed at Navi Mumbai, Maharashtra.
Investigation conducted so far revealed that this syndicate is being operated by a group of people based abroad and some quantities of the seized contraband were sourced from USA to Mumbai and being sent to multiple receivers in India and abroad through courier/small cargo services and human carriers. The persons involved in this case are anonymous to each other, using pseudo-names for day-to-day conversations on drug dealing.
In this case, four persons have been arrested so far. Further, the investigations to identify the backward and forward linkages of the drug syndicate are underway.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏନସିବି ସହାୟତାରେ ମୁମ୍ବାଇରେ ଭାରତର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଡ୍ରଗ୍ ନେଟୱାର୍କକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେବା ଡ୍ରଗ୍ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା ବୋଲି ‘ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ଏନସିବି ମୁମ୍ବାଇ ୧୧.୫୪ କେଜି ଉଚ୍ଚମାନର କୋକେନ ଏବଂ ୪.୯ କିଲୋଗ୍ରାମ ହାଇଡ୍ରୋପୋନିକ ଗଞ୍ଜେଇ ଜବତ କରିଛି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏହାକୁ ଏକ ମହତ୍ବପୂର୍ଣ ସଫଳତା ବୋଲି କହିଛନ୍ତି, ଭାରତ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତାର ସହ ଡ୍ରଗ କାର୍ଟେଲକୁ ଭାଙ୍ଗୁଛି ବୋଲି ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି
ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୁ ବାସ୍ତବ ରୂପ ଦେବା ପାଇଁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନର ତଳୁ ଉପର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଫଳ ଆଭିମୁଖ୍ୟର ଏହା ଏକ ପ୍ରମାଣ: ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ଏନସିବି ମୁମ୍ବାଇ ମଧ୍ୟ ୫.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ ଗଞ୍ଜେଇ ଏବଂ ନଗଦ ୧.୬ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ଜବତ କରିଛି
ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୫ ରେ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ କୋକେନ ଜବତ ହେବା ପରେ ଗୁପ୍ତଚର ତଥ୍ୟ ସଂଗ୍ରହ ଏବଂ ପରିଶ୍ରମର ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଫଳାଫଳ ଥିଲା
ପ୍ରାଥମିକ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ନିଶା କାରବାର ପାଇଁ ବିଦେଶରେ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପଦ୍ଧତି ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି
ଏହି ବୃହତ ସଫଳତା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଟିମ୍‍ ଏନସିବିକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି
07 FEB 2025 5:59PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏକ୍ସ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଭାରତର ଡ୍ରଗ୍ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ବିରୋଧରେ ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା ବିଷୟରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ବ୍ୟୁରୋ (ଏନସିବି) ମୁମ୍ବାଇରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଡ୍ରଗ୍ ନେଟୱାର୍କ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଛି। ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୁ ବାସ୍ତବ ରୂପ ଦେବା ପାଇଁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ଏହି ଅନୁସନ୍ଧାନ ସଫଳତାର ଏକ ପ୍ରମାଣ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ କହିଛନ୍ତି, “ଭାରତ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ସହିତ ଡ୍ରଗ୍ କାର୍ଟେଲଗୁଡିକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଛି। ଅତ୍ୟଧିକ ଉଚ୍ଚ ମାନର କୋକେନ୍, ଗଞ୍ଜେଇ, ଏବଂ ଗଞ୍ଜେଇ ଚକୋଲେଟ ଜବତ କରିବା ଏବଂ ଚାରି ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରିବାରେ ମୁମ୍ବାଇରେ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସଫଳତା ମିଳିଛି ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୁ ବାସ୍ତବ ରୂପ ଦେବା ପାଇଁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନର ତଳୁ ଉପର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆଭିମୁଖ୍ୟର ସଫଳତାର ଏହା ଏକ ପ୍ରମାଣ। ଏହି ବୃହତ ସଫଳତା ପାଇଁ ଦଳ ନାର୍କୋଟିକ୍ସ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟୁରୋକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ଜାନୁଆରୀ ୨୦୨୫ ମସିହାରେ ୨୦୦ ଗ୍ରାମ କୋକେନ ଜବତ କରିବା ସମୟରେ ଏନସିବି ମୁମ୍ବାଇ ଦଳ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ମିଳିତ ପ୍ରୟାସର ଫଳାଫଳ ଏହି ଜବତ ଅଟେ। ଏହି ମାମଲାରେ ମିଳିଥିବା ଗୁପ୍ତଚର ସୂଚନା ଉପରେ କାମ କରିବା ପରେ ଏବଂ ବୈଷୟିକ ତଥା ମାନବୀୟ ସୂଚନା ଆଧାରରେ ଏନସିବିର ମୁମ୍ବାଇ ଜୋନାଲ ୟୁନିଟ୍ (ଏମଜେଡୟୁ) ଶେଷରେ ଚୋରା ଚାଲାଣର ମୂଳରେ ପହଞ୍ଚିଥିଲା ଏବଂ ୩୧.୦୧.୨୦୨୫ରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ନଭି ମୁମ୍ବାଇରୁ ୧୧.୫୪୦ କିଲୋଗ୍ରାମର ଉଚ୍ଚ ମାନର କୋକେନ, ୪.୯ କିଲୋର ହାଇବ୍ରିଡ ଷ୍ଟ୍ରେନ ହାଇଡ୍ରୋପୋନିକ୍‍ ଗଞ୍ଜେଇ ଏବଂ ୨୦୦ ପ୍ୟାକେଟ (୫.୫ କିଲୋଗ୍ରାମ) ଗଞ୍ଜେଇ ଚକୋଲେଟ ଏବଂ ନଗଦ ୧,୬୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ଜବତ କରିଥିଲା ।
ଏହି ମାମଲାରେ, ପ୍ରାଥମିକ ଭାବେ ମୁମ୍ବାଇର ଏକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କୋରିଅର ଏଜେନ୍ସିରୁ ଏକ ପାର୍ସଲରୁ ଏହା ଜବତ ହୋଇଥିଲା ଯାହା ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ଯିବାକୁ ଥିଲା । ଏନସିବିର ଏମଜେଡୟୁ ବିପୁଳ ପରିମାଣର ଚାଲାଣକୁ ଠାବ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଥିଲା ଯାହା ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ନଭି ମୁମ୍ବାଇରେ ଲୁଚାଇ ରଖାଯାଇଥିଲା ।
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଏହି ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ବିଦେଶରେ ରହୁଥିବା ଏକ ଗୋଷ୍ଠୀ ଦ୍ବାରା ପରିଚାଳିତ ହେଉଛି ଏବଂ ଜବତ ହୋଇଥିବା ନିଷିଦ୍ଧ ସାମଗ୍ରୀର କିଛି ପରିମାଣ ଆମେରିକାରୁ ମୁମ୍ବାଇକୁ ପଠାଯାଇଥିଲା ଏବଂ କୋରିଅର / ଛୋଟ କାର୍ଗୋ ସେବା ଏବଂ ମାନବ ପରିବହନକାରୀଙ୍କ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତ ତଥା ବିଦେଶର ଏକାଧିକ ଗ୍ରାହକଙ୍କ ନିକଟକୁ ପଠାଯାଉଥିଲା। ଏହି ମାମଲାରେ ଜଡିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ପରସ୍ପର ପାଇଁ ଅଜଣା ଅଟନ୍ତି, ଡ୍ରଗ୍ କାରବାର ଉପରେ ଦିନିକିଆ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ ପାଇଁ ଛଦ୍ମ ନାମ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି ।
ଏହି ମାମଲାରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାରି ଜଣଙ୍କୁ ଗିରଫ କରାଯାଇଛି। ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଡ୍ରଗ୍ ସିଣ୍ଡିକେଟ୍ ର ପଛରେଏବଂ ଆଗରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ ପାଇଁ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଜାରି ରହିଛି ।