Ministry of Information & Broadcasting
WAVES VFX Challenge
Compete, Create, and Conquer in the Ultimate VFX Showdown
06 FEB 2025 7:47PM by PIB Delhi
Compete, Create, and Conquer in the Ultimate VFX Showdown
Introduction
The World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES) serves as a premier platform to foster discussions, collaborations, and innovation in the Media & Entertainment (M&E) industry. Organised by the Ministry of Information & Broadcasting, WAVES brings together industry leaders, stakeholders, and global participants to shape the sector’s future and promote trade opportunities in India.
A key highlight of WAVES is the Create in India Challenges, which have received over 70,000 registrations and launched 31 competitions aimed at fostering creativity and innovation. Out of these, 25 challenges remain open for participation, with 22 attracting global entries.
WAVES VFX Challenge (WAFX Competition)
The WAVES VFX Challenge (WAFX) is India’s premier nationwide search for top VFX talent. Organised in partnership with the Ministry of Information & Broadcasting and ABAI, it marks a milestone in India’s creative landscape under the inaugural Create in India Season 1.
Competition Overview
Theme: Daily Life Superhero
The contest theme revolves around ‘Daily Life Super Heroes’. Participants are invited to create visual effects sequences or short films that showcase superheroes tackling mundane tasks with humour and creativity. Think of superheroes helping out with household chores, daily commutes, or solving everyday problems in creative and humorous ways
Categories
• Student Category: Open to school and university students (proof of enrolment required).
• Professional Category: Open to working professionals in VFX, animation, and filmmaking (including freelancers and studio artists).
Competition Structure
1. Qualifier Round
• Registration: Participants select their zone and submit a 30-second VFX video based on the theme “Daily Life Superhero.”
• Selection: A jury will shortlist top 10 students and 10 professionals per zone for the Zonal Contests.
2. Zonal Contests
• Zonal Contest Locations: Chandigarh (North Zone), Mumbai (West Zone), Kolkata (East Zone), Bengaluru (South Zone).
• Live competition (10-hour challenge) in selected cities.
• Contestants create a VFX reel using provided stock videos, 3D assets, and FX libraries.
• Winners per category receive an all-expenses-paid opportunity to compete in the Grand Finale at WAVES 2025.
3. Grand Finale
• Zonal winners compete in a 24-hour challenge at WAVES 2025.
• Contestants utilise green matte screens, 3D assets, and FX libraries to create a VFX shot.
• Grand Champion in each category wins a cash prize and exclusive goodies.
Registration
Interested participants can register here and be part of India’s biggest VFX challenge at WAVES 2025!
References:
1. https://wavesindia.org/challenges-2025
2. https://wafx.abai.avgc.in/
3. https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=2096792
Click here to see in PDF:

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ৱেভছ ভিএফএক্স চেলেঞ্জ
প্ৰতিযোগিতা কৰা, সৃষ্টি কৰা আৰু জয় কৰা হৈছে ভিএফএক্সৰ চূড়ান্ত নীতি
06 FEB 2025 7:47PM by PIB Guwahati
পাতনি
বিশ্ব অডিঅ' ভিজুৱেল আৰু মনোৰঞ্জন শীৰ্ষ সন্মিলনে (WAVES) মিডিয়া আৰু মনোৰঞ্জন উদ্যোগত আলোচনা, সহযোগিতা আৰু উদ্ভাৱনক লাভাৱান্বিত কৰাৰ বাবে এক অগ্ৰণী মঞ্চ হিচাপে কাম কৰি আহিছে। তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা আয়োজিত ৱেভছে এই উদ্যোগৰ সৈতে জৰিত ব্যক্তি , অংশীদাৰ আৰু বিশ্বৰ অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক একত্ৰিত কৰি খণ্ডটোৰ ভৱিষ্যত গঢ় দিয়াৰ প্ৰয়াস কৰিছে।ইয়াৰ জৰিয়তে ভাৰতত বাণিজ্যিক সুযোগসমূহক অধিক প্ৰসাৰিত কৰাৰো পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
ৱেভছ-এ আলোকপাত কৰা এটা মূল বিষয় হৈছে ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জ, যি প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে ৭০,০০০ৰো অধিক পঞ্জীয়ন লাভ কৰা হৈছে । একেদৰে সৃষ্টিশীলতা আৰু উদ্ভাৱনক উদগনি যোগোৱাৰ লক্ষ্যৰে ৩১খন প্ৰতিযোগিতা আৰম্ভ কৰা হৈছে। ইয়াৰে ২৫টা প্ৰত্যাহ্বান অংশগ্ৰহণৰ বাবে মুকলি হৈ আছে, য’ত ২২টা প্ৰত্যাহ্বানত বিশ্বৰ বিভিন্ন স্থানৰ পৰা প্ৰৱেশৰ অনুমতি দিয়া হৈছে।
ৱেভছ ভিএফএক্স চেলেঞ্জ
ৱেভছ ভিএফএক্স চেলেঞ্জ (WAFX) হৈছে ভাৰতৰ শীৰ্ষ ভিএফএক্স প্ৰতিভাৰ সন্ধানৰ বাবে মুকলি কৰা দেশজোৰা প্ৰত্যাহ্বান। তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয় আৰু এবিএআইৰ অংশীদাৰিত্বৰে আয়োজিত এই প্ৰত্যাহ্বানৰ উদ্বোধনী ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া ছিজন ১ৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ সৃষ্টিশীল পৰিৱেশত এক মাইলৰ খুঁটি হিচাপে চিহ্নিত হ'ব ।
প্ৰতিযোগিতাৰ আভাস
বিষয়বস্তু : দৈনন্দিন জীৱনৰ ছুপাৰহিৰো
এই প্ৰতিযোগিতাখনৰ বিষয়বস্তু হৈছে ‘দৈনন্দিন জীৱন ছুপাৰ হিৰোসকলৰ ’ৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰা৷ অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক ভিজুৱেল ইফেক্ট ছিকুৱেন্স বা চুটি ছবি নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনোৱা হয়, য'ত ছুপাৰহিৰোসকলে হাস্যৰস আৰু সৃষ্টিশীলতাক লৌকিকভাবে প্ৰদৰ্শন কৰা হ'ব৷ । ছুপাৰহিৰোসকলে ঘৰৰ কাম-কাজ, দৈনন্দিন সমস্যাবোৰ সৃষ্টিশীল আৰু হাস্যৰসিকভাৱে সমাধান কৰাৰ পথ প্ৰদৰ্শন কৰিব৷
শ্ৰেণীসমূহ
ছাত্ৰ শ্ৰেণী: বিদ্যালয় আৰু বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে মুকলি (নামভৰ্তিৰ প্ৰমাণৰ প্ৰয়োজন হ'ব)।
পেছাদাৰী শ্ৰেণী: ভিএফএক্স, এনিমেচন আৰু চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাণৰ কাম কৰা পেছাদাৰীসকলৰ বাবে মুকলি (ফ্ৰীলান্সাৰ আৰু ষ্টুডিঅ'ৰ শিল্পী আদিকে ধৰি)।
প্ৰতিযোগিতাৰ গাঁথনি
১/ কোৱালিফায়াৰ ৰাউণ্ড
পঞ্জীয়ন: অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে নিজৰ জ’ন নিৰ্বাচন কৰি “দৈনন্দিন জীৱন ছুপাৰহিৰো” থিমৰ বিষয়ত ভিত্তি কৰি ৩০ ছেকেণ্ডৰ ভিএফএক্স ভিডিঅ’ জমা দিব লাগিব।
নিৰ্বাচন: জুৰীয়ে জ’নেল প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে প্ৰতিটো জ’নত শীৰ্ষ ১০ জন ছাত্ৰ আৰু ১০ জন পেছাদাৰীক তালিকাভুক্ত কৰিব।
২/ মণ্ডল ভিত্তিক প্ৰতিযোগিতা
খণ্ড প্ৰতিযোগিতাৰ স্থানঃ চণ্ডীগড় (উত্তৰ মণ্ডল), মুম্বাই (পশ্চিম মণ্ডল), কলকাতা (পূব মণ্ডল), বাংগালুৰু (দক্ষিণ মণ্ডল)।
নিৰ্বাচিত চহৰত লাইভ প্ৰতিযোগিতা (১০ ঘণ্টীয়া প্ৰত্যাহ্বান)।
প্ৰতিযোগীসকলে প্ৰদান কৰা ষ্টক ভিডিঅ', থ্ৰিডি সমল, আৰু এফএক্স লাইব্ৰেৰী ব্যৱহাৰ কৰি এটাভিএইএক্স ৰিল তৈয়াৰ কৰিব লাগিব।
প্ৰতিটো শাখাৰ বিজয়ীসকলে ৱেভছ ২০২৫ ৰগ্ৰেণ্ড ফাইনেলত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে সকলো খৰচ লাভৰ সুযোগ লাভ কৰিব।
৩/ গ্ৰেণ্ড ফাইনেল
ৱেভছ ২০২৫ত ২৪ ঘণ্টীয়া প্ৰত্যাহ্বানত অংশগ্ৰহণ কৰিব জ’নেল পৰ্যায়ত বিজয়ীসকলে।
প্ৰতিযোগীসকলে এটা ভিএফএক্স শ্বট তৈয়াৰ কৰিবলৈ সেউজীয়া মেট পৰ্দা, থ্ৰিডি সমল আৰু এফএক্স লাইব্ৰেৰী ব্যৱহাৰ কৰিব।
প্ৰতিটো শাখাৰ গ্ৰেণ্ড চেম্পিয়নে লাভ কৰিব নগদ ধন আৰু অন্যান্য সামগ্ৰী
পঞ্জীয়ন
আগ্ৰহী অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে ইয়াত পঞ্জীয়ন কৰি আৰু ৱেভছ ২০২৫ত ভাৰতৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ভিএইএক্স প্ৰত্যাহ্বানৰ অংশ হ’ব পাৰে!
তথ্যসূত্ৰ:
https://wavesindia.org/challenges-2025
https://wafx.abai.avgc.in/
https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=2096792