শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
লৌরোক চহি ২০২৫-২৬ গী ওইনা লিমোনগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ (এম এস পি) মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
22 JAN 2025 3:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্স (সি সি ই এ) না লৌরোক চহি ২০২৫-২৬ গী ওইনা লিমোনগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ (এম এস পি) অয়াবা পীরে।
কুমজা ২০২৫-২৬ গী ইনা লিমোন (তি.দি-৩ গ্রেদ) কুইন্তল অমদা লুপা ৫,৬৫০ দা লেপ্লে। মসিনা ভারত পুম্নমক্কী ওইনা পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা শেনফমদগী চাদা ৬৬.৮ হেন্না শেন্দোং ফংহল্লগনি। বজেত ২০৮-১৯ দা সরকারনা লাউথোকখিবগী মতুংইন্না ভারত পুম্নমক্কী ওইনা পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা শেনফমদগী য়ামদ্রবদা শরুক ১.৫ গী থাক অমদা মমল লেপ্নবা য়ানখিবগী মতুংইন্না ২০২৫-২৬ গী পোৎথোক য়োন্নবা মতম অসিগী ওইনা লিমোনগী এম.এস.পি অয়াবা পীখিবনি।
হৌখিবা ২০২৪-২৫ গা চাংদম্নবদা ২০২৫-২৬ দা লিমোনগী এম.এস.পি কুইন্তল অমদা লুপা ৩১৫ হেনগৎলে। কুইন্তল অমদা লুপা ৩২৫০ (শরুক ২.৩৫) হেনগৎতুনা, ভারত সরকারনা লিমোনগী এম.এস.পি ২০১৪-১৪ দা কুইন্তল অমদা লুপা ২৪০০ ওইরম্বদগী ২০২৫-২৬ দা কুইন্তল অমদা লুপা ৫,৬৫০ দা হেনগৎলে।
২০১৪-১৪ দগী ২০২৪-২৫ ফাওবগী মনুংদা লিমোন থাবা লৌমীশিংদা লুপা করোর ১৩০০গী এম.এস.পি পীখি অমসুং ২০০৪-০৪ দগী ২০১৩-১৪ ফাওবগী মনুংদা লুপা করোর ৪৪১ পীখি।
লিমোনগী উদ্যোগনা ইমুং লাখ ৪০ দা হকথেংননা নত্ত্রগা নাকোইননা হিংনবগী থবক পীরি। লিমোনগী মিলশিং অমসুং লিমোন ললোন-ইতিক্কী থবক্না শিন্মী লাখ ৪ রোম হকথেংননা থবক পীরি। হৌখিবা চহিদা লৌমী লাখ ১.৭০ দগী লিমোন লৈখি। লিমোন থাবা লৌমীশিংগী চাদা ৮২ নোংচুপ বেঙ্গলদগীনি অমসুং অতৈনা অসামদগীনি অমসুং বিহারনা লিমোনগী পোৎথোক্কী চাদা ৯ পুথোক্লি।
মমল লেপ্পগী থবকশিং অমসুং শেনফমশিং মাঙবদা কুপখৎবগী থবকশিং সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত নোদেল এজেন্সি ওইনা জুত কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (জে সি আই)না মখা তানা পাংথোক্কনি অমসুং কেন্দ্র সরকারনা শেনফমশিং হঞ্জিনগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support Prices (MSP) for Raw Jute for 2025-26 Season
22 JAN 2025 3:09PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA), chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Minimum Support Prices (MSP) of Raw Jute for Marketing season 2025-26.
The MSP of Raw Jute (TD-3 grade) has been fixed at Rs.5,650/- per quintal for 2025-26 season. This would ensure a return of 66.8 percent over the all India weighted average cost of production. The approved MSP of raw jute for Marketing season 2025-26 is in line with the principle of fixing MSP at a level of at least 1.5 times all India weighted average cost of production as announced by the Government in the Budget 2018-19.
The MSP of Raw Jute for Marketing season 2025-26 is an increase of Rs.315/- per quintal over the previous Marketing season 2024-25. Government of India has increased MSP of Raw jute from Rs.2400 /-per quintal in 2014-15 to Rs.5,650/- per quintal in 2025-26, registering an increase of Rs. 3250/- per quintal (2.35 times).
The MSP amount paid to Jute growing famers during the period 2014-15 to 2024-25 was Rs. 1300 Crore while during the period 2004-05 to 2013-14, amount paid was Rs. 441 Crore.
Livelihood of 40 Lakh farm families directly or indirectly depends on Jute Industry. About 4 Lakh workers get direct employment in Jute mills and trade in Jute. Last year jute was procured from 1 Lakh 70 thousand farmers. 82% of Jute farmers belong to West Bengal while rest Assam and Bihar have 9% each of jute production share.
The Jute Corporation of India (JCI) will continue as Central Government Nodal Agency to undertake Price Support Operations and the losses incurred, if any, in such operations, will be fully reimbursed by the Central Government.