Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister of I&B Sh Ashwini Vaishnaw unveils the Government of India Calender for 2025
‘Janbhagidari se Jankalyan’ as the Theme, it celebrates the Decade of Transformative Governance
07 JAN 2025 5:59PM by PIB Delhi
The Government of India has chosen Janbhagidari se Jankalyan (public welfare through public participation) as the central theme for its 2025 calendar, underscoring the ethos of transformative governance. Unveiling the calendar at Rail Bhawan today, Union Minister for Information & Broadcasting, Railways, and Electronics & Information Technology, Shri Ashwini Vaishnaw, highlighted the visible impact of transformative governance across various sectors over the past decade. He emphasized the role of transformative governance in improving the welfare of the poor, empowering women, and driving infrastructure development across the nation.
The launch event was also graced by the presence of Union Minister of State for Information & Broadcasting and Parliamentary Affairs, Dr. L. Murugan, Secretary, Information & Broadcasting, Shri Sanjay Jaju, Principal Director General, PIB, Shri Dhirendra Ojha, and Director General, Central Bureau of Communication, Shri Yogesh Baweja.
Celebrating a decade of transformative governance
As the Nation enters the 11th year of good governance for 2014 to 2025, the Government of India Calendar 2025 marks yet another chapter in the long-standing tradition of using this medium to highlight the nation’s progress and transformative governance. Designed and produced by the Central Bureau of Communication (CBC), the calendar is not just a guide to the days and months but also a reflection of the government’s commitment to inclusivity, transparency, and participatory governance.
The calendar highlights the theme approach the union government in participatory depicting Through pictures in the calendar sets the tone for India’s journey toward development. It also underscores the significance of participatory governance that has been at the core of the government under the leadership of Prime Minister of India, Sh. Narendra Modi. It emphasizes that the strength of our nation lies in the collective energy and efforts of its people. From programs like Swachh Bharat Mission, which transformed cleanliness into a nationwide movement, to initiatives like Ayushman Bharat, which has provided healthcare to over 68 crore beneficiaries, citizen participation has been central to the success of government schemes.
Key Themes of the Government of India's 2025 Calendar
The calendar begins with Moto सर्वेषां मङ्गलं भूयात् i.e welfare of all. And there after highlights the sectoral progress in agriculture, women empowerment youth and capacity edition in the progress of the nation. The mantra अन्न का वधर्न हो i.e that is more food grains production, शक्ति रूपेण संस्थिता implying giving credit to women in nation building by calling them Shakti and calling upon youth to gain knowledge by rising, awakening and gaining knowledge, is reflected in the first four month of calendar.
For infrastructure, the calendar reflects the mantra of “Nation thrives in prosperity” and it also lays emphasis on cleanliness as reflected in the month of May through the motto of “Inner purity leads to outer cleanliness”. The July month page of calendar is based on the motto of “Exercise Is The Surest Recipe For Wellness” whereas the Independence Day month theme wishes for hundred years long lives through a healthy lifestyle.
The calendar also depicts the Prime Minister of India motivating the enterprises through उद्यमेन हि सिध्यन्ति कार्याणि as the acknowledgement of contribution to the Indian economy. The Unity day month is depicted by the Prime Minister saluting the Iron Man of India Sardar Patel.
Gratitude to mother land is the highlight of the month of November characterized by Janjatiya Gaurav Diwas. The Calendar ends with December’s focus on the technological innovation with अपरिमितं भव्यम्” (The Future Holds Limitless Possibilities) signifying the positive mantra of depicting use of science and technology in governance with human face.
About the Government of India Calendar
The Government of India Calendar has, over the years, become an integral part of public communication, evolving into a medium that communicates more than just dates. It highlights the government’s flagship programs, initiatives, and achievements, serving as an inspirational reminder of the collective progress India has made. The Government of India's 2025 calendar also acknowledges the traditional knowledge system as a mantra of transformative governance, driving the nation's progress.
Published in 13 Indian languages, the calendar’s inclusivity mirrors the government’s vision of connecting with citizens from every linguistic and cultural background. With its distribution extending to gram panchayats, it serves as a vital tool to reach even the remotest areas, enabling communities at the grassroots to engage with the government’s vision and initiatives. This calendar is not just a practical resource but also a symbol of the unity and strength of our nation.
As a document that reaches millions of households, offices, and public institutions, the calendar reflects the government’s unwavering commitment to transparency and inclusive development. It is not only a chronicle of achievements but also a call to action for every citizen to actively participate in building a self-reliant and progressive India.
It serves as a symbol of the collective strength and shared aspirations of 1.4 billion Indians. With its wide reach and powerful message, the calendar continues to inspire and guide the nation toward a brighter, more inclusive tomorrow. It is a testament to the transformative power of Jan Bhagidari, which continues to drive the nation’s journey toward Jan Kalyan.
Please find the link for English and Hindi Government of India Calendar for 2025.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୨୦୨୫ ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ
ଏହାର ବିଷୟବସ୍ତୁ ହେଉଛି ‘ଜନଭାଗିଦାରୀ ସେ ଜନକଲ୍ୟାଣ', ଏହା ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ ଶାସନର ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ କରୁଛି
07 JAN 2025 5:59PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାର ନିଜର ୨୦୨୫ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ପାଇଁଜନଭାଗିଦାରୀ ସେ ଜନକଲ୍ୟାଣକୁ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଭାବେ ବାଛିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ପରିବର୍ତନଶୀଳ ଶାସନର ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି। ଆଜି ରେଳ ଭବନରେ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ଉନ୍ମୋଚନ କରି କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ, ରେଳବାଇ ଏବଂ ଇଲେକ୍ଟ୍ରୋନିକ୍ସ ଏବଂ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ ବୈଷ୍ଣବ ଗତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବର୍ତନମୂଳକ ଶାସନର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଦିଗ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ । ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା, ମହିଳା ସଶକ୍ତୀକରଣ ଏବଂ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ଦିଗରେ ପରିବର୍ତନକାରୀ ଶାସନର ଭୂମିକା ଉପରେ ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ଉଦଘାଟନୀ ଉତ୍ସବରେ କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ଓ ସଂସଦୀୟ ବ୍ୟାପାର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡ. ଏଲ୍ ମୁରୁଗାନ୍, ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ସଚିବ ସଞ୍ଜୟ ଜାଜୁ, ପିଆଇବିର ପ୍ରମୁଖ ମହାନିର୍ଦେଶକ ଧୀରେନ୍ଦ୍ର ଓଝା ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟୁରୋର ମହାନିର୍ଦେଶକ ଯୋଗେଶ ବାୱେଜା ପ୍ରମୁଖ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ଶାସନର ଏକ ଦଶନ୍ଧି ପାଳନ
ଦେଶ ୨୦୧୪ରୁ ୨୦୨୫ ପାଇଁ ସୁଶାସନର ଏକାଦଶ ବର୍ଷରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଥିବା ବେଳେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ୨୦୨୫ଦେଶର ପ୍ରଗତି ଏବଂ ପରିବର୍ତନମୂଳକ ଶାସନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିବା ପାଇଁ ଏହି ମାଧ୍ୟମକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବାର ଦୀର୍ଘ ଦିନର ପରମ୍ପରାରେ ଆଉ ଏକ ଅଧ୍ୟାୟକୁ ଚିହ୍ନିତ କରିଛି । ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ବ୍ୟୁରୋ ଅଫ୍ କମ୍ୟୁନିକେସନ୍ (ସିବିସି) ଦ୍ୱାରା ପରିକଳ୍ପିତ ଏବଂ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏହି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର କେବଳ ଦିନ ଏବଂ ମାସର ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ନୁହେଁ ବରଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣ, ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ଅଂଶୀଦାର ଶାସନ ପ୍ରତି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ପ୍ରତିଫଳନ ମଧ୍ୟ ଅଟେ ।
କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରରେ ଚିତ୍ର ମାଧ୍ୟମରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ଭାଗିଦାରୀ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି ଯାହା ଭାରତର ବିକାଶ ଦିଗରେ ଯାତ୍ରାର ସ୍ୱର ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରିଥାଏ । ଏହା ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସରକାରଙ୍କ ମୂଳରେ ଥିବା ଭାଗିଦାରୀ ଶାସନର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ମଧ୍ୟ ସୂଚାଇଥାଏ । ଏଥିରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଛି ଯେ ଆମ ଦେଶର ଶକ୍ତି ଏହାର ଲୋକଙ୍କ ସାମୂହିକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରୟାସରେ ରହିଛି । ସ୍ୱଚ୍ଛତାକୁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଥିବାସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ ମିଶନ ଭଳି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ, ଯାହା ୬୮ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଛି, ସରକାରୀ ଯୋଜନାର ସଫଳତାର କେନ୍ଦ୍ରବିନ୍ଦୁ ହୋଇଛି ନାଗରିକଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ।
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ୨୦୨୫ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ପ୍ରମୁଖ ବିଷୟବସ୍ତୁ
କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ଆରମ୍ଭ ହୁଏ ସମସ୍ତଙ୍କ କଲ୍ୟାଣରୁ ଏବଂ ଏହାପରେ କୃଷିକ୍ଷେତ୍ରରେ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ ଅଗ୍ରଗତି, ମହିଳା ସଶକ୍ତୀକରଣ ଯୁବଗୋଷ୍ଠୀ ଏବଂ ଦେଶର ପ୍ରଗତିରେ ଦକ୍ଷତା ସଂସ୍କରଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି । ଅନ୍ନ କା ବର୍ଦ୍ଧନ ହୋ ଅର୍ଥାତ୍ ଅଧିବ ଶସ୍ୟ ଉତ୍ପାଦନ କରିବା, ଶକ୍ତି ରୂପେଣ ସଂସ୍ଥିତା ଜାତି ନିର୍ମାଣରେ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଶକ୍ତି କହି ଶ୍ରେୟ ଦେବା ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ଶକ୍ତି ଭାବେ ସମ୍ବୋଧନ କରିବା ଏବଂ ଯୁବବର୍ଗଙ୍କୁ ଉଠାଇ ଜାଗ୍ରତ କରିବା ଏବଂ ଆଗକୁ ବଢିବା ପାଇଁ ଆହ୍ୱାନ ଦେବାର ମନ୍ତ୍ର କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ପ୍ରଥମ ଚାରି ମାସରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି ।
ଭିତ୍ତିଭୂମି ପାଇଁ ଏହି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରରେ "ଦେଶ ସମୃଦ୍ଧିରେ ବିକଶିତ ହୁଏ" ମନ୍ତ୍ରକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହା "ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଶୁଦ୍ଧତା ବାହ୍ୟ ସ୍ୱଚ୍ଛତାକୁ ଆଗେଇ ନେଇଥାଏ" ଶୀର୍ଷକ ମାଧ୍ୟମରେ ମଇ ମାସରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରେ । କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ଜୁଲାଇ ମାସ ପୃଷ୍ଠା "ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ବ୍ୟାୟାମ ହେଉଛି ନିଶ୍ଚିତ ରେସିପି" ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଉପରେ ଆଧାରିତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ମାଧ୍ୟମରେ ଶହେ ବର୍ଷର ଦୀର୍ଘ ଜୀବନ କାମନା କରେ ।
ଏହି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରରେ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଙ୍କୁ ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତିରେ ‘‘ଉଦ୍ଧମେନ ହି ସିଦ୍ଧନ୍ତି କାର୍ଯ୍ୟାଣି’’ ଅବଦାନର ସ୍ୱୀକୃତି ଭାବରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି । ଭାରତର ଲୌହପୁରୁଷ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇ ଏକତା ଦିବସ ମାସକୁ ଚିତ୍ରିତ କରିଛନ୍ତି ।
ନଭେମ୍ବର ମାସର ମୁଖ୍ୟ ଆକର୍ଷଣ ହେଉଛି ଜନ୍ମଜାତୀୟ ଗୌରବ ଦିବସ । ଡିସେମ୍ବର ମାସରେ ବୈଷୟିକ ଉଦ୍ଭାବନ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ସହିତ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ‘‘ଅପରିମିତଂ ଭବ୍ୟମ’’ (ଭବିଷ୍ୟତର ଅସୀମିତ ସମ୍ଭାବନା)ରେ ଶେଷ ହୁଏ ଏବଂ "ବିଜ୍ଞାନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ବ୍ୟବହାରକୁ ମାନବ ଚେହେରା ସହିତ ଚିତ୍ରଣ କରିବାର ସକାରାତ୍ମକ ମନ୍ତ୍ରକୁ ସୂଚିତ କରେ ।
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ବିଷୟରେ
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର, ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି, ସାର୍ବଜନୀନ ଯୋଗାଯୋଗର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ ପାଲଟିଛି, ଯାହା ଏକ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ହୋଇଛି ଯାହା କେବଳ ତାରିଖ ଠାରୁ ଅଧିକ ଯୋଗାଯୋଗ କରେ । ଏଥିରେ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ଉପଲବ୍ଧି ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଭାରତ କରିଥିବା ସାମୂହିକ ପ୍ରଗତିର ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ସ୍ମାରକୀ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ୨୦୨୫ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରରେ ମଧ୍ୟ ପାରମ୍ପରିକ ଜ୍ଞାନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ଶାସନର ମନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ସ୍ୱୀକାର କରାଯାଇଛି, ଯାହା ଦେଶର ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛି ।
୧୩ଟି ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ପ୍ରକାଶିତ ଏହି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡରର ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତୀକରଣ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାଷାଗତ ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ପୃଷ୍ଠଭୂମିର ନାଗରିକଙ୍କ ସହ ଯୋଗାଯୋଗ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଏହାର ବଣ୍ଟନ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବିସ୍ତାରିତ ହେବା ସହିତ ଦୁର୍ଗମ ଅଂଚଳରେ ପହଂଚିବା ପାଇଁ ଏହା ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଉପକରଣ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି, ଯାହା ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ ଥିବା ସମୁଦାୟମାନଙ୍କୁ ସରକାରଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପ ସହିତ ଜଡିତ ହେବାକୁ ସକ୍ଷମ କରିବ । ଏହି କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର କେବଳ ଏକ ବ୍ୟବହାରିକ ସମ୍ବଳ ନୁହେଁ ବରଂ ଆମ ଦେଶର ଏକତା ଏବଂ ଶକ୍ତିର ପ୍ରତୀକ ମଧ୍ୟ ଅଟେ ।
ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ପରିବାର, କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଏବଂ ସରକାରୀ ଅନୁଷ୍ଠାନମାନଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚୁଥିବା ଏକ ଦସ୍ତାବିଜ ଭାବରେ, କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ବିକାଶ ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ । ଏହା କେବଳ ସଫଳତାର କାହାଣୀ ନୁହେଁ ବରଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଓ ପ୍ରଗତିଶୀଳ ଭାରତ ଗଠନରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାପାଇଁ ଆହ୍ୱାନ ।
ଏହା ୧.୪ ବିଲିୟନ ଭାରତୀୟଙ୍କ ସାମୂହିକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ମିଳିତ ଆକାଂକ୍ଷାର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ । ଏହାର ବ୍ୟାପକ ପହଞ୍ଚ ଏବଂ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବାର୍ତ୍ତା ସହିତ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ଦେଶକୁ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ, ଅଧିକ ସମାବେଶୀ ଭବିଷ୍ୟତ ଦିଗରେ ପ୍ରେରଣା ଓ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଜାରି ରଖିଛି । ଜନଭାଗିଦାରୀର ପରିବର୍ତନ ଶକ୍ତିର ଏହା ପ୍ରମାଣ, ଯାହା ଜନ କଲ୍ୟାଣ ଆଡକୁ ଦେଶର ଯାତ୍ରାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଉଛି ।
ଦୟାକରି ୨୦୨୫ ପାଇଁ ଇଂରାଜୀ ଏବଂ ହିନ୍ଦୀ ରେ ଭାରତ ସରକାର କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର ପାଇଁ ଏହି ଲିଙ୍କ୍ କୁ ଯାଆନ୍ତୁ ।