ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଧ୍ୟାନକୁ ଏକ ଅଂଶ କରିବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନ
21 DEC 2024 12:28PM by PIB Bhubaneswar
ଆଜି ବିଶ୍ୱ ଧ୍ୟାନ ଦିବସ ଅବସରରେ ସମସ୍ତେ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଧ୍ୟାନକୁ ଏକ ଅଂଶ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି । ଜଣଙ୍କ ଜୀବନରେ ତଥା ସମାଜ ଏବଂ ବିଶ୍ୱରେ ଶାନ୍ତି ଓ ସଦିଚ୍ଛା ଆଣିବା ପାଇଁ ଧ୍ୟାନ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ମାଧ୍ୟମ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ଆଜି ବିଶ୍ୱ ଧ୍ୟାନ ଦିବସରେ, ସମସ୍ତଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଧ୍ୟାନକୁ ଏକ ଅଂଶବିଶେଷ କରିବାକୁ ଏବଂ ଏହାର ପରିବର୍ତ୍ତନକାରୀ କ୍ଷମତା ଅନୁଭବ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି । ଜଣଙ୍କ ଜୀବନରେ ତଥା ସମାଜ ଏବଂ ବିଶ୍ୱରେ ଶାନ୍ତି ଓ ସଦିଚ୍ଛା ଆଣିବା ପାଇଁ ଧ୍ୟାନ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ମାଧ୍ୟମ । ଟେକ୍ନୋଲୋଜିର ଏହି ଯୁଗରେ ଆପସ୍‌ଏବଂ ପ୍ରସାରିତ ଭିଡିଓ ଆମ ଦୈନନ୍ଦିନ ରୁଟିନରେ ଧ୍ୟାନକୁ ସାମିଲ କରିବାକୁ ଏକ ମୂଲ୍ୟବାପ ଉପକରଣ ଭାବେ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇପାରିବ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister calls upon everyone to make meditation a part of their daily lives
21 DEC 2024 12:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has called upon everyone to make meditation a part of their daily lives on World Meditation Day, today. Prime Minister Shri Modi remarked that Meditation is a powerful way to bring peace and harmony to one’s life, as well as to our society and planet.
In a post on X, he wrote:
"Today, on World Meditation Day, I call upon everyone to make meditation a part of their daily lives and experience its transformative potential. Meditation is a powerful way to bring peace and harmony to one’s life, as well as to our society and planet. In the age of technology, Apps and guided videos can be valuable tools to help incorporate meditation into our routines.”