প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী কুৱেত্ত ‘হালা মোদী’ থৌরমদা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
কুৱেত্ত লৈবা ভারতমচাশিংগী মীনুংশি অমসুং তরাম্ন ওকপা অসি তোপ-তোপ্পনি: প্রধান মন্ত্রী
চহি ৪৩ গী মতুংদা, ভারতকী প্রধান মন্ত্রীনা কুৱেত্ত চৎলে: প্রধান মন্ত্রী
ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত লৈনরিবা মরী অসি সভেত্যশিং, সমুদ্রশিং অমসুং ললোন-ইতিক্কী মরী অমনি: প্রধান মন্ত্রী
ভারত অমসুং কুৱেত অমনা অমগীদমক লেপ্নরি: প্রধান মন্ত্রী
ভারত্ত, স্মার্দ দিজিতেল সিস্তেমশিং মখা তানা অকে-অমৌ ওইদ্রে, মীচম মীয়ামগী নোংমগী পুন্সিগী থাদোক্নবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
তুংগী ভারত মালেমগী চাউখৎপগী মফম অমা, মালেমগী গ্রোথ ইঞ্জিন অমা ওইরগনি: প্রধান মন্ত্রী
ভারত, মালেমগী মরুপ অমা ওইনা, মালেমগী হেন্না য়াইফনবা পান্দম অমগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিল্লি: প্রধান মন্ত্রী
21 DEC 2024 8:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কুৱেতকী সৈখ সাদ অল-অবদুল্লাহ ইন্দোর স্পোর্তস কমপ্লেক্সতা পাংথোকপা ‘হালা মোদী’ থৌরমদা মশিং য়াম্লবা ভারতমচাশিংদা ৱা ঙাংখ্রে। তোঙান-তোঙানবা ফুরুপশিংগী ভারতমচাশিং কুৱেত্ত পাংথোকপা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রী ভারতমচাশিংনা হরাও-তরাম্না ওকখি। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অনিগী মরীশিং ফগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরিবা ভারতমচাশিংনা ভারত-কুৱেতকী মরীশিং ফগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। লৈবাক অসিদা লাক্নবা চেবাউ পীরকপগীদমক কুৱেতকী অমির থাগৎপা ফোঙদোকচরি। চহি ৪৩ গী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা কুৱেত্ত লাকপা অসিনা চহি কয়া শুরবা মরুপ-মপাং ওইবা মরী হেন্না চেৎশীনহল্লগনি অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।
কুৱেত চাউখৎনবা ভারতমচাশিংনা থবক কন্না শুবা, মাইপাকপা অমসুং কৎথোকপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মসি লোকেল গর্ভনমেন্ত অমসুং খুন্নাইনা পাক-শন্না খঙনরে। ভারতমচাশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎপগীদমক কুৱেতকী লুচিংবশিং থাগৎপা ফোঙদোকচরি। কুৱেত অমসুং গল্ফতা লৈরিবা ভারতকী শিন্মীশিংগী য়াইফনবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মনুংদা ই-মাইগ্রেত পোর্তেল য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত অসি মালেমগী লৈবাকশিংগী মরুপ অমা ওইনা থবক তৌরি। তেক্নোলোজি, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং স্তেনেবিলিতিগী লমদা ভারত শিংথাবা য়ানা চাউখৎলে অমসুং অওনবশিং পুরক্লে। মালেমদা ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইবগী মথক্ত, ফিনতেক্কী লমদা ভারতনা মালেমদা লুচিংবা ওইরি, স্তার্দ-অপকী থবকশিংদা মালেমদা ৩শুবা খ্বাইদগী চাউবা লৈবাক ওইরি অমসুং মালেমদা দিজিতেলনা মপুংফানা শম্নবা লৈবাকশিংগী মরক্ত য়াওরে। শেন-থুমগী কান্নবশিং মীওই খুদিংমক ফংহনবা, নুপীশিংনা লমজিংদুনা চাউখৎপা অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নবদা ভারতনা মাইপাকপা কয়া পুরক্লে। বিকসিতি ভারত অমসুং ন্যু কুৱেত অসি লৈবাক অনিগী শরুক য়ামিন্নরিবা অনিংবশিংনি। পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ভারত অমসুং কুৱেতকী মরক্ত য়াম্লবা খুদোংচাবশিং লৈরি। ভারতকী হৈথোই-শিংথোইবা শিন্মীশিং অমসুং ইন্নোবেসন অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্ত মরুপ-মপাং ওইবদা নৌনা ইনোৎ পীগনি।
২০২৫ গী জনুৱারিদা পাংথোক্কদৌরিবা প্রাভাসি ভারতিয় দিবস অমসুং মহা কুম্ভ মেলা শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতমচাশিংদা চেবাউ পীখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi addresses Indian Community at ‘Hala Modi’ event in Kuwait
The warmth and affection of the Indian diaspora in Kuwait is extraordinary: PM
After 43 years, an Indian Prime Minister is visiting Kuwait: PM
The relationship between India and Kuwait is one of civilizations, seas and commerce: PM
India and Kuwait have consistently stood by each other:PM
India is well-equipped to meet the world's demand for skilled talent: PM
In India, smart digital systems are no longer a luxury, but have become an integral part of the everyday life of the common man: PM
The India of the future will be the hub of global development, the growth engine of the world: PM
India, as a Vishwa Mitra, is moving forward with a vision for the greater good of the world: PM
21 DEC 2024 8:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today addressed a large gathering of the Indian community in Kuwait in a special event ‘Hala Modi’ at the Sheikh Saad Al-Abdullah Indoor Sports Complex in the city. Indian nationals representing a cross-section of the community in Kuwait attended the event.
​The Prime Minister was welcomed by the community with exceptional warmth and enthusiasm. Addressing the gathering, the Prime Minister noted that the India-Kuwait relationship has been profoundly enriched by the Indian community, which plays a pivotal role in fostering the ties between the two nations. Thanking His Highness the Amir of Kuwait for his gracious invitation, he stated that it was after 43 years that an Indian Prime Minister was visiting Kuwait to strengthen and solidify the age-old friendship.
The Prime Minister appreciated the hard work, achievement and contribution of the community to the development of Kuwait, which he said was widely recognized by the local government and society. He thanked the leadership of Kuwait for the welfare of the Indian community. Reflecting on India’s strong commitment to support Indian workers in Kuwait and elsewhere in the Gulf, he talked about technology-based initiatives undertaken by the Government such as the E-Migrate portal among others.
​The Prime Minister outlined India’s approach as a "Vishwabandhu”, a friend to the world. He elaborated upon India’s rapid progress and transformation, especially in the fields of technology, infrastructure and sustainability. He noted that apart from being the 5th largest economy in the world, India was the global leader in fintech, the third largest global player in the start-up space and among the most digitally connected societies worldwide. He highlighted achievements such as financial inclusion, women-led development and inclusive growth. Reflecting on the shared aspirations of the two countries, of Viksit Bharat and New Kuwait, he underlined that there were huge opportunities for India and Kuwait to work together. India’s skill capacities and innovation could foster new partnerships between the two countries.
The Prime Minister extended an invitation to diaspora members to participate in Pravasi Bharatiya Divas and Maha Kumbh to be held in India in January 2025.