মন্ত্রীমন্দল
২০২৫ গী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ (এম এস পি)
20 DEC 2024 8:10PM by PIB Imphal
কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা ২০২৫ গী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ (এম এস পি) গী অয়াবা পীরে। লৌমীশিংনা চুনবা মমল য়োনবা ঙম্নবা, হান্না য়ানরবা মহৈ-মরোং খুদিংমক্কী এম.এস.পি অসি ভারত পুম্নমক্কী চাংচত্ত পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা শেনফমগী য়ামদ্রবদা শরুক ১.৫ ওইনবা সরকারনা ২০১৮-১৯ দা কেন্দ্রগী বজেত্ত লাউথোকখ্রে। মসিগী মতুংইন্না, ২০২৫ গী ওইনা অফবা মখলগী মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবগী মমল কুইন্তল অমদা লুপা ১১৫৮২ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম্না কুইন্তল অমদা লুপা ১২১০০ দা লেপ্লে।
২০১৪ দা মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবগী মমল কুইন্তল অমদা লুপা ৫২৫০ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম্না কুইন্তল অমদা লুপা ৫৫০ দা ওইরম্বদগী সরকারনা এম.এস.পি অসি ২০২৫ দা মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবগী মমল কুইন্তল অমদা লুপা ১১৫৮২ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম্না কুইন্তল অমদা লুপা ১২১০০ দা হেনগৎখিবনি, মসি মথংশীৎনা চাদা ১২১ অমসুং ১২০ হেনগৎলবনি।
এম.এস.পি হেনগৎলকপা অসিনা য়ুবী থাবা লৌমীশিংদা শেন্দোং হেন্না ফংহনবগী মথক্ত লৈবাক মনুং অমসুং মালেমগী ওইনা য়ুবীগী পোৎথোকশিং দরকার ওইবা হেনগৎলক্লিবা অসি পীবা ঙম্নবা য়ুবী অকংবা পুথোকপা হেনগৎনবা লৌমীশিংদা মতেং পাংলে।
প্রাইজ সপোর্ত স্কিম (পি এস এস) গী মখাদা য়ুবী অকংবা অমসুং মকু খোক্লবা য়ুবী লৈনবা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সিশিং (সি এন এ) ওইনা নেসনেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিপ মার্কেতিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (নাফেদ) অমসুং নেসনেল কোওপরেতিপ কঞ্জুমর্স ফেদেরেসন (এন সি সি এফ)না মখা তানা থবক তৌগনি।

Cabinet
Minimum Support Price (MSP) for Copra for 2025 season
20 DEC 2024 8:10PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs has given its approval for the Minimum Support Price (MSP) for copra for 2025 season. In order to provide remunerative prices to the cultivators, Government had announced in the Union Budget of 2018-19, that MSP of all the mandated crops will be fixed at levels of at least 1.5 times of all India weighted average cost of production. Accordingly, MSP for Fair Average Quality of milling copra has been fixed at ₹ 11582/- per quintal and for ball copra at ₹ 12100/- per quintal for 2025 season.
The Government has increased MSP for milling copra and ball copra from ₹ 5250 per quintal and ₹ 5500 per quintal for the marketing season 2014 to ₹ 11582 per quintal and ₹ 12100 per quintal for the marketing season 2025, registering a growth of 121 percent and 120 percent, respectively.
A higher MSP will not only ensure better remunerative returns to the coconut growers but also incentivize farmers to expand copra production to meet the growing demand for coconut products both domestically and internationally.
National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd. (NAFED) and National Cooperative Consumers’ Federation (NCCF) will continue to act as Central Nodal Agencies (CNAs) for procurement of copra and de-husked coconut under Price Support Scheme (PSS).