Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Gukesh D on becoming the youngest world chess champion
12 DEC 2024 7:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated Gukesh D on becoming the youngest world chess champion. He hailed his feat as Historic and exemplary.
Responding to a post by International Chess Federation handle on X, Shri Modi said:
“Historic and exemplary!
Congratulations to Gukesh D on his remarkable accomplishment. This is the result of his unparalleled talent, hard work and unwavering determination.
His triumph has not only etched his name in the annals of chess history but has also inspired millions of young minds to dream big and pursue excellence.
My best wishes for his future endeavours. @DGukesh”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমদা খ্বাইদগী নহা ওইবা চেস চেম্পিয়ন ওইরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা গুকেস দি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
12 DEC 2024 7:35PM by PIB Imphal
মালেমদা খ্বাইদগী নহা ওইবা চেস চেম্পিয়ন ওইরকপদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুকেস দি থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্কী মাইপাকপা অসি পুৱারি ওইরবা অমসুং তমজনফমনি হায়না মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
ইন্তরনেসনেল চেস ফেদেরেসন হেন্দলগী এক্স পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি;
পুৱারি ওইরবা অমসুং তমজনফমনি!
মহাক্কী মাইপাকপা অসিগীদমক গুকেস দি থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মসি মহাক্কী লাম্বা লৈতবা হৈথোই-শিংথোইবা, হোৎনবা কনবা অমসুং অচেৎপা ফিরেপকী মহৈনি।
মহাক্কী মাইপাকপা অসিনা চেসকী পুৱারিদা মহাক্কী মমিং হক্তুনা লৈহৌবা খক নত্তনা অচৌবা মঙলান মঙলিবা অমসুং মাইপাকপা পাম্লিবা নহারোল কয়াদা ইথিল পীরগনি।
মহাক্কী তুংগী থবক-থৌরমশিংগীদমক ঐনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। @DGukesh”