Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Gukesh D on becoming the youngest world chess champion
12 DEC 2024 7:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today congratulated Gukesh D on becoming the youngest world chess champion. He hailed his feat as Historic and exemplary.
Responding to a post by International Chess Federation handle on X, Shri Modi said:
“Historic and exemplary!
Congratulations to Gukesh D on his remarkable accomplishment. This is the result of his unparalleled talent, hard work and unwavering determination.
His triumph has not only etched his name in the annals of chess history but has also inspired millions of young minds to dream big and pursue excellence.
My best wishes for his future endeavours. @DGukesh”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্বৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া দবা চেম্পিয়ন হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ বাবে গুকেশ ডিক অভিনন্দন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
12 DEC 2024 7:35PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিশ্বৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া দবা চেম্পিয়ন হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ বাবে গুকেশ ডিক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ তেওঁৰ এই কৃতিত্বক ঐতিহাসিক আৰু আদৰ্শমূলক বুলি প্ৰশংসা কৰে।
ইণ্টাৰনেশ্যনেল চেছ ফেডাৰেচনে এক্স হেণ্ডেল কৰা এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়,
“ঐতিহাসিক আৰু আদৰ্শমূলক!
গুকেশ ডিৰ এই উল্লেখযোগ্য সাফল্যৰ বাবে অভিনন্দন জনাইছো। এয়া তেওঁৰ অতুলনীয় প্ৰতিভা, কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু অদম্য দৃঢ়তাৰ ফল।
তেওঁৰ এই জয়ে দবা ইতিহাসৰ বুৰঞ্জীত তেওঁৰ নাম খোদিত কৰাই নহয়, লাখ লাখ যুৱক-যুৱতীক ডাঙৰ সপোন দেখিবলৈ আৰু উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শনৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছে।
তেওঁৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ বাবে মই শুভেচ্ছা জনাইছো। @DGukesh”