প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শক্নাইরবা রাজ কাপুরগী চহি ১০০শুবা থৌরমশিং পাংথোক্কদৌরিবা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাপুর ইমুং-মনুংগা ৱারি শানখ্রে
তার্ম অসিমক শেমদ্রিঙৈ মতম অমদা রাজ কাপুরনা ভারতকী সোফ পৱার শেম্লমখি: প্রধান মন্ত্রী
ময়াই থংবা এসিয়াদা ভারতকী ফিল্মগী অচৌবা খুদোংচাবা অমা লৈরি, মসিগী খুদোংচাবা অসি লৌনবা থবক তৌবা দরকার ওই, নৌবা মীরোলশিং ময়াই থংবা এসিয়া য়ৌনবা থবকশিং পায়খৎকদবনি: প্রধান মন্ত্রী
11 DEC 2024 8:47PM by PIB Imphal
ঐখোয়না শক্নাইরবা রাজ কাপুরগী চহি ১০০শুবা থৌরমশিং পাংথোক্কদৌরিবা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কাপুর ইমুং-মনুংগা ৱারি শানখ্রে। অখন্নবা মীফম অসিদা ভারতকী সেনিমাদা রাজ কাপুরনা পাংথোক্লম্বা লাম্বা লৈতবা থবকশিং অমসুং মহাক্কী থবকশিং ইকায়খূম্নবা উৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা কাপুরগী ইমুং-মনুংগা লৌথুপ-লৌকোই লৈতনা ৱারি শানখি।
রাজ কাপুরগী চহি ১০০ মপুংফারকপা থৌরম পাংথোক্নবগীদমক কাপুর ইমুং-মনুং উন্নবা মহাক্কী মমল য়াম্লবা মতম কাইথোকপগীদমক রাজ কাপুরগী মচানুপী রিমা কাপুরনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। রাজ কাপুরগী ফিল্মগী ঈশৈ অমগী পরেং খর রিমানা থিখি অমসুং মখোয় উনবা অদুদা শ্রী মোদীনা কাপুর ইমুং-মনুংদা উৎখিবা নুংশিবা অমসুং ইকায়খুম্নবা অদু উরে। রাজ কাপুরনা পাংথোক্লম্বা থবকশিং থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা কাপুর ইমুং-মনুং তরাম্না ওকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ কাপুরগী চহি ১০০শুবা থৌরম পাংথোকপা অসি ভারতকী ফিল্ম ইন্দস্ত্রিগী মপাল ফরিঙৈ মতম অদুগী খুদম অমনি। ১৯৪৭ দা নিল কমল ফিল্ম পুথোকখি অমসুং হৌজিক ঐখোয় ২০৪৭ দা চঙশিল্লি অমসুং হায়রিবা চহি ১০০ অসিদা পাংথোকখিবা থবকশিং অসি অচৌবা অমনি। কুতনিতিদা সোফ পৱার হায়বা তার্ম অসি শীজিন্নবগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তার্ম অসিমক শেমদ্রিঙৈ মতম অমদা রাজ কাপুরনা ভারতকী সোফ পৱার শেম্লমখি। মসি ভারতকীদমক রাজ কাপুরনা পাংথোক্লম্বা অচৌবা থবক অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ময়াই থংবা এসিয়ানা পামগদবা ফিল্ম অমা কাপুর ইমুংনা নমগদবনি অমসুং চহি কয়াগী মতুংদা মফম অদুগী মীয়াম্না রাজ কাপুর নিংশিংলি। মখোয়গী পুন্সিদা রাজ কাপুরনা অকনবা ইথিল অমা পীখি। ময়াই থংবা এসিয়াদা ভারতকী ফিল্মগী অচৌবা খুদোংচাবা অমা লৈরি, মসিগী খুদোংচাবা অসি লৌনবা থবক তৌবা দরকার ওই, নৌবা মীরোলশিং ময়াই থংবা এসিয়া য়ৌনবা থবকশিং পায়খৎকদবনি। মরী অমা শেমগৎনবা কাপুর ইমুং-মনুংনা ফিল্ম অমা নমগদবনি।
মালেম শীনবা থুংবদগী ফংখিবা নুংশিবা অমসুং মিংচৎ অদু খঙলদুনা, রিমা কাপুরনা হায়খি রাজ কাপুর কলচরেল এম্বেসেদর কৌবা য়াই অমসুং ভারতকীদমক গ্লোবেল এম্বেসেদর ওইবগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং কাপুর ইমুং হুপ্না প্রধান মন্ত্রীগীদমক চাউথোকচবা ফাওখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিদি লৈবাক অসিগী মিংচৎ য়াম্না লৈরে অমসুং মালেম শীনবা থুংনা য়োগগী মরমদা খন্নরে। মহাক্না অতোপ্পা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগা উনবা মতমদা মহাক্না য়োগ অমসুং মসিগী মরুওইবগী মতাংদা খন্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কনাগুম্বা অমনা লাইরিক তম্বা মতমদা থিজিনবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা থবক অমা ওইহনগদবনি। রাজ কাপুরগী মরমদা থিজিল্লবা মতুংদা ফিল্ম অমা পুথোকপগীদমক মহাক্না রাজ কাপুরগী মশু শ্রী অরমান জেন থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কী মপুবোক্কী পুন্সিগী খোঙচৎ হিংদুনা লৈহন্নবা খুদোংচাবা অমা ফংলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
সেমিনাগী শক্তি নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মতম অমদা দিল্লিদা জন শঙ্গ পার্তি মীখলশিংদা মাইথিখি। লুচিংবশিংনা রাজ কাপুরগী ফিল্ম ‘ফির সুভাহ হোগি’ হায়বদি অমুক নোংঙাল্লক্কনি হায়বা ফিল্ম অদু য়েংনবা ৱারেপ লৌখি। দল অদু হৌজিক অমুক লাক্লে। চাইনাদা মীয়াম্না তাবা ঈশৈ অমগী রেকোর্দিং রিসি কাপুরদা থাখিবগী থৌদোক অমা প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি।
রনবির কাপুরনা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি মদুদি দিশেম্বর ১৩,১৪ অমসুং ১৫ ,২০২৪ দা কাপুর ইমুংনা রাজ কাপুরদা ইকায়খুম্নবা উৎকনি। মহাক্না ভারত সরকার, এন.এফ.দি.সি অমসুং এন.এফ.এ.আই থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি ইমুং-মনুংনা কাপুরগী ফিল্ম ১০ পীখ্রে অমসুং ভারত শীনবা থুংবগী সহর ৪০ দা থিয়েতর ১৬০ দা উৎকনি। প্রেমিয়র সো দিশেম্বর ১৩,২০২৪ দা মুম্বাইদা পাংথোক্কনি অমসুং ফিল্ম ইন্দস্ত্রিগী মীওইশিং চেবাউ পীগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi in conversation with Kapoor family on the upcoming occasion of centenary celebrations of legendary Raj Kapoor
Raj Kapoor had established the soft power of India at a time when the term itself was not coined: PM
There is a huge potential for Indian cinema in Central Asia, there is a need to work towards tapping the same, efforts must be made to reach to the new generations in Central Asia: PM
11 DEC 2024 8:47PM by PIB Delhi
As we celebrate 100 years of the legendary Raj Kapoor, the Kapoor family had a heartwarming interaction with the Prime Minister, Shri Narendra Modi. This special meeting honoured Raj Kapoor’s unparalleled contribution to Indian cinema and his enduring legacy. The Prime Minister had a candid conversation with the Kapoor family.
Ms. Reema Kapoor, daughter of Shri Raj Kapoor thanked the Prime Minister for sparing his valuable time to meet the Kapoor family on the upcoming occasion of Centenary celebrations of Raj Kapoor. Ms. Kapoor recited a few lines of a song from Raj Kapoor’s movie and said that entire India will witness the love, warmth and respect given to the Kapoor family by Shri Modi during their meet. Hailing the great contribution of Shri Raj Kapoor, PM welcomed the Kapoor family.
Shri Modi remarked that the 100th birth anniversary celebrations of Raj Kapoor symbolised the saga of the golden journey of Indian film Industry. He added that the movie ‘Neel Kamal’ was made in 1947 and now we were heading to 2047 and the contribution during these 100 years was momentous. Touching upon the term ‘soft power’ used in the context of diplomacy, Shri Modi highlighted that Raj Kapoor had established the soft power of India at a time when the term itself was not coined. He added that this was an immense contribution of Raj Kapoor in service of India.
The Prime Minister urged the Kapoor family to make a movie, especially catering to Central Asia, about Raj Kapoor who is still mesmerising the people there even after so many years. He added that Raj Kapoor had an impact on their lives. Shri Modi highlighted to the family that there was a huge potential for Indian cinema in Central Asia and there was a need to work towards tapping the same. He added that we must put in efforts to make it reach to the new generations in Central Asia and urged the family to create a movie which would act as a link.
Acknowledging the love and fame received from across the globe, Ms. Reema Kapoor said that Shri Raj Kapoor can be called as ‘Cultural Ambassador’ and she lauded the Prime Minister for being the ‘Global Ambassador’ of India and the entire Kapoor family was proud of the Prime Minister. Shri Modi emphasized that the prestige of the country had risen to great heights today and cited Yoga as an example which is discussed across the globe. He further added that he discussed Yoga and its importance with the leaders of other nations during their meet.
The Prime Minister remarked that research was an interesting activity which would let one enjoy the process through learning. He congratulated the grandson of Shri Raj Kapoor, Shri Armaan Jain for making a movie after research about Raj Kapoor which gave him an opportunity to live his grandfather’s life journey.
Recollecting the power of cinema, Shri Modi cited an incident when the erstwhile Jan Sangh party had lost the elections in Delhi. The leaders then decided to watch Raj Kapoor's movie ‘Phir Subah Hogi’, meaning there will be a dawn again. He added that the party had now seen the dawn again. Shri Modi also recollected an incident when he sent a recording of a song being played in China to Shri Rishi Kapoor which elated the latter.
Shri Ranbir Kapoor informed the Prime Minister that the Kapoor family was doing a retrospective of Raj Kapoor on 13th, 14th and 15th December 2024. He thanked the Government of India, NFDC and NFAI for their help. He said that the family had given 10 of his films and restored their audio and visual, which would be exhibited in 160 theatres in around 40 cities all over India. Shri Kapoor informed the PM that the premiere show would be held on the 13th December in Mumbai and they had invited the entire film industry.