ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ ଛୋଟ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଅଭିନବ ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ସମ୍ବଳ ସହିତ ମାତୃଭାଷାରେ ଶିକ୍ଷାଦାନର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସମର୍ଥନ କରେ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 DEC 2024 11:27AM by PIB Bhubaneswar
ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ ଛୋଟ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ମାତୃଭାଷାରେ ଅଭିନବ ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ସମ୍ବଳ ସହିତ ଶିକ୍ଷାଦାନର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସମର୍ଥନ କରେ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି :
“କେନ୍ଦ୍ର ଶିକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଡିପ୍ରଧାନବିଜେପି ଛୋଟ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଗଭୀର ଶିକ୍ଷା, ସୃଜନଶୀଳତା ଏବଂ ସାଂସ୍କୃତିକ ମୂଳ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ପାଇଁ ମାତୃଭାଷାରେ ଶିକ୍ଷା ଦେବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି । ଅଭିନବ ପଦକ୍ଷେପ ଏବଂ ସମ୍ବଳ ସହିତ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ ଏହି ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ କିପରି ସମର୍ଥନ କରେ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ନିଶ୍ଚୟ ପଢ଼ନ୍ତୁ !

Prime Minister's Office
NEP 2020 supports the vision of teaching young children in their mother tongue with innovative initiatives and resources: Prime Minister
11 DEC 2024 11:27AM by PIB Delhi
The Prime Minister highlighted that NEP 2020 supports the vision of teaching young children in their mother tongue with innovative initiatives and resources.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, Shri Modi wrote:
“Union Education Minister Shri @dpradhanbjp highlights the importance of teaching young children in their mother tongue for deep learning, fostering creativity and preserving cultural roots. He mentions how NEP 2020 supports this vision with innovative initiatives and resources – Do read!”