Prime Minister's Office
Prime Minister marks 9 years of Sugamya Bharat Abhiyan
PM reiterates Government’s commitment to further boosting accessibility, equality and opportunity for Divyang sisters and brothers
The fortitude and accomplishments of our Divyang sisters and brothers make us proud: PM
03 DEC 2024 4:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today marked 9 years of Sugamya Bharat Abhiyan. He reiterated the Government’s commitment to further boosting accessibility, equality and opportunity for Divyang sisters and brothers. Lauding the fortitude and accomplishments of Divyang sisters and brothers, Shri Modi remarked that it made us all proud.
Responding to a series of posts on X by MyGovIndia and Modi Archive handles, Shri Modi wrote:
"Today, we mark #9YearsOfSugamyaBharat and reiterate our commitment to further boosting accessibility, equality and opportunity for our Divyang sisters and brothers."
“The fortitude and accomplishments of our Divyang sisters and brothers make us proud. A very vibrant example is India’s success in the Paralympics. It illustrates the ‘Can Do’ spirit of persons with disabilities. #9YearsOfSugamyaBharat”
“An unforgettable memory indeed! #9YearsOfSugamyaBharat”
“A clear indication of our commitment to empowering persons with disabilities can be seen in the historic passage of the Rights of Persons with Disabilities Act of 2016. #9YearsOfSugamyaBharat”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সুগাময়া ভারত অভিয়ান চহি ৯ মপুংফারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিং মখা তানা চৎথোক-চৎশিন, থোং মান্নবা অমসুং খুদোংচাবা ফংহন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না ফোঙদোকখ্রে
ঐখোয়গী দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংগী থৌনা অমসুং মাইপাকপশিংনা ঐখোয় চাউথোকহল্লে: প্রধান মন্ত্রী
03 DEC 2024 4:22PM by PIB Imphal
ঙসি সুগাময়া ভারত অভিয়ান চহি ৯ মপুংফারকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিং মখা তানা চৎথোক-চৎশিন, থোং মান্নবা অমসুং খুদোংচাবা ফংহন্নবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি। ঐখোয়গী দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংগী থৌনা অমসুং মাইপাকপশিংনা ঐখোয় চাউথোকহল্লে।
MyGovIndia অমসুং মোদী আর্কাইব হেন্দলগী পোস্তশিংগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি, ঐখোয়না #9YearsOfSugamyaBharat পাংথোক্লি অমসুং দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিং মখা তানা চৎথোক-চৎশিন, থোং মান্নবা অমসুং খুদোংচাবা ফংহন্নবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং ঐখোয়না অমুক হন্না নিংশিংলি”।
“ঐখোয়গী দিবয়াং ইচলশিং অমসুং ইনাওশিংগী থৌনা অমসুং মাইপাকপশিংনা ঐখোয় চাউথোকহল্লে। মতিক চাবা খুদম অমদি পেরালেম্পিকশিংদা ভারতকী মাইপাকপা অসিনি। মসিদা দিবয়াংশিংগী ‘থবক পাংথোকপা ঙম্বা’ গী থৌনা অদু উৎথোক্লে। #9YearsOfSugamyaBharat”
“তশেংনা কাউবা ঙম্লরোইদবা নিংশিংবা অমনি! #9YearsOfSugamyaBharat”
“হকচাংগী ফিবমদা খুদোংচাদ্রবা মীওইশিং য়াইফনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎপগী অশেংবা শক্তম অমা পুৱারি ওইনা রাইতস ওফ পর্সন্স ৱিত দিসএবিলিতিস এক্ত,২০১৬ পাস তৌখিবা অসিনা তাক্লে। #9YearsOfSugamyaBharat”