ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁୟାନାରେ ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ଓ ପରମ୍ପରା ପ୍ରସାରିତ ହେଉଛି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 NOV 2024 3:06AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସରସ୍ୱତୀ ବିଦ୍ୟା ନିକେତନ ସ୍କୁଲ ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ଏବଂ ଭାରତ-ଗୁୟାନା ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର କରିବା ଦିଗରେ ସ୍ୱାମୀ ଅକ୍ଷରାନନ୍ଦ ଜୀଙ୍କ ଉଦ୍ୟମକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ
ଭାରତ-ଗୁୟାନା ସାଂସ୍ମୃତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର କରିବା ଦିଗରେ ସ୍ୱାମୀ ଅକ୍ଷରାନନ୍ଦ ଜୀଙ୍କ ପ୍ରଚେଷ୍ଟାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବା ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସରସ୍ୱତୀ ବିଦ୍ୟା ନିକେତନ ସ୍କୁଲ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି । ଗୁୟାନାରେ ଭାରତୀୟ ପରମ୍ପରା ଓ ସଂସ୍କୃତି ବିସ୍ତାରିତ ହେଉଛି ବୋଲି ଏହି ଅବସରରେ ସେ କହିଥିଲେ ।
ଗୋଟିଏ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ଗୁୟାନାରେ ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ଓ ପରମ୍ପରା ବିସ୍ତାରିତ ହେଉଛି । ଏଭଳି ଏକ ସ୍ଥାନକୁ ଯିବାର ସୁଯୋଗ ମୋତେ ମିଳିଲା, ଯେଉଁ ସ୍ଥାନ ସାଂସ୍କୃତିକ ଓ ପାରସ୍ପରିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଦିଗରେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛି- ସରସ୍ୱତୀ ବିଦ୍ୟା ନିକେତନ ସ୍କୁଲ । ସ୍କୁଲ ସହ ଜଡ଼ିତ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମୁଁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି । ଭାରତ-ଗୁୟାନା ସାଂସ୍କୃତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଗଭୀର କରିବା ଦିଗରେ ସ୍ୱାମୀ ଅକ୍ଷରାନନ୍ଦ ଜୀଙ୍କ ପ୍ରଚେଷ୍ଟାକୁ ମଧ୍ୟ ମୁଁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
Indian culture and traditions are thriving in Guyana: Prime Minister
PM visits Saraswati Vidya Niketan School, lauds the work of Swami Akasharananda Ji in their efforts to deepen the India-Guyana cultural connect
22 NOV 2024 3:06AM by PIB Delhi
Lauding the work of Swami Akasharananda Ji in their efforts to deepen the India-Guyana cultural connect, the Prime Minister Shri Narendra Modi today visited Saraswati Vidya Niketan School and remarked that Indian culture and traditions are thriving in Guyana.
In a post on X, he wrote:
“Indian culture and traditions are thriving in Guyana. I had the opportunity to visit one such place which has been at the forefront of boosting cultural and people-to-people linkages - the Saraswati Vidya Niketan School. I commend all those associated with the school and also laud the work of Swami Akasharananda Ji in their efforts to deepen the India-Guyana cultural connect.”