প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্ত: প্রধান মন্ত্রীনা গুয়ানাদা চৎখিবা খোঙচৎ (নবেম্বর 19-21, 2024)
20 NOV 2024 9:55PM by PIB Imphal
মশিং
খুৎয়েক পীখিবা MoU
MoUগী হীরম
1.
হাইদ্রোকার্বোন্দ সেক্তরদা তেংবাং পীনবগী MoU
হীরম অসিগী মতাংদা মতেং পীনবগী মনুংদা ক্রুদ সোর্সিং, নেচরেল গ্যাসতা মতেং পীনবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, কেপাসিতি বিল্দিং অমসুং হাইদ্রোকার্বোন ভেল্যু চেন পুম্বদা এক্সপর্তিস শেয়র তৌবা য়াওরি।
2.
লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংগী লমশিংদা বাইলেতরেল কোওপরেসন পীনবগী MoU
জোইন্ত এক্তিবিতীশিং, সাইন্তিফিক মেতরিএলশিং, ই-পাউ অমসুং পর্সনেল একচেঞ্জ তৌবগী খুত্থাংদা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিংগী লমশিংদা তেংবাং পীনবা থৌগৎপা।
3.
কলচরেল একচেঞ্জ প্রোগ্রাম (2024-27)
ভারত অমসুং গুয়ানাগী মরক্তা কলচরেল কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিগী মনুংদা কলচরেল একচেঞ্জ অমসুং থীএতর, ম্যুজিক, ফাইন আর্তস, লিতরেচর, লাইব্রেরী অমসুং ম্যুজিয়মগী থবকশিংদা কোওপরেসন পুক্নিং থৌগৎপা য়াওরি।
4.
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী ইন্দিয়ন ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন অমসুং গুয়ানাগী হকশেল মন্ত্রালয়গী মরক্তা ইন্দিয়ন ফার্মাকোপিয়া শকখঙনবগী ইন্দিয়ন ফার্মাকোপিয়া রিগ্যুলেসন MoU শকখঙনবা MoU
মখোয়গী মরী লৈনবা আইনশিং অমসুং রিগুলেসনশিং অসিগী মতুং ইন্না হিদাক-লাংথকশিংগী রেগুলেসনগী লমদা নক্নবা কোওপরেসন অমসুং ই-পাউ একচেঞ্জ দিবেলপ তৌবগী মরুওইবা খঙবা
5.
জনঔশাধি স্কিম (PMBJP) ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা M/s HLL লাইফকিয়র লিমিতেদ অমসুং গুয়ানাগী হকশেল মন্ত্রালয়গী মরক্তা MoU
PMBJP প্রোগ্রামগী মখাদা CARICOM লৈবাকশিংগী পব্লিক প্রোক্যুরমেন্ত এজেন্সীশিংদা অহোংবা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং সপ্লাই তৌবা
6.
মেদিকেল প্রদক্তশিংগী লমদা তেংবাং পীননবা CDSCO অমসুং গুয়ানাগী হকশেল মন্ত্রালয়গী মরক্তা MoU
হিদাক-লাংথকশিং, ফার্মাস্যুতিকেলগী শীজিন্ননবা রো মেতরিএলশিং, বাইওলোজিকেল প্রদক্তশিং, মেদিকেল দিভাইসশিং অমসুং কোসমেতিক প্রদক্তশিং য়াওনা হিদাক-লাংথকশিংগা মরী লৈননা মেদিকেল প্রদক্ত রিগুলেসন দাইলোগ অমসুং কোওপরেসন ফ্রেমৱার্ক লিংখৎনবা পান্দম থম্লি
7.
দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনগীদমক পোপুলেসন স্কেলদা মায়পাক্লবা দিজিতেল সোল্যুসনশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী লমদা তেংবাং পীননবা INDIA STACK MoU
কেপাসিতী বিল্দিং, ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং, খ্বাইদগী ফবা থবকশিং একচেঞ্জ তৌবা, পব্লিক ওফিসিএলশিং অমসুং এক্সপর্তশিং একচেঞ্জ তৌবা, পাইলোৎ নৎত্রগা দেমো সোল্যুসনশিং দিবেলপ তৌবা অসিনচিংবগী খুত্থাংদা দিজিতেল ত্রান্সফোর্মেসনগী লমশিংদা তেংবাং পীনবা।
8.
গুয়ানাদা UPIগুম্বা সিস্তেম দিপ্লোই তৌনবগীদমক NPCI ইন্তরনেস্নেল পেমেন্তস লিমিতেদ অমসুং গুয়ানাগী ফোরেন এফিয়র্স মন্ত্রালয়ফী মরক্তা MoU
UPIগী রিএল তাইম পেমেন্ত সিস্তেম অসি গুয়ানাদা শীজিন্ননবগী ওইথোকপা লৈবশিংগীদমক অমগা অমগা চুনবা পাম্বৈ খঙমিন্নবা অসি MoU অসিগী পান্দমনি।
9.
প্রসার ভারতী অমসুং গুয়ানাগী নেস্নেল কম্ম্যুনিকেসন্স নেৎৱার্ক্কী মরক্তা ব্রোদকাস্তিংগী লমদা তেংবাং পীনবা অমসুং চুংশিন্নবগী MoU
ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী লমশিং ওইনা কলচর, এজুকেসন, সাইন্স, এন্তর্তেন্মেন্ত, স্পোর্তস, ন্যুজকী লমশিংদা প্রোগ্রামশিং একচেঞ্জ তৌনবা
10.
NDI (নেস্নেল দিফেন্স ইন্সতিত্যুত, গুয়ানা) & RRU (রাস্ত্রিয় রক্ষা য়ুনিভর্সিতী, গুজরাত)কী মরক্তা MoU
MoU অসিনা নেস্নেল সেক্যুরিতী অমসুং দিফেন্স স্তদীজদা রিসর্চ, এজুকেসন অমসুং ত্রেনিং হেনগৎহন্নবা ইন্সতিত্যুত অনি অসিগী মরক্তা কোলাবোরেতিব ফ্রেমৱার্ক অমা লিংখৎনবা পান্দম থম্লি।

Prime Minister's Office
List of Outcomes : State Visit of Prime Minister to Guyana (November 19-21, 2024)
20 NOV 2024 9:55PM by PIB Delhi
Sl.no MoU Signed Scope of MoU
1. MoU on Cooperation in Hydrocarbons Sector The cooperation on the subject includes sourcing of crude, collaboration in natural gas, development of infrastructure, capacity building & sharing expertise in the entire hydrocarbon value chain.
2. MoU for Bilateral Cooperation in the field of Agriculture and Allied Sectors To promote cooperation in the fields of agriculture and allied sectors through joint activities, exchange of scientific materials, information and Personnel.
3. Cultural Exchange Programme (2024-27) Aims to strengthen cultural cooperation between India and Guyana including the promotion of cultural exchanges and cooperation in the fields of theatre, music, fine arts, literature, library and museum affairs
4. MoU Recognition of Indian Pharmacopoeia regulation MoU for Recognition of Indian Pharmacopoeia between Indian Pharmacopoeia Commission, Ministry of Health & Family Welfare and Ministry of Health, Guyana To recognize the importance of developing close cooperation and exchanging information in the field of the regulation of medicines in accordance with their respective laws and regulations
5. MoU between M/s HLL Lifecare Ltd and the Ministry of Health of Guyana for implementation of Janaushadhi Scheme (PMBJP) Supply of medicines to Public Procurement Agencies of CARICOM countries at affordable prices under the PMBJP Program
6. MoU between CDSCO and Ministry of Health of Guyana on cooperation in the field of medical products Aims to establish the Medical Products Regulation Dialogue and Cooperation Framework in regards to pharmaceuticals including raw materials for pharmaceutical use, biological products, medical devices and cosmetic products
7. INDIA STACK MoU on Cooperation in the field of sharing successful digital solutions implemented at population scale for digital transformation To establish cooperation in the areas of digital transformation by means of capacity building, training programmes, exchange of best practices, exchange of public officials and experts, development of pilot or demo solutions, etc
8. MoU between NPCI International Payments Ltd and Ministry of Foreign Affairs, Guyana for enabling deployment of UPI like system in Guyana The objective of the MoU is to understand the desire to enter into each other for the possibility for deployment of UPI like real time payment system in Guyana
9. MoU on Cooperation and collaboration in field of Broadcasting between Prasar Bharti and National Communications Network, Guyana To exchange programmes in the fields of culture, education, science, entertainment, sports, news as areas of mutual interest
10. MoU between NDI (National Defence Institute, Guyana) & RRU (Rashtriya Raksha University, Gujarat) The MoU aims to establish collaborative framework between the two institutes to enhance research, education, and training in national security & defence studies.