প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লিদা অহানবা বোরোলেন্দ মহোৎসব হৌদোক্কনি
শান্তি পুরক্নবা অমসুং অফবা বোরো খুন্নাই অমা শেমগৎনবা লোল, সাহিত্য অমসুং নাতকী অচৌবা থৌরম অমনি
প্রধান মন্ত্রীগী লমজিং মখাদা ২০২০ দা বোরো পীছ একোর্দ খুৎয়েক পীনখিবা মতুংগী মহৌশাগী ফিবমদা হঞ্জিল্লকপা অমসুং অৱাবা কয়া খাংখিবগী খোঙচৎ মহোৎসব অসিদা মশক তাক্কনি
14 NOV 2024 4:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ১৫ গী নুংথিল পুং ৬:৩০ রোম তাবদা, নিউ দিল্লিগী সাই ইন্দিরা গান্ধী স্পোর্তস কমপ্লেক্সতা অহানবা বোরোলেন্দ মহোৎসব হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
নুমিৎ নিনিগী মহোৎসব অসি নবেম্বর ১৫ অমসুং নবেম্বর ১৬ দা পাংথোক্কনি। মসি শান্তি পুরক্নবা অমসুং অফবা বোরো খুন্নাই অমা শেমগৎনবা লোল, সাহিত্য অমসুং নাতকী অচৌবা থৌরম অমনি। মসিনা বোরোলেন্দ খক নত্তনা অসাম, নোংচুপ বেঙ্গল, নেপাল অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী অতোপ্পা মালেমগী ঙমখৈশিংদা লৈরিবা বোরো মীয়াম অমতা ওইনা পুনশিন্নবা পান্দম থম্লি। মোহোৎসব অসিগী থিমদি বোরো ফুরুপ অমসুং বোরোলেন্দ তেরিতোরিএল রিজন (বি তি আর)গী অতোপ্পা ফুরুপশিংগী ইনাকখুল্লবা নাত, লোল অমসুং লাইরিক-লাইশুদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ‘নুংঙাই য়াইফবা ভারতকীদমক শান্তি অমসুং নুংশিন্না হিংমিন্নবা’ হায়বনি। কুহ্মৈ অসিনা বোরোলেন্দগী নাত, লোল, মখল কয়াগী শা-উচেক অমসুং পাম্বীশিং অমসুং তুরিজমগী খুদোংচাবশিং কান্নবা লৌনবা পান্দম থম্লি।
মশক থোকপা অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা ২০২০ দা বোরো পীছ একোর্দ খুৎয়েক পীনখিবা মতুংগী মহৌশাগী ফিবমদা হঞ্জিল্লকপা অমসুং অৱাবা কয়া খাংখিবগী খোঙচৎ মহোৎসব অসিদা মশক তাক্কনি। শান্তিগী য়ানচে খুৎয়েক পীনখিবা অসিনা বোরোলেন্দদা চহি কয়া মুক্নবা, হিংসা অমসুং মীওই কয়া শিখিবা অদু ৱারোইশিন পুরকখিবা খক নত্তনা অতোপ্পা শান্তিগী য়ানবা পুরকখিবশিংগী ইনোৎ অমশু পীখি।
মহোৎসব অসিদা ভারতকী হেরিতেচ অমসুং চৎনবীশিংদা বোরোগী নাত, চৎনবী অমসুং সাহিত্যনা লৌখিবা থৌদাংশিংগী মতাংদা সেসন অমা পাংথোক্কনি অমসুং বোরোগী নাত, লোল, চৎনবীশিং অমসুং সাহিত্যগী মরমদা খন্ন-নৈনবা কয়া উবা ফংগনি। অতোপ্পা সেসন অমদা, নেসনেল ইজুকেসন পোলিসি ২০২০গী খুৎথাংদা মমালোলদা লাইরিক তাকপী-তম্বীবগী খুদোংচাদবশিং অমসুং কান্নবশিংগী মরমদা খন্নগনি। বোরোলেন্দ লমদমগী তুরিজম অমসুং নাত চাউখৎনবা পান্দমগা লোয়ননা নাত অমসুং তুরিজমগী খুৎথাংদা অফবা বোরোলেন্দ অমা শেমগৎনবা অরিবা নাতগী মীফম অমসুং খন্ন-নৈনবা পাংথোক্কনি।
থৌরম অসিদা অসাম, নোংচুপ বেঙ্গল, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ, মেঘালয়, অরুনাচল প্রদেস, ভারতকী অতোপ্পা মফমশিং অমসুং নেপাল অমসুং ভুতানদগী নাত, লোল অমসুং কলা পামজবা মীওই লিশিং ৫ হেন্না শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the 1st Bodoland Mohotsov at Delhi
A mega event on language, literature, and culture to sustain peace and build a Vibrant Bodo Society
Mohotsav will celebrate the journey of recovery and resilience since the signing of the Bodo Peace Accord in 2020 under PM’s leadership
14 NOV 2024 4:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 1st Bodoland Mohotsov, at around 6:30 PM, on 15th November at SAI Indira Gandhi Sports Complex, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
The two day Mahotsav is being organised on 15th and 16th November. It is a mega event on language, literature, and culture to sustain peace and build a Vibrant Bodo Society. It aims to integrate the indigenous Bodo people residing not only in Bodoland but also in other parts of Assam, West Bengal, Nepal, and other international border areas of the North East. The theme for the Mohotsov is ‘Peace and Harmony for Prosperous Bharat’ with focus on the rich culture, language and education of the Bodo community along with other communities from the Bodoland Territorial Region (BTR). It aims to capitalise on the richness of cultural and linguistic heritage, ecological biodiversity and touristic potential of Bodoland.
Significantly, the Mohotsov is also about celebrating the remarkable journey of recovery and resilience ever since the signing of the Bodo Peace Accord in 2020 under the dynamic leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. This peace agreement not only resolved decades of conflict, violence, and loss of life in Bodoland but also served as a catalyst for other peace settlements.
The session on “The rich Bodo Culture, tradition and Literature Contributing towards Indian Heritage and Traditions” will be the highlight of the Mahotsav and will witness deliberations on a range of the rich Bodo culture, traditions, language and literature. Another session on “Challenges and Opportunities of Mother Tongue medium-of-instruction through National Education Policy, 2020” would also be held. Thematic Discussion on “Indigenous cultural meet & discussion on building ‘Vibrant Bodoland’ Region through culture & tourism” will also be organised with the objective of promoting tourism and culture of Bodoland region.
The gathering will include over five thousand cultural, linguistic and art enthusiasts attending the event from Bodoland region, Assam, West Bengal, Tripura, Nagaland, Meghalaya, Arunachal Pradesh, other parts of India, and also from the neighbouring states of Nepal and Bhutan among others.