Ministry of Home Affairs
Government of India, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, to commemorate 150th birth anniversary of Sardar Patel with a two-year-long nationwide celebration from 2024 to 2026 to honor his monumental contributions
Announcing the decision Union Home Minister Shri Amit Shah says, this celebration will serve as a testament to Sardar Patel’s remarkable achievements and the spirit of unity that he epitomized
Sardar Patel Ji’s enduring legacy as the visionary behind the establishment of one of the world's most robust democracies and his pivotal role in unifying India from Kashmir to Lakshadweep remains indelible
23 OCT 2024 3:20PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah has announced that the Government of India, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, will commemorate 150th birth anniversary of Sardar Patel with a two-year-long nationwide celebration from 2024 to 2026.
Announcing this decision in a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation said that “Sardar Patel Ji’s enduring legacy as the visionary behind the establishment of one of the world's most robust democracies and his pivotal role in unifying India from Kashmir to Lakshadweep remains indelible. To honor his monumental contributions, the government of India, under the leadership of PM Shri Narendra Modi Ji, will commemorate his 150th birth anniversary with a two-year-long nationwide celebration from 2024 to 2026. This celebration will serve as a testament to his remarkable achievements and the spirit of unity that he epitomized.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকারনা সর্দার পতেলগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্নবগীদমক্তা মহাক্না লৌরম্বা শিংথানিংঙাই ওইরবা চাউরবা থৌদাংশিং অদুবু ইকাইখুম্নবা উৎপা ওইনা ২০২৪দগী ২০২৬ ফাওবা চহি অনি চুপ্না লৈবাক শিনথুংনা সেলেব্রেশন তৌরগনি
ৱারেপ অসিবু লাউথোক্লদুনা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, মসিগী সেলেব্রেশন অসিনা সর্দার পতেলগী শিংথানিংঙাই ওইবা মাইপাকপশিং অমসুং মহাক্কী অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোনগী শক্তম অদুগী খুদম-চাংদম অমা ওইনা উৎকদৌরিবনি
মালেম অসিগি খ্বাইদগী চাউবা দেমোক্রেসীশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা অসিবু লিংখৎলকপদা তুংগী খনবা মীশক অমা ওইনা লিশাং-শিৎনা লৈহৌরগদবা সর্দার পতেল জিগী লেগেসী অমসুং কাশ্মিরদগী হৌরগা লাক্সদ্বীপ ফাওবা ভারতপু অমত্তা ওইনা পুনশিল্লম্বদা মহাক্না লৌরম্বা য়াম্না মরু ওইরবা থৌদাং অদু মুৎনাইদনা অদুমক লৈহৌরে
23 OCT 2024 3:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা লাউথোকখ্রে মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকারনা সর্দার পতেলগী ১৫০শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্নবগীদমক্তা মহাক্না লৌরম্বা শিংথানিংঙাই ওইরবা চাউরবা থৌদাংশিং অদুবু ইকাইখুম্নবা উৎপা ওইনা ২০২৪দগী ২০২৬ ফাওবা চহি অনি চুপ্না লৈবাক শিনথুংনা সেলেব্রেশন তৌরগনি।
X প্লেতফোর্মগী পোস্ত অমদা মসিগী ৱারেপ অসি লাউথোক্লদুনা, কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি “মালেম অসিগি খ্বাইদগী চাউবা দেমোক্রেসীশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা অসিবু লিংখৎলকপদা তুংগী খনবা মীশক অমা ওইনা লিশাং-শিৎনা লৈহৌরগদবা সর্দার পতেল জিগী লেগেসী অমসুং কাশ্মিরদগী হৌরগা লাক্সদ্বীপ ফাওবা ভারতপু অমত্তা ওইনা পুনশিল্লম্বদা মহাক্না লৌরম্বা য়াম্না মরু ওইরবা থৌদাং অদু মুৎনাইদনা অদুমক লৈহৌরে। মহাক্না লৌরম্বা শিংথানিংঙাই ওইরবা চাউরবা থৌদাংশিং অদুবু ইকাইখুম্নবা উৎপা ওইনা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকারনা মহাক্কী ১৫০শুবা মপোক কুমওনবু ২০২৪দগী ২০২৬ ফাওবা চহি অনি চুপ্না লৈবাক শিনথুংনা সেলেব্রেশন তৌদুনা পাংথোক্লগনি। মসিগী সেলেব্রেশন অসিনা মহাক্কী শিংথানিংঙাই ওইরবা মাইপাকপশিং অমসুং মহাক্কী অমত্তা ওইবগী ৱাখল্লোনগী শক্তম অদুগী খুদম-চাংদম অমা ওইনা উৎকদৌরিবনি।”