তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না খ্বাইদগী ফবা তুরিজম ভিলেজেস কম্পিতিসন – ২০২৪গী মায় পাক্লবশিং লাউথোকখ্রে
খুঙ্গং ৩৬ পু কাংলুপ ৮ দা মায় পাকপা লাউথোকখ্রে
27 SEP 2024 2:38PM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয়, ভারত সরকারনা ঙসি সেপ্তেম্বর ২৭, ২০২৪গী ৱার্ল্দ তুরিজম নুমিৎ অসিদা খ্বাইদগী ফবা তুরিজম ভিলেজ কম্পিতিসন ২০২৪গী মায় পাক্লবশিং লাউথোকখ্রে।
সোল ওব ইন্দিয়া (ভারতকী খুঙ্গংশিং)দা তুরিজম ফগৎনবগীদমক, তুরিজম ভিলেজেস কম্পিতিসন অসি ২০২৩দা হৌদোকখি। মসিগী পান্দমদি নাৎকী অমসুং মহৌশাগী লনশিং খুলগী মগুন ঙাক্নাবা অমসুং হীরম খুদিংমক্তা তুং কোইনা চৎনবগী পান্দমদা ঙাক্তুনা থম্লিবা খুঙ্গংশিং খঙদোকপা অমসুং শকখঙবীবনি।
ইহান হানবা ২০২৩গী খ্বাইদগী ফবা তুরিজম ভিলেজ কম্পিতিসনদা খুঙ্গং ৭৯৫ না চে থাজিল্লকখি,। অনিশুবা ইদিসন্দা অপুনবা ওইনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৩০দগী চে ৯৯১ থাজল্লকখি, মসিগী মনুংদগী বেস্ত তুরিজম ভিলেজ কম্পিতিসন ২০২৪ দা কাংলুপ নিপান্দা মায় পাক্লবা খুঙ্গং ৩৬ লাউথোকখি।
হায়রিবা ৩৬ শিংদু মখাদা পীরিঃ
সিরিএল নম্বর
মিং
রাজ্য/য়ু.তি.
কাংলুপ
১
ধুদমারাস
ছতিশগর
এদভেঞ্চর তুরিজম
২
অরু
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এদভেঞ্চর তুরিজম
৩
কুথলুর
কর্নাতাকা
এদভেঞ্চর তুরিজম
৪
জাখোল
উত্তরাখন্দ
এদভেঞ্চর তুরিজম
৬
কুমারাকোম
কেরলা
এগ্রি তুরিজম
৭
কার্দে
মহারাস্ত্রা
এগ্রি তুরিজম
৮
হন্সালি
পঞ্জাব
এগ্রি তুরিজম
৯
সুপি
উত্তরাখন্দ
এগ্রি তুরিজম
৫
বরানগর
নোংচুপ বেঙ্গাল
এগ্রি তুরিজম
১০
চিত্রকোতে
ছতিশগর
কম্ম্যুনিতী বেজ তুরিজম
১১
মিনিকোই আইলেন্দ
লক্সদ্বীপ
কম্ম্যুনিতী বেজ তুরিজম
১২
সিয়ালসক
মিজোরম
কম্ম্যুনিতী বেজ তুরিজম
১৪
দিওমালি
রাজস্থান
কম্ম্যুনিতী বেজ তুরিজম
১৩
অলপানা গ্রাম
ত্রিপুরা
কম্ম্যুনিতী বেজ তুরিজম
১৫
সুৱাল্কুচি
অসম
ক্রাফ
১৭
প্রানপুর
মধ্য প্রদেশ
ক্রাফ
১৮
উমদেন
মেঘালয়
ক্রাফ
১৬
মনিয়াবন্ধ
ওরিশা
ক্রাফ
১৯
নির্মল
তেলঙ্গানা
ক্রাফ
২০
হাফেস্বর
গুজরাত
হেরিতেজ
২১
অন্দ্রো
মনিপুর
হেরিতেজ
২২
মৌফ্লাং
মেঘালয়
হেরিতেজ
২৩
কীলাদি
তমিল নাদু
হেরিতেজ
২৪
পুরা মহাদেব
উত্তর প্রদেশ
হেরিতেজ
২৫
দুধনি
দাদ্রা অমসুং নগর হাবেলি
রেস্পোন্সিবল তুরিজম
২৬
কদালুন্দি
কেরলা
রেস্পোন্সিবল তুরিজম
২৭
তার খুঙ্গং
লদাখ
রেস্পোন্সিবল তুরিজম
২৮
সবরভানি
মধ্য প্রদেশ
রেস্পোন্সিবল তুরিজম
২৯
লদপুরা খাস
মধ্য প্রদেশ
রেস্পোন্সিবল তুরিজম
৩৪
অহোবিলাম
অন্ধ্র প্রদেশ
স্পিইচুএল এন্দ ৱেলনেস
৩০
বন্দোরা
গোৱা
স্পিইচুএল এন্দ ৱেলনেস
৩১
রিখিয়াপিথ
ঝার্খন্দ
স্পিইচুএল এন্দ ৱেলনেস
৩২
মেল্কালিঙ্গম পতি
তমিল নাদু
স্পিইচুএল এন্দ ৱেলনেস
৩৩
সোমাসিলা
তেলঙ্গানা
স্পিইচুএল এন্দ ৱেলনেস
৩৫
হর্সিল
উত্তরাখন্দ
ভাইব্রেন্ত ভিলেজ
৩৬
গুঞ্জি
উত্তরাখন্দ
ভাইব্রেন্ত ভিলেজ

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism announces Winners of Best Tourism Villages Competition-2024
36 villages recognized as winners across 8 categories
27 SEP 2024 2:38PM by PIB Delhi
Ministry of Tourism, Government of India announced winners of the Best Tourism Villages Competition 2024, today, on 27th September, 2024, on the occasion of World Tourism Day.
To promote tourism to the Soul of India (India’s villages), the Best Tourism Villages Competition was introduced in 2023. The focus was to identify and recognize villages which preserve and promote cultural and natural assets through community-based values and commitment to sustainability in all aspects.
The first edition of the Best Tourism Villages Competition in 2023 saw applications from 795 villages. In the second edition of the Best Tourism Villages Competition, a total of 991 applications were received from 30 States and UTs, out of which 36 villages were recognized as winners across 8 categories of the Best Tourism Villages competition 2024.
These 36 are as follows:
S.No
Name
State / UT
Category
1
Dhudmaras
Chhattisgarh
Adventure Tourism
2
Aru
Jammu & Kashmir
Adventure Tourism
3
Kuthlur
Karnataka
Adventure Tourism
4
Jakhol
Uttarakhand
Adventure Tourism
6
Kumarakom
Kerala
Agri Tourism
7
Karde
Maharashtra
Agri Tourism
8
Hansali
Punjab
Agri Tourism
9
Supi
Uttarakhand
Agri Tourism
5
Baranagar
West Bengal
Agri Tourism
10
Chitrakote
Chhattisgarh
Community Based Tourism
11
Minicoy Island
Lakshadweep
Community Based Tourism
12
Sialsuk
Mizoram
Community Based Tourism
14
Deomali
Rajasthan
Community Based Tourism
13
Alpana Gram
Tripura
Community Based Tourism
15
Sualkuchi
Assam
Craft
17
Pranpur
Madhya Pradesh
Craft
18
Umden
Meghalaya
Craft
16
Maniabandha
Odisha
Craft
19
Nirmal
Telangana
Craft
20
Hafeshwar
Gujarat
Heritage
21
Andro
Manipur
Heritage
22
Mawphlang
Meghalaya
Heritage
23
Keeladi
Tamil Nadu
Heritage
24
Pura Mahadev
Uttar Pradesh
Heritage
25
Dudhani
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
Responsible Tourism
26
Kadalundi
Kerala
Responsible Tourism
27
Tar Village
Ladakh
Responsible Tourism
28
Sabarvani
Madhya Pradesh
Responsible Tourism
29
Ladpura Khas
Madhya Pradesh
Responsible Tourism
34
Ahobilam
Andhra Pradesh
Spiritual And Wellness
30
Bandora
Goa
Spiritual And Wellness
31
Rikhiapeeth
Jharkhand
Spiritual And Wellness
32
Melkalingam Patti
Tamil Nadu
Spiritual And Wellness
33
Somasila
Telangana
Spiritual And Wellness
35
Harsil
Uttarakhand
Vibrant Village
36
Gunji
Uttarakhand
Vibrant Village