প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভিয়েটনামৰ ৰাষ্ট্ৰপতি তথা দলৰ মহাসচিবৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
24 SEP 2024 12:17AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৪ চনৰ ২৩ ছেপ্টেম্বৰত ইউএনজিএত অনুষ্ঠিত ভৱিষ্যতৰ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ মাজতে নিউয়ৰ্কত ভিয়েটনামৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ মহাসচিব তথা ভিয়েটনাম সমাজবাদী গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি এইচ. ই. শ্ৰী টু লামক সাক্ষাৎ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি টু লামক অধিক নেতৃত্বৰ দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জনায় আৰু ভাৰত তথা ভিয়েটনামৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ দিশত সহযোগিতা অব্যাহত ৰখাৰ আশা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই মাহৰ আৰম্ভণিতে ঘূৰ্ণীবতাহ য়াগীৰ ফলত হোৱা ক্ষয়-ক্ষতিৰ বাবে ভিয়েটনামৰ প্ৰতি সহানুভূতি আৰু সংহতিৰ কথা দোহাৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি তথা মহাসচিব টু লামে ‘অপাৰেচন সদ্ভাব’ৰ অধীনত ভাৰতে সময়মতে জৰুৰীকালীন মানৱীয় সহায় আৰু দুৰ্যোগ সাহায্য যোগান ধৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দুয়োখন দেশৰ মাজত অটল পাৰস্পৰিক আস্থা, বুজাবুজি আৰু অংশীদাৰী স্বাৰ্থৰ দ্বাৰা চিহ্নিত সভ্যতা আৰু সাংস্কৃতিক সম্পৰ্ক গভীৰ কৰা আৰু ক্ৰমবৰ্ধমান কৌশলগত সম্পৰ্কৰ গুৰুত্ব কথা নিশ্চিত কৰে। যোৱা মাহত ভিয়েটনামৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী ফাম মিন চিনৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ কথা স্মৰণ কৰি দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনা আৰু দুয়োখন দেশৰ মাজত ব্যাপক কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলকে ধৰি গুৰুত্বপূৰ্ণ আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়সমূহৰ সন্দৰ্ভতো মত বিনিময় কৰে আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মঞ্চত গ্ল’বেল ছাউথৰ বাবে সামূহিক ভূমিকাত আলোকপাত কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with Vietnam's State President and Party General Secretary
24 SEP 2024 12:17AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. To Lam, General Secretary of the Communist Party of Vietnam and State President of the Socialist Republic of Vietnam in New York on the sidelines of the Summit of the Future at UNGA on 23 September 2024.
Prime Minister congratulated President To Lam on assuming enhanced leadership responsibilities and expressed hope for continued collaboration towards strengthening bilateral ties between India and Vietnam.
Prime Minister reiterated his sympathies and solidarity with Vietnam in the face of loss and damage caused by Typhoon Yagi earlier this month. President and General Secretary To Lam thanked Prime Minister for the timely supply of emergency humanitarian assistance and disaster relief by India under Operation Sadbhav.
Both leaders reaffirmed the importance of deep civilizational and cultural links and growing strategic ties, marked by unwavering mutual trust, understanding and shared interests between the two countries. Recalling the visit of Vietnamese Prime Minister H.E. Mr. Pham Minh Chinh to India last month, they discussed prospects of advancing bilateral cooperation and further strengthening the Comprehensive Strategic Partnership between the two countries. The leaders also exchanged views on important regional and global issues, including the Indo-Pacific and underscored a collective role for Global South at international platforms.