প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভিয়েতনামগী স্তেৎ প্রসিদেন্ত অমসুং পার্তি জেনেরেল সেক্রেতরি উনখ্রে
24 SEP 2024 12:17AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা সেপ্তেম্বর ২৩,২০২৪ দা য়ু.এন.জি.এদা সম্মিৎ ওফ ফ্যুচরগী নাকন্দা নিউ য়োর্কতা কম্মুনিস্ত পার্তি ওফ ভিয়েতনামগী জেনেরেল সেক্রেতরি অমসুং সোসিএলিস্ত রিপব্লিক ওফ ভিয়েতনামগী স্তেৎ প্রসিদেন্ত তো লাম উনখ্রে।
লুচিংবা অমা ওইবগী অহেনবা থৌদাং কয়া লৌবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি তো লাম থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং ভারত অমসুং ভিয়েতনামগী মরক্তা লৈনরিবা লৈবাক অনিগী মরীশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখা তানা মতেং পাংনগনি হায়বগী থাজবা ফোঙদোকখি।
থা অসিগী অঙানবা শরুক্তা নোংলৈ-নুংশিৎ য়াগীনা মরম ওইদুনা ভিয়েতনামদা য়াম্না অমাং-অতা থোকখিবা অমসুং মীওই কয়া লৈখিদবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকপা অমসুং অমতা ওইনা লেপ্পা অমুক হন্না থমখি। ওপরেসন সদভাবকী মখাদা ভারতনা মতম চানা তেংবাং পোৎলমশিং পীরকপগীদমক প্রসিদেন্ত অমসুং জেনেরেল সেক্রেতরিনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লৈবাক অমনা অমবু চিংনবা লৈতনা থাজনদুনা অমসুং লৈবাক অনিগী দরকার ওইবশিং শরুক য়ামিন্নদুনা, অচেৎপা সভেত্য অমসুং নাতকী মরীশিং স্ত্রাতেজিক মরীশিং ওইরকপগী মরুওইবা অদু লুচিংবা অনিনা অমুক হন্না ফোঙদোক্নখি। হৌখিবা থাদা ভিয়েতনামগী প্রধান মন্ত্রী ফাম মিন চিনগী ভারত খোঙচৎ নিংশিংলদুনা, লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা নাকন অনি মতেং পাংনবা অমসুং কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়না খন্নখি। ইন্দো-পেসিফিক য়াওনা লমদম অমগী অমসুং মালেমগী মরুওইবা ৱাফম কয়া মখোয়না খন্নখি অমসুং মালেমগী ফম্বাকশিংদা গ্লোবেল সাউথকী অপুনবা থৌদাংগী মরমদা খন্নখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with Vietnam's State President and Party General Secretary
24 SEP 2024 12:17AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. To Lam, General Secretary of the Communist Party of Vietnam and State President of the Socialist Republic of Vietnam in New York on the sidelines of the Summit of the Future at UNGA on 23 September 2024.
Prime Minister congratulated President To Lam on assuming enhanced leadership responsibilities and expressed hope for continued collaboration towards strengthening bilateral ties between India and Vietnam.
Prime Minister reiterated his sympathies and solidarity with Vietnam in the face of loss and damage caused by Typhoon Yagi earlier this month. President and General Secretary To Lam thanked Prime Minister for the timely supply of emergency humanitarian assistance and disaster relief by India under Operation Sadbhav.
Both leaders reaffirmed the importance of deep civilizational and cultural links and growing strategic ties, marked by unwavering mutual trust, understanding and shared interests between the two countries. Recalling the visit of Vietnamese Prime Minister H.E. Mr. Pham Minh Chinh to India last month, they discussed prospects of advancing bilateral cooperation and further strengthening the Comprehensive Strategic Partnership between the two countries. The leaders also exchanged views on important regional and global issues, including the Indo-Pacific and underscored a collective role for Global South at international platforms.