গৃহ মন্ত্ৰালয়
নতুন দিল্লীৰ নিজা বাসগৃহত ছত্তীশগড়ৰ মাওবাদীৰ হিংসাৰ বলি হোৱা লোকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
মাওবাদীসকল দেশৰ মানৱতা আৰু আভ্যন্তৰীণ সুৰক্ষা দুয়োটাৰে প্ৰতি ভাবুকি
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ২০২৬ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ ভিতৰত মাওবাদী সমস্যা সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ
মাওবাদীৰ মানৱ অধিকাৰৰ পোষকতা কৰাসকলে মাওবাদীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলৰ মানৱ অধিকাৰৰ কথাও বিবেচনা কৰা উচিত
৩ মাহৰ ভিতৰত মোদী চৰকাৰ আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰে মাওবাদীৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত লোকসকলৰ সামগ্ৰিক উন্নয়নৰ বাবে এক বিস্তৃত আঁচনি ৰূপায়ণ কৰিব
মোদী চৰকাৰৰ নীতিৰ বাবে মাওবাদী এতিয়া ছত্তীশগড়ৰ কেইখনমান জিলাতে সীমাবদ্ধ হৈ পৰিছে
২০২৬ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ ভিতৰত মাওবাদী সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল কৰাৰ পিছত বাষ্টাৰ আকৌ এবাৰ এক সুন্দৰ, শান্তিপূৰ্ণ আৰু উন্নত অঞ্চলত পৰিণত হ’ব
মাওবাদী প্ৰভাৱিত অঞ্চলত উন্নয়নমূলক কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে মাওবাদীসকললৈ মোদী চৰকাৰৰ বাৰ্তা হ’ল যে যিজনে কাৰোবাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰে তেওঁ হত্যা কৰাজনতকৈ ডাঙৰ
হিংসাক ত্যাগ কৰি সমাজৰ মূলসুঁতিত যোগদান কৰিবলৈ মাও উগ্ৰপন্থীসকলক কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীৰ আহ্বান
20 SEP 2024 12:30PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে নতুন দিল্লীৰ নিজা বাসগৃহত ছত্তীশগড়ৰ মাওবাদীৰ হিংসাৰ বলি হোৱা লোকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। সেইসকলৰ ভিতৰত শান্তি সমিতিৰ তত্বাৱধানত ছত্তীশগড়ৰ মাওবাদী প্ৰভাৱিত অঞ্চলৰ মাওবাদীৰ দ্বাৰা সংঘটিত হিংসাত ক্ষতিগ্ৰস্ত ৫৫জনীয়া দল আছিল।
বাষ্টাৰ শান্তি সমিতিয়ে ছত্তীশগড়ত মাওবাদীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলৰ দুৰ্দশাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি এখন তথ্যচিত্ৰও প্ৰদৰ্শন কৰে। একাংশ ভুক্তভোগীয়ে গৃহমন্ত্ৰীক নিজৰ দুখ-কষ্টৰ কথা অৱগত কৰে।
মাওবাদীৰ হিংসাৰ বলি হোৱা লোকসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰি কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ২০২৬ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ ভিতৰত মাওবাদ সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। তেওঁ কয় যে মোদী চৰকাৰৰ নীতিৰ বাবে মাওবাদী এতিয়া ছত্তীশগড়ৰ কেইখনমান জিলাতে সীমাবদ্ধ হৈ আছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মাওবাদীসকল মানৱতা আৰু দেশৰ আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা দুয়োটাৰে বাবে ভাবুকি।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে লগতে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰৰ নেতৃত্বত ভাৰত চৰকাৰে অহা তিনিমাহত মাওবাদীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলৰ সামগ্ৰিক উন্নয়নৰ বাবে এক বিস্তৃত পৰিকল্পনা প্ৰস্তুত কৰিব। তেওঁ কয় যে এই আঁচনিৰ জৰিয়তে ছত্তীশগড়কে ধৰি সমগ্ৰ দেশৰ মাও উগ্ৰবাদৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত লোকসকলে স্বাস্থ্য, কৰ্মসংস্থাপনৰ সুবিধা আৰু অন্যান্য কল্যাণমূলক আঁচনিৰ সুবিধা লাভ কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে মাওবাদীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত অঞ্চলসমূহৰ উন্নয়নমূলক আঁচনিৰ জৰিয়তে মোদী চৰকাৰে মাওবাদীক এটা বাৰ্তা দিছে যে যিজনে কাৰোবাৰ জীৱন ৰক্ষা কৰে তেওঁ হত্যা কৰাজনতকৈ ডাঙৰ। কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে মাওবাদীৰ মানৱ অধিকাৰৰ পোষকতা কৰাসকলে মাওবাদীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা জনসাধাৰণৰ মানৱ অধিকাৰৰ কথাও চিন্তা কৰিব লাগে।
গৃহমন্ত্ৰীয়ে মাওবাদীসকলক হিংসাৰ পথ এৰি সমাজৰ মূলসুঁতিত যোগদান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। ২০২৬ চনৰ মাৰ্চ মাহৰ ভিতৰত মাওবাদী সমস্যা সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল কৰাৰ লগে লগে বাষ্টাৰ পুনৰ সুন্দৰ, শান্তিপূৰ্ণ আৰু বিকশিত হ’ব বুলি তেওঁ আশা প্ৰকাশ কৰে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah interacts with victims of Naxalite violence from Chhattisgarh at his residence in New Delhi
Naxalism is a threat to both, humanity and internal security of the country
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, central govt is committed to completely eliminate Naxalism by March, 2026
Those advocating the human rights of Naxalites should also consider the human rights of those who suffer because of Naxalism
Within 3 months, Modi government and Chhattisgarh govt. will bring a comprehensive scheme for the overall development of people affected by LWE
Due to the policies of Modi government, Left Wing Extremism has now been restricted to few districts in Chhattisgarh
After completely eliminating LWE by March 2026, Bastar will once again become a beautiful, peaceful, and developed region
Through developmental programs in LWE-affected areas, Modi govt’s message to the Naxalites is that one who saves is greater than the one who kills
Union Home Minister appeals to Left Wing Extremists to abjure violence and join the mainstream of society
20 SEP 2024 12:30PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah interacted with victims of Naxalite violence from Chhattisgarh at his residence in New Delhi. These included 55 people affected by Naxalite violence from LWE-affected areas of Chhattisgarh under the aegis of Bastar Peace Committee.
The Bastar Peace Committee also screened a documentary, highlighting the plight of people affected by Naxalism in Chhattisgarh. Some of the victims shared their plight with the Home Minister.
While interacting with the people suffering from Naxalite violence, Union Home Minister Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, central govt is committed to completely eliminate Naxalism by March, 2026. He said that Due to the policies of Modi government, Left Wing Extremism has now been restricted to few districts in Chhattisgarh. Shri Shah said that Naxalism is a threat to both, humanity and the internal security of the country.
Shri Amit Shah further stated that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the Government of India and the Government of Chhattisgarh will bring a comprehensive scheme for the overall development of people affected by LWE in the next three months. He said that through this plan, people affected by Left Wing Extremism across the country, including Chhattisgarh, will benefit from healthcare facilities, employment opportunities, and other welfare schemes.
Union Home Minister said that through developmental schemes in Left Wing Extremism affected areas, the Modi government has given a message to the Naxalites that the one who saves is greater than the one who kills. Union Home Minister said that those advocating the human rights of Naxalites should also consider the human rights of those who suffer because of Naxalism.
Home Minister appealed to Left Wing Extremists to abjure the path of violence and join the mainstream of society. He expressed confidence that with the complete elimination of Left Wing Extremism by March 2026, Bastar will once again become beautiful, peaceful and developed.