ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ই-সিনেপ্রমানদা “এক্সেসিবিলিতী স্তেন্দার্দস” মোদ্যুল মাইপাক্না থাদোকখ্রে
ফীচর ফিলমশিং*না মনা তাদ্রবা অমসুং মমিৎ উদ্রবশিংগীদমক্তা এক্সেসিবিলিতী ফীচর অমখক্তমক ওইরবশু হাপকদবনি
16 SEP 2024 1:28PM by PIB Imphal
ই-সিনিপ্রমানদা “‌এক্সেসিবিলিতী স্তেন্দার্দস” মোদ্যুল পীখিবা মতম হায়বদি ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৫গী মতুং ইন্না থাদোকখ্রে। এপ্লিকেন্তশিংনা পীরিবা গাইদলাইনশিংদা পল্লিবা অদুগী মতুং ইন্না মনা তাদ্রবা অমসুং মমিৎ উদ্রবশিংগীদমক্তা মথৌতাবা এক্সেসিবিলিতী ফীচরশিং অদুগা লোইননা মখোয়গী ফিলমশিং অদু হৌজিক এপ্লাই/সবমিৎ তৌবা য়ারগনি।ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না মসিগী গাইদলাইনশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী অকক্নবা মতম অদু সেপ্তেম্বর ১৫দা লেপখ্রে।
অনৌবা গাইদলাইনশিং অমসুং এনহান্স তৌরবা এক্সেসিবিলিতী স্তেন্দার্দশিং
ইনফোর্মেশন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না সিনিমা য়েংববু ময়ামগা মীমান্নদ্রবশিংগীদমক্তা হেন্না ইনক্লুসিব ওইবা অমসুং এক্সেসিবল ওইহন্নবগী মাইকৈদা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমা লৌখৎখ্রে। ২০২৪গী মার্চ ২৫দা থোকপা ওফিস মেমোরেন্দম, অমগী খুত্থাংদা মন্ত্রালয় অসিনা মনা তাদ্রবা অমসুং মমিৎ উদ্রবা মীওইশিংগীদমক্তা সিনিমা থিয়েতরশিংদা ফীচর ফিলমশিং মীয়াম্না য়েংনবা উৎপা মতমদা এক্সেসিবিলিতী স্তেন্দার্দশিং হেনগৎহনবদা মিৎয়েং থমদুনা অনৌবা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে।
গাইদলাইনশিং অসি কমর্সিয়েল পর্পোসকীদমক্তা সিনিমা হোলশিং/মোভী থিয়েতরশিংদা মীয়াম্না য়েংনবগীদমক্তা উৎপা মতমদা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ফিলম সর্তিফিকেশন (CBFC)না সর্তিফাই তৌবা ফিলমশিং অদুদা এপ্লাই তৌই। লোন অমদগী হেন্না সর্তিফাই তৌগদবা ফীচর ফিলমশিং* অদুনা মনা তাদ্রবা অমসুং মমিৎ উদ্রবশিংগীদমক্তা হায়বদি ক্লোসদ কেপসনিং/ওপন কেপসনিং অমসুং ওদিও দেস্ক্রিপ্সন এক্সেসিবল ফীচর অমখক্তমক ওইরবশু পীবগী তঙাইফদনা মথৌ তাগনি।

Ministry of Information & Broadcasting
“Accessibility Standards” module in E-Cinepramaan successfully deployed
Feature films* to provide at least one accessibility feature each for the hearing impaired and visually impaired
16 SEP 2024 1:28PM by PIB Delhi
The “Accessibility Standards” module in E-Cinepramaan has been successfully deployed as per the scheduled timeline i.e. 15th September 2024. The applicants may now apply/submit their films with the required accessibility features for the hearing and visually impaired, as specified in the guidelines. The Ministry of Information and Broadcasting had set 15th September 2024, as the effective date for implementation of these guidelines.
New guidelines & enhanced accessibility standards
The Ministry of Information and Broadcasting has taken a significant step towards making cinema viewing more inclusive and accessible for persons with disabilities. Through an Office Memorandum dated March 15, 2024, the Ministry had issued new guidelines aimed at enhancing accessibility standards for the public exhibition of feature films in cinema theatres for persons with hearing and visual impairment.
These guidelines apply to those feature films certified by the Central Board of Film Certification (CBFC) for public exhibition in cinema halls/movie theaters for commercial purposes. All feature films* that are to be certified in more than one language would be required to provide at least one accessibility feature each for the hearing impaired and visually impaired, i.e. Closed Captioning/Open Captioning and Audio Description.