Prime Minister's Office
PM chairs Semiconductor Executives’ Roundtable
Semiconductor is the basis of the Digital Age: PM
PM emphasises that democracy and technology together can ensure the welfare of humanity
PM underscores that India has the capability to become a trusted partner in a diversified semiconductor supply chain
PM assures that the government will follow a predictable and stable policy regime
CEOs appreciate the suitable environment for the industry in country saying centre of gravity of the semiconductor industry is starting to shift towards India
Expressing confidence in the business environment, CEOs say there is unanimous consensus in the industry that India is the place to invest
CEOs mention that enormous opportunities present in India today were never seen earlier
10 SEP 2024 8:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired the Semiconductor Executives’ Roundtable at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today.
During the meeting, Prime Minister said that their ideas will not only shape their business but also India’s future. Mentioning that the coming time will be technology driven, Prime Minister said semiconductor is the basis of the Digital Age and the day is not far when the semiconductor industry will be the bedrock for even our basic necessities.
Prime Minister emphasised that democracy and technology together can ensure the welfare of humanity and India is moving ahead on this path recognizing its global responsibility in the semiconductor sector.
Prime Minister talked about the pillars of development which include developing social, digital and physical infrastructure, giving boost to inclusive development, reducing compliance burden and attracting investment in manufacturing and innovations. He underscored that India has the capability to become a trusted partner in a diversified semiconductor supply chain.
Prime Minister talked about India’s talent pool and the immense focus of the government on skilling to ensure that trained workforce is available for the industry. He said that India’s focus is to develop products which are globally competitive. He highlighted that India is a great market for investing in hi-tech infrastructure and said the excitement shared by the leaders of the semiconductor sector today will motivate the government to work harder for this sector.
Prime Minister assured the leaders that the Indian government will follow a predictable and stable policy regime. With the focus of Make In India and Make for the World, Prime Minister said that the government will continue to support the industry at every step.
The CEOs appreciated India’s commitment to the growth of the semiconductor sector and said that what has transpired today is unprecedented wherein leaders of the entire semiconductor sector have been brought under one roof. They talked about the immense growth and future scope of the semiconductor industry. They said the centre of gravity of the semiconductor industry is starting to shift towards India, adding that the country now has a suitable environment for the industry which has put India on the global map in the semiconductor sector. Expressing their belief that what is good for India will be good for the world, they said India has amazing potential to become a global power house in raw materials in the semiconductor sector.
Appreciating the business friendly environment in India, they said that in the world of complex geopolitical situation, India is stable. Mentioning their immense belief in India’s potential, they said there is unanimous consensus in the industry that India is the place to invest. They recalled the encouragement given by the Prime Minister in the past as well and said the enormous opportunities present in India today were never seen earlier and they are proud to partner with India.
The meeting was attended by CEOs, Heads and representatives of various organisations including SEMI, Micron, NXP, PSMC, IMEC, Renesas, TEPL, Tokyo Electron Ltd, Tower, Synopsys, Cadence, Rapidus, Jacobs, JSR, Infineon, Advantest, Teradyne, Applied Materials, Lam Research, Merck, CG Power and Kaynes Technology. Also present in the meeting were Professors from Stanford University, University of California San Diego and IIT Bhubaneswar.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অধ্যক্ষতাত অৰ্ধপৰিবাহী কাৰ্যবাহীসকলৰ ঘূৰণীয়া মেজমেল সম্পন্ন
অৰ্ধপৰিবাহী হৈছে ডিজিটেল যুগৰ আধাৰ: পি এম
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্বসহকাৰে কয় যে গণতন্ত্ৰ আৰু প্ৰযুক্তিৰ সংমিশ্ৰণে ফলপ্ৰসূভাৱে মানৱতাৰ কল্যাণক প্ৰসাৰিত কৰিব পাৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ অৰ্ধপৰিবাহী যোগান শৃংখলত বিশ্বাসযোগ্য অংশীদাৰ হোৱাৰ সামৰ্থ্য আছে
চৰকাৰে ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য আৰু সুস্থিৰ নীতিগত ব্যৱস্থা অনুসৰণ কৰিব বুলি আশ্বাস দিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ আকৰ্ষণৰ কেন্দ্ৰ ভাৰতৰ ফালে স্থানান্তৰিত হ’বলৈ আৰম্ভ কৰা বুলি উল্লেখ কৰি মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে দেশৰ উদ্যোগটোৰ বাবে অনুকূল পৰিৱেশৰ প্ৰশংসা কৰে
ব্যৱসায়িক পৰিৱেশৰ ওপৰত আস্থা প্ৰকাশ কৰি মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে কয় যে ভাৰত বিনিয়োগৰ প্ৰধান গন্তব্যস্থান বুলি উদ্যোগটোত সকলো একমত
মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে উল্লেখ কৰে যে আজি ভাৰতৰ সমূখলৈ অহা অনবদ্য সুযোগসমূহ আগতে কেতিয়াও দেখা পোৱা নাছিল
10 SEP 2024 8:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৭ লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত তেওঁৰ বাসগৃহত অৰ্ধপৰিবাহী কাৰ্যবাহীসকলৰ এক ঘূৰণীয়া মেজমেলৰ আয়োজন কৰে।
বৈঠকৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে তেওঁলোকৰ ধাৰণাই কেৱল তেওঁলোকৰ ব্যৱসায়ক প্ৰভাৱিত কৰাই নহয় ভাৰতৰ ভৱিষ্যত গঢ় দিয়াতো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। ডিজিটেল যুগৰ বাবে অৰ্ধপৰিবাহী মৌলিক বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ ভৱিষ্যত প্ৰযুক্তিৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হ’ব বুলি আলোকপাত কৰে। তেওঁ আৰু মন্তব্য কৰে যে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগটো আনকি আমাৰ মৌলিক প্ৰয়োজনীয়তাৰ ভেটি হ’বলৈ বেছি দিন নালাগিব।
গণতন্ত্ৰ আৰু প্ৰযুক্তিৰ সংমিশ্ৰণে মানৱ কল্যাণ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰিব পাৰে বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডত ভাৰতৰ বিশ্বব্যাপী দায়িত্ব স্বীকাৰ কৰি এই পথত আগবাঢ়িছে বুলি তেওঁ আলোকপাত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উন্নয়নৰ মূল স্তম্ভসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে, য’ত সামাজিক, ডিজিটেল, আৰু ভৌতিক আন্তঃগাঁথনি আগবঢ়াই নিয়া, সৰ্বাংগীন বৃদ্ধিৰ প্ৰসাৰ, নিয়ন্ত্ৰণমূলক বোজা লাঘৱ কৰা, আৰু উৎপাদন আৰু উদ্ভাৱনত বিনিয়োগক উৎসাহিত কৰা আদি অন্তৰ্ভুক্ত। তেওঁ এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ অৰ্ধপৰিবাহী যোগান শৃংখলত নিৰ্ভৰযোগ্য অংশীদাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ বিশাল প্ৰতিভাৰ পুল আৰু উদ্যোগটোৰ বাবে সু-প্ৰশিক্ষিত কৰ্মশক্তি সুনিশ্চিত কৰিবলৈ দক্ষতা বিকাশৰ ওপৰত চৰকাৰে তীব্ৰ গুৰুত্ব দিয়াৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে বিশ্বজুৰি প্ৰতিযোগিতামূলক সামগ্ৰী সৃষ্টি কৰাৰ লক্ষ্য ৰাখিছে আৰু উচ্চ প্ৰযুক্তিৰ আন্তঃগাঁথনিত বিনিয়োগৰ বজাৰ হিচাপে দেশখনৰ আকৰ্ষণীয়তাক আলোকপাত কৰে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে আজি অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডৰ নেতাসকলে প্ৰকাশ কৰা উৎসাহে চৰকাৰক খণ্ডটোৰ উন্নতিৰ বাবে অধিক প্ৰচেষ্টা চলাবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নেতাসকলক আশ্বাস দিয়ে যে ভাৰত চৰকাৰে ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য আৰু সুস্থিৰ নীতিগত পৰিৱেশ বজাই ৰাখিব। "মেক ইন ইণ্ডিয়া" আৰু "মেক ফৰ দ্য ৱৰ্ল্ড"ৰ লক্ষ্যত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে যে চৰকাৰে প্ৰতিটো পৰ্যায়তে উদ্যোগটোক সহায় কৰি যাব।
অৰ্ধপৰিবাহী খণ্ডটোক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক প্ৰশংসা কৰি মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে উল্লেখ কৰে যে সমগ্ৰ উদ্যোগটোৰ নেতাসকলক একত্ৰিত কৰা আজিৰ এই সমাৱেশ অভূতপূৰ্ব। তেওঁলোকে অৰ্ধপৰিবাহী উদ্যোগৰ উল্লেখযোগ্য বৃদ্ধি আৰু ভৱিষ্যতৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে, উদ্যোগটোৰ মনোযোগ ক্ৰমান্বয়ে ভাৰতৰ ফালে স্থানান্তৰিত হোৱাটো পৰ্যবেক্ষণ কৰে। তেওঁলোকে আলোকপাত কৰে যে দেশখনে এতিয়া এই খণ্ডৰ বাবে এক অনুকূল পৰিৱেশ আগবঢ়াইছে, ভাৰতক বিশ্বৰ অৰ্ধপৰিবাহী মানচিত্ৰত বিশিষ্টভাৱে স্থান দিছে। ভাৰতৰ সফলতাই বিশ্বক উপকৃত কৰিব বুলি আস্থা প্ৰকাশ কৰি তেওঁলোকে এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে অৰ্ধপৰিবাহী কেঁচামালৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতবৰ্ষৰ বিশ্বব্যাপী শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত অসাধাৰণ সম্ভাৱনা আছে।
ভাৰতৰ ব্যৱসায়-বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিৱেশৰ শলাগ লৈ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়াসকলে উল্লেখ কৰে যে জটিল ভূ-ৰাজনৈতিক পৰিস্থিতিৰ মাজত ভাৰত সুস্থিৰ হৈ আছে। তেওঁলোকে ভাৰতৰ সম্ভাৱনাৰ ওপৰত দৃঢ় বিশ্বাস প্ৰকাশ কৰি উদ্যোগটোৰ ভিতৰতে সৰ্বসন্মতিক্ৰমে কয় যে ভাৰত হৈছে বিনিয়োগৰ প্ৰধান স্থান। পূৰ্বতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আগবঢ়োৱা উৎসাহৰ কথাও স্মৰণ কৰি আজি ভাৰতত যি বিশাল সুযোগ উপলব্ধ সেয়া অভূতপূৰ্ব বুলি মন্তব্য কৰে। তেওঁলোকে ভাৰতৰ সৈতে অংশীদাৰিত্ব কৰি গৌৰৱ প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে দেশৰ বিকাশৰ প্ৰতি নিজৰ দায়বদ্ধতা দৃঢ় কৰে।
সভাত ছেমি, মাইক্ৰন, এনএক্সপি, পিএছএমচি, আইএমইচি, ৰেনেছাছ, টিইপিএল, টকিঅ’ ইলেক্ট্ৰন লিমিটেড, টাৱাৰ, চিন’প্সিছ, কেডেন্স, ৰেপিডাছ, জেকবছ, জেএছআৰ, ইনফিনিয়ন, এডভাণ্টেষ্ট, টেৰাডাইন, ২০২০কে ধৰি বিভিন্ন সংস্থাৰ চিইঅ’, হেড আৰু প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে। এপ্লাইড মেটেৰিয়েলছ, লেম ৰিচাৰ্চ, মাৰ্ক, চিজি পাৱাৰ আৰু কেইনেছ টেকন’লজি। সভাত ষ্টেনফৰ্ড বিশ্ববিদ্যালয়, কেলিফৰ্ণিয়া বিশ্ববিদ্যালয় ছান ডিয়েগো আৰু আই আই টি ভুৱনেশ্বৰৰ অধ্যাপকসকলো উপস্থিত থাকে।