Prime Minister's Office
English translation of Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi during his meeting with Sultan of Brunei
04 SEP 2024 3:18PM by PIB Delhi
Your Majesty,
I express my heartfelt gratitude to you and the entire royal family for your gracious words, warm welcome, and hospitality.
First of all, on behalf of 1.4 billion Indians, I extend my heartfelt greetings to you and the people of Brunei on the 40th anniversary of your independence.
Your Majesty,
We have centuries-old cultural ties. The foundation of our friendship is this great cultural tradition. Under your leadership, our relations have been growing stronger day by day. The people of India still fondly remember with great pride your visit to India as the chief guest at our Republic Day in 2018.
Your Majesty,
I am extremely pleased that at the beginning of my third term, I have the opportunity to visit Brunei and discuss future matters with you. It is also a pleasant coincidence that we are celebrating the 40th anniversary of our bilateral partnership. Brunei being an important partner in India's Act East policy and Indo-Pacific vision is a guarantee of a bright future for us. We respect each other's sentiments. I am confident that this visit and our discussions will provide strategic direction to our relations for the times to come. Once again, on this occasion, I express my heartfelt gratitude to you.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ব্রুনৈগী সুল্তানগা উনবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোখিবা ৱাফম
04 SEP 2024 3:18PM by PIB Imphal
ঐনা য়দোম অমসুং নিংথৌগী ইমুং পুম্বগী মফমদা অদোমগী চীঙ লেম্লবা ৱাহৈশিং, তরাম্না ওকপিবায়, অমসুং মীওক মীচানগীদমক থম্মোয়নুংদগী থাগৎচবা ফোঙদোকচরি‍।
অহান্বদা, ভারত মচা বিলিয়ন ১.৪গী মহুৎ শিঞ্জরগা, ঐনা অদোম অমসুং ব্রুনৈগী মীওইশিংগী মফমদা অদোমগী নিংতম্বগী ৪০শুবা কুমওনগীদমক য়াইফ-পাউজেল পীজরি‍।
য়োর মাজেস্তী,
ঐখোয়গী চহিচা কয়া লিরবা নাৎকী ওইবা মরী লৈ‍। ঐখোয়গী মরুপ মপাং ওইবগী য়ুম্ফম অসি হায়রিবা অথোয়বা নাৎকী চৎনবী অসিনি‍। অদোমগী লুচিং মখাদা, ঐখোয়গী মরী নোংম-নোংমগী মপাঙ্গল কনখৎলক্লি‍। ভারতকী মীয়াম্না ২০১৮দা ঐখোয়গী রিপব্লিক দে থৌরমদা অথোয়বা মীথুং ওইনা ভারত্তা লেঙবিরক্লম্বা চাউথোকচবগা লোয়ননা নীংশিংলি‍।
য়োর মাজেস্তী,
ঐগী অহুমসুবা তর্মগী অহৌবদা, ঐনা ব্রুনৈ চৎনবগী তাঞ্জা ফংবদা অমসুং অদোমগা তুংগী ৱাফম কয়া খন্নবা ফংলিবা অসিদা ঐ তশেংনা অপেন্বা পোকই‍। ঐখোয়গী নাকল অনিগী ওইবা মরীগী ৪০শুবা কুমওন থৌরম পাঙথোক্লিবা অসিসু নুংঙাইরবা তাঞ্জা চানরুবা অমনি‍। ব্রুনৈনা ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসীগী মরুওইবা খোঙবু অমা ওইবগা লোয়ননা ইন্দো-পেসিফিক ভিজন অসি ঐখোয়গী তরং তরংবা তুংলমচৎকী থাজবা অমা ওইরি‍। ঐখোয়না অমনা অমগী পুক্নিংগী ইহুলবু ইকায় খুম্নৈ‍। খোঙচৎ অসি অমদি ঐখোয়না খন্নরিবা অসিনা তুংদা ঐখোয়গী মরীগী লম্বী তাক্কনি হায়না ঐহাক্না থাজৈ‍। অমুক্কা হন্না, থৌরম অসিদা, ঐনা অদোমগী মফমদা তৌবিমল খঙবা উৎচরি‍।
দিসক্লেমর – মসি প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱাফমগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি‍। অশেঙবা ৱারোলদি হিন্দীদা ফোঙদোকখিবনি‍।