প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পেৰিছ পেৰা অলিম্পিকত আৰ২ মহিলা ১০ মিটাৰ এয়াৰ ৰাইফল এছএইচ১ ইভেন্টত স্বৰ্ণ পদক লাভৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অৱনী লেখাৰাক অভিনন্দন জনাইছে
30 AUG 2024 4:37PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পেৰিছ পেৰা অলিম্পিক-২০২৪ত আৰ২ মহিলা ১০ মিটাৰ এয়াৰ ৰাইফল এছএইচ১ ইভেন্টত স্বৰ্ণ পদক লাভৰ বাবে ভাৰতীয় শ্বুটাৰ অৱনী লেখাৰাক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে অৱনী লেখাৰাই পেৰা অলিম্পিকত ৩ টা পদক লাভ কৰা প্ৰথমগৰাকী ভাৰতীয় মহিলা খেলুৱৈ হিচাপে পৰিগণিত হৈ ইতিহাসো ৰচনা কৰিলে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত এইদৰে প’ষ্ট কৰে;
“#Paralympics2024-ত ভাৰতে পদক লাভৰ তালিকাখনৰ আৰম্ভণি কৰিছে!
আৰ২ মহিলা ১০ মিটাৰ এয়াৰ ৰাইফল এছএইচ১ ইভেন্টত বহু আকাংক্ষিত স্বৰ্ণ পদক লাভৰ বাবে @AvaniLekhara-ক অভিনন্দন জনালোঁ। তেওঁ পেৰা অলিম্পিকত ৩ টা পদক লাভ কৰা প্ৰথমগৰাকী ভাৰতীয় মহিলা খেলুৱৈ হিচাপে ইতিহাসো ৰচনা কৰিছে! তেওঁৰ সমৰ্পণৰ মনোভাৱে ভাৰতক গৌৰৱান্বিত কৰি তুলিছে।
#Cheer4Bharat”

Prime Minister's Office
Prime Minister, Shri Narendra Modi congratulates Avani Lekhara on winning Gold Medal in R2 Women 10m Air Rifle SH1 event in Paris Paralympics
30 AUG 2024 4:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Indian shooter, Avani Lekhara on winning the Gold medal in R2 Women 10m Air Rifle SH1 event in Paris Paralympics 2024.
The Prime Minister said Avani Lekhara also created history as she is the 1st Indian woman athlete to win 3 Paralympic medals.
The Prime Minister posted on X;
“India opens its medal account in the #Paralympics2024!
Congratulations to @AvaniLekhara for winning the coveted Gold in the R2 Women 10M Air Rifle SH1 event. She also creates history as she is the 1st Indian woman athlete to win 3 Paralympic medals! Her dedication continues to make India proud.
#Cheer4Bharat”