ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୱାର୍ସର ଡୋବ୍ରି ମହାରାଜା ସ୍ମାରକରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 AUG 2024 11:57PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପୁଷ୍ପମାଲ୍ୟ ଅର୍ପଣ କରି ୱାର୍ସର ଡୋବ୍ରି ମହାରାଜା ସ୍ମାରକରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ୱାର୍ସର ଗୁଡ୍ ମହାରାଜା ସ୍କୋୟାର୍‌ରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏହି ସ୍ମାରକଟି, ନୱାନଗର ଦିଗ୍‌ବିଜୟସିଂଜୀ ରଣ୍‌ଜିତ୍‌ସିଂଜୀ ଜାଡେଜାଙ୍କ ଜାମସାହେବ ଗୁଜରାଟର ଆଧୁନିକ ଜାମନଗର)ଙ୍କ ପ୍ରତି ପୋଲାଣ୍ଡର ଲୋକ ତଥା ସରକାରଙ୍କର ଗଭୀର ସମ୍ମାନ ଓ କୃତଜ୍ଞତାର ପ୍ରତୀକ । ଦ୍ୱିତୀୟ ବିଶ୍ୱଯୁଦ୍ଧ ସମୟରେ, ଜାମସାହେବ ଏକ ହଜାରରୁ ଅଧିକ ପୋଲାଣ୍ଡ ପିଲାଙ୍କୁ ଆଶ୍ରୟ ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ଆଜି ତାଙ୍କୁ ପୋଲାଣ୍ଡର ଡୋବ୍ରି (ଭଲ) ମହାରାଜା ଭାବରେ ସ୍ମରଣ କରାଯାଉଛି । ତାଙ୍କର ଉଦାରତାର ଗଭୀର ପ୍ରଭାବ ପୋଲାଣ୍ଡର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । ଏହି ସ୍ମାରକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜାମସାହେବଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆଶ୍ରୟ ପାଇଥିବା ପୋଲାଣ୍ଡ ଲୋକମାନଙ୍କ ବଂଶଧରଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ ।
ଏହି ସ୍ମାରକକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଗସ୍ତ ଭାରତ ଓ ପୋଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ଆଲୋକିତ କରିଛି, ଯାହାକୁ ଉଭୟ ଦେଶର ଲୋକମାନେ ସମ୍ମାନ ଦେଇ ଆସୁଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute at The Dobry Maharaja Memorial in Warsaw
21 AUG 2024 11:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid a wreath and paid tribute to The Dobry Maharaja Memorial in Warsaw, today.
The memorial, located at the Square of the Good Maharaja, Warsaw, is a remembrance to the deep respect and gratitude that the people and government of Poland have for the Jamsaheb of Nawanagar Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, [of modern day Jamnagar in Gujarat]. During second World World War, the Jamsaheb provided shelter to over a thousand Polish children and is today remembered as the Dobry(Good) Maharaja in Poland. The profound impact of his generosity lives on among the polish people. At the memorial, Prime Minister met with the descendants of polish people who were given shelter by the Jamsaheb.
Prime Minister’s visit to the memorial highlights a special historical connection between India and Poland that continues to be cherished by the people of the two countries.