প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ৱারসোদা দোব্রি মহারাজ মেমোরিএলদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
21 AUG 2024 11:57PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱারসোদা দোব্রি মহারাজ মেমোরিএলদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
ৱারসোগী গুদ মহারাজ ইসক্বারদা লৈবা মেমোরিএল অসি নৱানগর দিগবিজয়সিনহজি রঞ্জিতসিনহাজি জাদেজা(হৌজিক মতমগী গুজরাতকী জাম্নগর) গী জামসাহেবগীদমক পোলেন্দগী মীয়াম অমসুং সরকারনা ইকায়খুম্নবা উৎপা অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎনবা নিংশিংবা অমনি। মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউ মনুংদা জামসাহেবনা পোলিস অঙাং লিশিং অমা চঙজফম পীখি অমসুং ঙসি মহাক পোলেন্দা দোব্রি গুদ মহারাজ হায়না খঙনরি। মহাক্কী মীনুংশি চাউবা অদু পোলিসকী মীয়াম মরক্তা লৈরি। মেমোরিএল অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা জামসাহেবা চঙজফম পীখিবা পোলিম মীওইশিংগী মচা-মশুশিং উনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেমোরিএল অদুদা চৎখিবা অদুনা ভারত অমসুং পোলেন্দগী মরক্তা লৈনরিবা অখন্নবা পুৱারিগী মরী অমসুং মখা তানা য়োকখৎতুনা থম্লিবা অদু নিংশিংহল্লে।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute at The Dobry Maharaja Memorial in Warsaw
21 AUG 2024 11:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid a wreath and paid tribute to The Dobry Maharaja Memorial in Warsaw, today.
The memorial, located at the Square of the Good Maharaja, Warsaw, is a remembrance to the deep respect and gratitude that the people and government of Poland have for the Jamsaheb of Nawanagar Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, [of modern day Jamnagar in Gujarat]. During second World World War, the Jamsaheb provided shelter to over a thousand Polish children and is today remembered as the Dobry(Good) Maharaja in Poland. The profound impact of his generosity lives on among the polish people. At the memorial, Prime Minister met with the descendants of polish people who were given shelter by the Jamsaheb.
Prime Minister’s visit to the memorial highlights a special historical connection between India and Poland that continues to be cherished by the people of the two countries.