Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister of Malaysia, H.E Mr. Anwar Ibrahim to India
20 AUG 2024 4:49PM by PIB Delhi
List of Outcomes
Sr. No. MoU/Agreement Representative from Indian side for Exchange of MoU Representative from Malaysian side for Exchange of MoU
1.
MoU between the Government of India and the Government of Malaysia on the Recruitment, Employment and Repatriation of workers
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Mr Steven Sim Chee Keong,
Minister of Human Resources Malaysia
2
MoU between the Government of Malaysia and the Government of the Republic of India on Co-operation in the field of Ayurveda and other traditional systems of medicine.
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan, Minister of Foreign Affairs, Malaysia
3.
MoU between the Government of Malaysia and the Government of the Republic of India on cooperation in the field of Digital Technologies.
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Dato’ Gobind Singh Deo
Minister of Digital
Malaysia
4.
Program on Cooperation between the Government of the Republic of India and the Government of Malaysia in the field of Culture, Arts and Heritage.
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Dato Sri Tiong King Sing,
Minister of Tourism, Arts And Culture,
Malaysia
5.
MoU between the Government of Malaysia and the Government of the Republic of India on Cooperation in the field of Tourism.
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Dato Sri Tiong King Sing,
Minister of Tourism, Arts And Culture,
Malaysia
6.
MoU between the Ministry of Youth and Sports of the Government of Malaysia and the Ministry of Youth Affairs and Sports of the Government of the Republic of India on Cooperation in Youth and Sports
Dr. S. Jaishankar,
External Affairs Minister of India
YB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan, Minister of Foreign Affairs, Malaysia
7.
MoU between the Government of Malaysia and the Government of the Republic of India on Cooperation in the field of Public Administration and Governance Reforms.
Shri Jaideep Mazumdar, Secretary (East),
Ministry of External Affairs, India
YBhg. Dato’ Sri Wan Ahmad Dahlan Haji Abdul Aziz, Director General Of Public service of Malaysia
8.
MoU between International Financial Centre Services Authority (IFSCA) with Labuan Financial Services Authority in relation to mutual cooperation.
Shri. B.N Reddy,
High Commissioner of India to Malaysia
YBhg Dato’ Wan Mohd Fadzmi Che Wan Othman Fadzillan,
Chairman, LFSA.
9.
Presentation of Report of the 9th India- Malaysia CEO Forum held on 19 August 2024
Report jointly presented by Co-chairs of the India-Malaysia CEO Forum, Shri Nikhil Meswani,
Executive Director, Reliance Industries and Tan Sri Kuna Sittampalam, President, Malaysia- India Business Council (MIBC) to Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister of India and YB Tengku Datuk Seri Utama Zafrul Tengku Abdul Aziz, Minister of Investment, Trade and Industry of Malaysia
Announcements
Sr. No. Announcements
1.
India-Malaysia relationship elevated to Comprehensive Strategic Partnership
2.
India- Malaysia Joint Statement
3
Special Allocation of 200,000 MT of White Rice to Malaysia
4.
Allocation of 100 additional ITEC slots for Malaysian nationals
5.
Malaysia joining the International Big Cat Alliance (IBCA) as founding member
6.
Establishment of Ayurveda Chair at University Tunku Abdul Rahman (UTAR), Malaysia
7.
Establishment of Thiruvalluvar Chair of Indian Studies at the Malaya University, Malaysia
8.
Co-operation between Start-up Ecosystems in both countries under an India-Malaysia Startup Alliance
9.
India- Malaysia Digital Council
10.
Convening of the 9th India- Malaysia CEO Forum

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানবা পুরক্লবা থবকশিংগী মমিং: মালেসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী অনৱার ইব্রাহিমগী ভারত খোঙচৎ
20 AUG 2024 4:49PM by PIB Imphal
য়ানবা পুরক্লবা থবকশিংগী মমিং
সেরিএল নম্বর
এম.ও.য়ু/এগ্রিমেন্ত
এম.ও.য়ু খুৎশীন্নবদা ভারতকী মাইকৈদগী শরুক য়াখিবা মীহুৎ
এম.ও.য়ু খুৎশীন্নবদা মালেইয়াগী মাইকৈদগী শরুক য়াখিবা মীহুৎ
1.
শীন্মীশিং থবক খনবা, থবক পীবা অমসুং অমুক হল্লকপগী মতাংদা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি স্তেভেন সিম চি কিয়োং,
হুমেন রিছোর্স মিনিস্তর, মালেসিয়া
2
অয়ুর্বেদা অমসুং অতোপ্পা মমাংঙৈগী লায়য়েং কাংলোনশিংগী মতাংদা মতেং পীন্নবা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি দাতো সেরি উতামাল হাজি
মোহমদ হাজি হাসান,
ফোরেন এফেয়ার্স মিনিস্তর, মালেসিয়া
3.
দিজিতেল তেক্নোলোজিশিংগী লমদা মতেং পীন্নবা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি দাতো গোবিন্দ সিংহ দিও
দিজিতেল মিনিস্তর, মালেসিয়া
4.
নাত, কলা অমসুং হেরিতেচগী লমদা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা মতেং পীনবগী থৌরম
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি দাতো শ্রী তিয়োং কিং সিং,
তুরিজম, আর্তস অমসুং কলচর মিনিস্তর, মালেসিয়া
5.
তুরিজমগী লমদা মতেং পীন্নবা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি দাতো শ্রী তিয়োং কিং সিং,
তুরিজম, আর্তস অমসুং কলচর মিনিস্তর, মালেসিয়া
6.
নহারোল অমসুং শান্নবগী লমদা মতেং পীন্নবা ভারত সরকারগী য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রি অমসুং মালেসিয়া সরকারগী য়ুথ অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিগী মরক্তা এম.ও.য়ু
দোক্তর এস. জয়সঙ্কর,
ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর
ৱাই.বি দাতো সেরি উতামাল হাজি
মোহমদ হাজি হাসান,
ফোরেন এফেয়ার্স মিনিস্তর, মালেসিয়া
7.
পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং লৈঙাক্কী অওনবশিংগী মতাংদা মতেং পীন্নবা ভারত সরকার অমসুং মালেসিয়া সরকারগী মরক্তা এম.ও.য়ু
শ্রী জাইদিপ মজুমদার,
সেক্রেতরি(ইস্ত), ভারতকী এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি
শ্রী ৱান অহমদ দাহলান হাজি অবদুল অজিজ, দিরেক্তর জেনেরেল, পব্লিক সর্বিস, মালেসিয়া
8.
মতেং পীন্নবা ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সেন্তর সর্বিসেস ওথোরিতি অমসুং লাবুয়ান ফাইনান্সিএল সর্বিসেস ওথোরিতিগী মরক্তা এম.ও.য়ু
শ্রী বি.এন রেদ্দি,
মালেসিয়াদা লৈবা ভারতকী হায় কম্মিসন্নর
ৱান মোহমদ ফাদজমি
চে ৱান ওথমান ফাদজিল্লান,
চিয়ারমেন, এল.এফ.এস.এ
9.
ওগস্ত 19 , 2024 দা পাংথোকখিবা 9 শুবা ভারত-মালেসিয়া সি.ই.ও ফোরমগী রিপোর্ত পুথোকপা
ভারত-মালেসিয়া সি.ই.ও ফোরমগী কো-চিয়ারশিং, শ্রী নিখিল মেসৱানি, ইজুক্যুতিপ দিরেক্তর, রিলাইন্স ইন্দস্ত্রিস অমসুং তান শ্রী কুনা সিত্তামপালাম, প্রসিদেন্ত, মালেসিয়া-ইন্দিয়া ব্যুজিনেস কাউন্সিলনা রিপোর্ত অসি দোক্তর এস. জয়সঙ্কর, এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্তর, ভারত অমসুং মালেসিয়াগী ইনভেস্তমেন্ত, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রিগী মিনিস্তর দাতুক সেরি উতামা জাফ্রুল তেংকু অবদুল অজিজদা পীশিনখি।
লাউথোকখিবশিং
সেরিএল নম্বর
লাউথোকখিবশিং
1.
ভারত-মালেসিয়াগী মরী কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপদা পুখৎপা
2.
ভারত-মালেসিয়া অপুনবা ৱারোল
3
মালেসিয়া চেং মেত্রিক তন 200,000 পীবা
4.
মালেসিয়া মচাশিংদা আই.তি.ই.সি স্লোতশিংগী অহেনবা সিত 100 পীবা
5.
ফাউন্দিং মেম্বর অমা ওইনা ইন্তরনেসনেল বিগ কেত এল্লাইন্স(আই বি সি এ) দা মালেসিয়া শরুক য়াবা
6.
মালেসিয়াগী য়ুনিভর্সিতি তুনকু অবদুল রহমন(উতার)দা অয়ুর্বেদা চিয়ার লিংখৎপা
7.
মালেসিয়াগী মালায়া য়ুনিভর্সিতিদা ভারতকী মরমদা থিজিন্নবা তিরুবাল্লাবার চিয়ার লিংখৎপা
8.
ভারত-মালেসিয়া স্তার্দ-অপ এল্লাইন্স অমগী মখাদা লৈবাক অনিমক্তা স্তার্দ-অপ ইকোসিস্তেমগী মরক্তা মতেং পীনবা
9.
ভারত-মালেসিয়া দিজিতেল কাউন্সিল
10.
9 শুবা ভারত-মালেসিয়া সি.ই.ও ফোরম পাংথোকপা