Ministry of Home Affairs
1037 Personnel of Police, Fire, Home Guard & Civil Defence and Correctional Services awarded Gallantry/Service Medals on the occasion of the Independence Day- 2024
14 AUG 2024 9:25AM by PIB Delhi
The total of 1037 Personnel of Police, Fire, Home Guard & Civil Defence (HG&CD) and Correctional Services have been awarded Gallantry and Service Medals on the occasion of the Independence Day, 2024. The details are as following:-
1. GALLANTRY MEDALS
Name of the Medals
Number of Medals Awarded
President’s Medal for Gallantry (PMG)
01
Medal for Gallantry (GM)
213*
* Police Service-208, Fire Service-04, Home Guard & Civil Defence-01
President’s Medal for Gallantry (PMG) and Medal for Gallantry (GM) are awarded on the ground of Rare Conspicuous Act of Gallantry and Conspicuous Act of Gallantry respectively in saving life and property, or in preventing crime or arresting criminals, the risk incurred being estimated with due regard to the obligations and duties of the officer concerned.
President’s Medal for Gallantry (PMG)
Among the personnel receiving Gallantry Medals, PMG has been awarded to Shri Chaduvu Yadaiah, Head Constable of Telangana Police who showed Rare Gallantry in the case of Robbery that occurred on 25.07.2022. Two Notorious individuals Ishan Niranjan Neelamnalli and Rahul who were involved in Chain Snatching and Arms Dealing. On 26.07.2022, the Cyberabad Police apprehended these criminals, however, they viciously attacked Shri Chaduvu Yadaiah, HC with knife and repeatedly stabbing him in various parts of his body i.e Chest, Back side of the body, Left Hands and Stomach as a result leading to bleeding thus severe injuries. Despite severe injuries, he managed to catch and hold on them resulted their apprehension. He was hospitalized for 17 days.
Out of 213 Medal for Gallantry (GM), 208 GM have been awarded to Police Personnel i.e 31 personnel from J&K Police, 17 personnel each from Uttar Pradesh & Maharashtra, 15 personnel from Chhattisgarh, 12 from Madhya Pradesh, 07 personnel each from Jharkhand, Punjab & Telangana, 52 personnel from CRPF, 14 personnel from SSB, 10 personnel from CISF, 06 personnel from BSF and the remaining police personnel from the other States/UTs and CAPFs. Moreover, 03 GM and 01 GM have been awarded to Delhi and Jharkhand Fire Service personnel respectively and 01 GM has been awarded to Uttar Pradesh HG&CD personnel.
SERVICE MEDALS
President’s Medal for Distinguished Service (PSM) is awarded for special distinguished record in Service and Medal for Meritorious Service (MSM) is awarded for valuable service characterized by resource and devotion to duty.
Out of 94 President’s Medal for Distinguished Service (PSM), 75 have been awarded to Police Service, 08 to Fire Service, 08 to Civil Defence & Home Guard Service and 03 to Correctional Service. Out of 729 Medal for Meritorious Service (MSM), 624 have been awarded to Police Service, 47 to Fire Service, 47 to Civil Defence & Home Guard Service and 11 to Correctional Service.
Details of Awardees List are enclosed as below:
Sl No.
Subject
Number of Awardees
Annexure
1
President’s Medal for Gallantry (PMG)
01
List-I
2
Medals for Gallantry (GM)
213
List-II
3
President’s Medals for Distinguished Service (PSM)
94
List-III
4
Medal for Meritorious Service (MSM)
729
List-IV
5
State Wise/ Force Wise list of Medals Awardees
As per list
List -V
Click here to view List-I
Click here to view List-II
Click here to view List-III
Click here to view List-IV
Click here to view List-V
Details are available at www.mha.gov.in and https://awards.gov.in.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
নীংতম নুমিৎ-2024গী থৌরমদা পুলিস, ফায়র, হোম গার্দ এন্দ সিভিল দিফেন্স অমসুং করেক্সনেল সর্ভিসেসকী পর্সনেল 1037দা গেলেন্ত্রী/সর্ভিস মেদলশিং পীখ্রে
14 AUG 2024 9:25AM by PIB Imphal
নীংতম নুমিৎ-2024গী থৌরমদা পুলিস, ফায়র, হোম গার্দ এন্দ সিভিল দিফেন্স (HG&CD) অমসুং করেক্সনেল সর্ভিসেসকী পর্সনেল 1037দা গেলেন্ত্রী/সর্ভিস মেদলশিং পীখ্রে। অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:-
1. গেলেন্ত্রী মেদলশিং
মেদলশিংগী মমিং
মেদল পীখিবগী মশিং
প্রসিদেন্তস মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (PMG)
01
মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (GM)
213*
* পুলিস সর্ভিস-208, ফায়র সর্ভিস-04, হোম গার্দ & সিভিল দিফেন্স-01
প্রসিদেন্তস মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (PMG) অমসুং মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (GM) অসি মরী লৈনবা ওফিসরনা মথৌ তৌবা মরী লৈননা পুন্সি অমসুং লন-থুম কন্নবদা, নত্ত্রগা ক্রাইম থিংবদা নত্ত্রগা ক্রাইম তৌবা মীওইশিং ফাবদা মথং শিৎনা রিয়র কনস্পিক্যুয়স এক্ত ওফ গেলেন্ত্রী অমসুং কন্সপিক্যুএবল এক্ত ওফ গেলেন্ত্রীদা য়ুম্ফম ওইরগা পীরি।
প্রসিদেন্তস মেদল ওফ গেলেন্ত্রী (PMG)
গেলেন্ত্রী মেদলশিং ফংলিবা পর্সনেলশিংগী মরক্তা, PMG অসি 25.07.2022দা থোকখিবা হুরান-চিন্থীগী থৌদোক্তা রিয়র গেলেন্ত্রী উৎখিবা তেলঙ্গনা পুলিসকী হেদ কন্সতেবল, শ্রী চাদুভু য়াদাইয়াদা পীখ্রে। ইশান নিরঞ্জন নীলমনল্লি অমসুং রাহুল কৌবা মমিং লৈরবা মীওই অনি লিক থৎপা অমসুং আর্মস দেলিংগী থবক তৌরমখি। 26.07.2022দা সাইবরবাদ পুলিসনা ক্রিমিনেলশিং অসিবু ফাখি। অদুম ওইনমক, মখোয়না শ্রী চাদুভু য়াদাইয়া, HCবু থাং শীজিন্নদুনা কন্না এতেক্ত তৌখি অমসুং মহাক্কী হকচাংগী মফম কয়াদা হায়বদি মখুৎ, হকচাংগী মনিং থংবা শরুক, ওই থংবা খুৎ অমসুং পুক্কী শরুক কয়াদা শাথিনা শোকপনা মরম ওইদুনা ঈ কা হেন্না থোকখি। শাথীনা শোক্লবসু, মহাক্না মখোয়বু ফাবা ঙমখি । মহাক নুমিৎ 17 হোস্পিতালদা লৈখি।
মেদল 213গী মনুংদা, GM 208 অসি পুলিস পর্সনেলশিংদা পীখ্রে, হায়বদি J&K পুলিসকী পর্সনেল 31, উত্তর প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রগী পর্সনেল 17, ছত্তিসগরগী পর্সনেল 15, মধ্য প্রদেশকী পর্সনেল 12, ঝারখন্দ, পঞ্জাব অমসুং তেলঙ্গনাগী পর্সনেল 7, CRPFগী পর্সনেল 52, SSBগী পর্সনেল 14, CISFগী পর্সনেল 10, BSFগী পর্সনেল 06 অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং CAPFশিংগী লেমহৌরিবা পুলিস পর্সনেলশিং অসিনি। মসিগী মথক্তা, দিল্লী অমসুং ঝারখন্দগী ফায়র সর্ভিসকী পর্সনেলশিংদা মথংশিৎনা GM 03 অমসুং GM 01 অমসুং উত্তর প্রদেশকী HG&CD পর্সনেলদা GM 01 পীখি।
সর্ভিস মেদলশিং
প্রসিদেন্তস মেদল ফোর দিস্তিঙ্গ্যুশ সর্ভিস (PS) অসি সর্ভিসতা স্পেসিএল দিস্তিঙ্গ্যুশ রেকোর্দকীদমক্তা পীরি অমসুং মেদল ফোর মেরিতোরিয়স সর্ভিস (MSM) অসি রিসোর্স অমসুং মথৌদা কত্থোকপা অসিনা মশক তাকপা মমল য়াম্লবা সর্ভিসকীদমক্তা পীরি।
প্রসিদেন্তস মেদল ফোর দিস্তিঙ্গ্যুশ সর্ভিস (PSM) 94গী মনুংদা, পুলিস সর্ভিসতা 75, ফায়র সর্ভিসতা 8, সিভিল দিফেন্স অমসুং হোম গার্দ সর্ভিসতা 8 অমসুং করেক্সনেল সর্ভিসতা 3 ফংখ্রে। মেদল ফোর মেরিতোরিয়স সর্ভিস (MSM) 729গী মনুংদা, পুলিস সর্ভিসতা 624, ফায়র সর্ভিসতা 47, সিভিল দিফেন্স অমসুং হোম গার্দ সর্ভিসতা 47 অমসুং করেক্সনেল সর্ভিসতা 11 পীখ্রে।
এৱার্দীশিংগী লিস্তকী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সিরিএল মশিং
সবজেক্ত
এৱার্দীশিংগী মশিং
এনেক্সর
1
প্রদিদেন্সত মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (PMG)
01
লিস্ত-I
2
মেদল ফোর গেলেন্ত্রী (GM)
213
লিস্ত-II
3
প্রসিদেন্তস মেদল ফোর দিস্তিঙ্গ্যুশ সর্ভিস (PSM)
94
লিস্ত-III
4
মেদল ফোর মেরিতোরিয়স সর্ভিস (MSM)
729
লিস্ত-IV
5
রাজ্যগী ওইবা/ ফোর্সকী ওইবা মেদলশিংগী এৱার্দীশিংগী লিস্ত
লিস্তকী মতুং ইন্না
লিস্ত -V
লিস্ত-I য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
লিস্ত-II য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
লিস্ত-III য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
লিস্ত-IV য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
অকুপ্পা ৱারোল www.mha.gov.in অমসুং https://awards.gov.in দা ফংবীগনি।