Ministry of Education
Ministry of Education celebrating 4th anniversary of National Education Policy 2020 with week-long campaign, “Shiksha Saptah”
Schools Nationwide Celebrate Day 7 of “Shiksha Saptah” with “Community Participation through Vidyanjali and Tithi Bhojan”
28 JUL 2024 10:37AM by PIB Delhi
The Ministry of Education is celebrating the 4th anniversary of the National Education Policy 2020 with a week-long campaign, “Shiksha Saptah”. On Day 7, schools nationwide are emphasizing community involvement in education through the Vidyanjali and Tithi Bhojan initiatives.
Vidyanjali, a school volunteer management program, run by the Department of School Education & Literacy of the Ministry of Education, was launched by Prime Minister Shri Narendra Modi on 7th September 2021. The program aims to strengthen schools and improve the quality of education through community, corporate social responsibility (CSR), and private sector involvement across the country.
As part of the campaign, the Department of School Education & Literacy has provided a list of suggested activities for schools. Schools are focusing on onboarding themselves to the Vidyanjali portal and identifying local volunteers to provide support. They will also feature the names of active volunteers on a “Wall of Fame/Notice Board” in schools. Additionally, principals, teachers, and students will write letters of gratitude to these volunteers.
Community awareness activities, such as rallies, street plays, poster-making, and chart-making about volunteer activities, shall also be organized. State- and district-level officials are actively participating to ensure the campaign’s success. These efforts align with the National Education Policy 2020’s goal of increasing community participation in education.
These activities aim to build a strong support system for students and teachers, creating a better learning environment, by bringing together schools, volunteers, and the community through the Vidyanjali portal (https://vidyanjali.education.gov.in/).

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেশন মন্ত্রালয়না “শিক্সা সপ্তাহ” হায়রিবা চয়োল অমগী ওইবা কেমপেন অসিগা লোইননা নেস্নেল এজুকেশন পোলিসী 2020গী মরিশুবা চহি কুমওন থৌরম পাংথোকপা
লৈবাক শিনবা থুংনা স্কুলশিংনা “বিদ্যাঞ্জলি অমসুং তিথি ভোজনগী খুত্থাংদা কম্যুনিতীনা শরুক য়াবা”গা লোইননা “শিক্সা সপ্তাহ”গী 7নিশুবা নুমিৎ থৌরম পাংথোকখ্রে
28 JUL 2024 10:37AM by PIB Imphal
এজুকেশন মন্ত্রালয়না “শিক্সা সপ্তাহ” হায়রিবা চয়োল অমগী ওইবা কেমপেন অসিগা লোইননা নেস্নেল এজুকেশন পোলিসী 2020গী মরিশুবা চহি কুমওন থৌরম পাংথোক্লি। 7নিশুবা নুমিত্তা, লৈবাক শিনবা থুংনা স্কুলশিংনা বিদ্যাঞ্জলি অমসুং তিথি ভোজন ইনিসিয়েতিবকী খুত্থাংদা এজুকেশনদা কম্যুনিতীনা শরুক য়াবা হায়বসিদা মরু ওইবা পীখি।
বিদ্যাঞ্জলি অসি এজুকেশন মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্তোফ স্কুল এজুকেশন অমসুং লিতরেসীনা চলাইবা স্কুল ভোলন্তীয়র মেনেজমেন্ত প্রোগ্রাম অমনি, মসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 2021গী সেপ্তেম্বর 7তা হৌদোকখি। প্রোগ্রাম অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা কম্যুনিতী, কোর্পোরেত সোসিয়েল রেসপোন্সিবিলিতী (CSR), অমসুং লনাইগী ওইবা সেক্তরশিংনা মসিদা শরুক য়াদুনা স্কুলশিংবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং এজুকেশনগী ক্বালিতী হেনগৎহন্নবগী পান্দম থম্লি।
কেমপেন অসিগী শরুক অমা ওইনা, দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেশন অমসুং লিতরেসীনা স্কুলশিংগীদমক্তা থবক-থৌরমশিংগী লিস্ত অমা সজেস্ত তৌরকখি। স্কুলশিংনা বিদ্যাঞ্জলি পোর্তলদা মশামক য়াওশিন্নবা হোৎনরি অমসুং মতেং পাংবীনবা লোকেল ভোলন্তিয়রশিং মশক খঙদোক্লি। মখোয়না স্কুলশিংদা “ৱাল ওফ ফেম/নোতিস বোর্দ”তা এক্তিব ভোলন্তিয়রশিংগী মমিংশু হাপকনি। মসিগী মথক্তা প্রিন্সিপালশিং, ওজাশিং অমসুং মহৈরোইশিংনা হায়রিবা ভোলন্তিয়রশিং অসিদা থাগৎ-ৱাহৈ ফোংদোক্লদুনা চেবাউ ইরগনি।
কম্যুনিতী এৱেয়রনেস এক্তিবিতীশিং খুদম ওইনা ভোলন্তিয়রশিং অদুগী থবক-থৌরমশিং অদুগী মতাংদা রেলীশিং, স্ত্রীত প্লেশিং, পোস্তর মেকিং অমসুং চার্ত মেকিংনচিংবা কয়াশু শিল্লিগনি। রাজ্য অমসুং জিলাগি থাক্তা লৈবা ওফিসিয়েলশিংনা কেমপেন অসিবু মাইপাক্নবগীদমক্তা মসিদা হকথেননা শরুক য়রগনি। মসিগী থবকশিং অসিনা নেস্নেল এজুকেশন পোলিসী 2020গী এজুকেশনদা কম্যুনিতীনা শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবগী পান্দম অদুগা চপ মান্নৈ।
মসিগী থবক-থৌরমশিং অসিনা মহৈরোইশীং অমসুং ওজাশিংগীদমক্তা য়াম্না লিংবা সপোর্ত সিস্তেম অমা শেম্নবগী পান্দম থম্লি, মসিনা বিদ্যাঞ্জলি পোর্তল (https://vidyanjali.education.gov.in/)গী খুত্থাংদা স্কুলশিং, ভোলন্তিয়রশিং অমসুং কম্যুনিতীবু অমত্তাওইনা পুরক্তুনা লাইরিক-লাইশু তম্বগী হেন্না অফবা ফিভম অমা শেম্লগনি।