প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পদ্মশ্ৰী বঁটা বিজয়ী কমলা পূজাৰীৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শোক প্ৰকাশ কৰে
20 JUL 2024 4:45PM by PIB Guwahati
পদ্মশ্ৰী বঁটা বিজয়ী কমলা পূজাৰীৰ মৃত্যুত গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
তেওঁ কৃষিক্ষেত্ৰলৈ, বিশেষকৈ জৈৱিক কৃষি পদ্ধতিক উন্নীত কৰা আৰু থলুৱা বীজক সুৰক্ষা দিয়াত কীৰ্তিচিহ্নস্বৰূপ অৱদান আগবঢ়াইছিল বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
এটা এক্স পোষ্টত, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“শ্ৰীমতী কমলা পূজাৰী জীৰ মৃত্যুত দুখ লাগিছে। তেওঁ কৃষিক্ষেত্ৰলৈ, বিশেষকৈ জৈৱিক কৃষি পদ্ধতিক উন্নীত কৰা আৰু থলুৱা বীজক সুৰক্ষা দিয়াত কীৰ্তিচিহ্নস্বৰূপ অৱদান আগবঢ়াইছিল। দীৰ্ঘস্থায়িত্বক সমৃদ্ধ কৰা আৰু জৈৱ বৈচিত্ৰ্য ৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ কাম বছৰ বছৰ ধৰি স্মৰণীয় হৈ থাকিব। জনজাতীয় জনগোষ্ঠীসমূহক সবলীকৰণৰ ক্ষেত্ৰতো তেওঁ আছিল এক জ্যোতি। তেওঁৰ পৰিয়াল আৰু প্ৰশংসকসকলক সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছোঁ। ওম শান্তি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles demise of Padma Shri Awardee, Kamala Pujari
20 JUL 2024 4:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the demise of Padma Shri Awardee, Kamala Pujari.
She made a monumental contribution to agriculture, particularly boosting organic agricultural practices and protecting indigenous seeds, the Prime Minister said.
In a X post, the Prime Minister said;
“Pained by the passing away of Smt. Kamala Pujari Ji. She made a monumental contribution to agriculture, particularly boosting organic agricultural practices and protecting indigenous seeds. Her work in enriching sustainability and protecting biodiversity will be remembered for years. She was also a beacon in empowering the tribal communities. Condolences to her family and admirers. Om Shanti.”