প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সিক্কল সেল লায়না লাকশিন্নবা ঐখোয়গী থাজবা ঐখোয়না অমুক হন্না পীরি: প্রধান মন্ত্রী
19 JUN 2024 12:55PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি, ঙসি মালেমগী সিক্কল সেল নুমিৎ অসিদা লায়না অসি লাকশিন্নবা থাজবা মহাক্কী সরকারনা অমুক হন্না পীরি।
মহাক্না হায়খি নেসনেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন পায়খৎলি অমসুং জিন্দা লৌনবা ঈগী লায়না অসিগী মরমদা মীয়ামদা ৱাখল তাহন্নবা য়াওনা হিরম কয়াদা মখোয়না থবক পাংথোক্লি”।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ঙসি মালেমগী সিক্কল সেল নুমিৎ অসিদা, লায়না লাকশিন্নবা ঐখোয়গী থাজবা ঐখোয়না অমুক হন্না পীরি। হৌখিবা চহিদা, ঐখোয়না নেসনেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন হৌদোকখি অমসুং মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা, মীওই খুদিংমক স্কৃন্নিং তৌবা, ঙল্লিঙৈদা খঙদোকপা অমসুং নিংথিনা লায়য়েংবা য়াওনা থবক কয়া পায়খৎলে। হিরম অসিদা ঐখোয়না তেক্নোলোজিগী তৌবা ঙম্বশু শীজিন্নরি”।

Prime Minister's Office
We reiterate our commitment to overcome Sickle Cell Disease: PM
19 JUN 2024 12:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today on the World Sickle Cell Day reiterated that his government is committed to overcoming this disease.
Mentioning the National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission, he said they're also working on other aspects like creating awareness about this genetic blood disorder.
The Prime Minister posted on X:
"On World Sickle Cell Day, we reiterate our commitment to overcome this disease. Last year, we launched the National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission and have been working on aspects like creating awareness, universal screening, early detection, and proper care. We are also leveraging the power of technology in this area."