প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টাৰ
এনএছএ ছুলিভানে প্ৰধানমন্ত্ৰীক দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ অগ্ৰগতি, বিশেষকৈ আইচিইটিৰ বিষয়ে অৱগত কৰে,
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নতুন কাৰ্যকালত ভাৰত-আমেৰিকাৰ সৰ্বাংগীন বৈশ্বিক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক অধিক উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে
17 JUN 2024 7:35PM by PIB Guwahati
আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা উপদেষ্টা জেক ছুলিভানে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰে।
এন এছ ছুলিভানে প্ৰধানমন্ত্ৰীক দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত অগ্ৰগতি, বিশেষকৈ ইনিচিয়েটিভ অন ক্ৰিটিকেল এণ্ড ইমাৰ্জিং টেকন’লজিছ (আইচিইটি)ৰ অধীনত যেনে অৰ্ধপৰিবাহী, কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, টেলিকম, প্ৰতিৰক্ষা, জটিল খনিজ, মহাকাশ আদিৰ বিষয়ে অৱগত কৰে।
সকলো ক্ষেত্ৰতে ক্ৰমবৰ্ধমান দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্বৰ গতি আৰু পৰিসৰ আৰু পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহৰ ওপৰত মতামতৰ অভিসৰণত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শেহতীয়াকৈ জি-৭ সন্মিলনত ৰাষ্ট্ৰপতি বাইডেনৰ সৈতে হোৱা ইতিবাচক মত বিনিময়ৰ কথা স্মৰণ কৰে। বিশ্বৰ মংগলৰ বাবে ব্যাপক বৈশ্বিক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক শক্তিশালী কৰি ৰাখিবলৈ আৰু নতুন কাৰ্যকালত ইয়াক অধিক উচ্চতালৈ লৈ যোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোঁহাৰে।

Prime Minister's Office
US National Security Advisor calls on Prime Minister Shri Narendra Modi
NSA Sullivan briefs PM on the progress in bilateral cooperation, particularly under iCET
PM reaffirms his commitment to take India-US Comprehensive Global Strategic Partnership to greater heights in the new term
17 JUN 2024 7:35PM by PIB Delhi
US National Security Advisor, H.E. Mr. Jake Sullivan, called on Prime Minister Shri Narendra Modi today.
NSA Sullivan briefed Prime Minister on the progress in various areas of bilateral cooperation, particularly under the Initiative on Critical and Emerging Technologies (iCET) such as semiconductors, Artificial Intelligence, telecom, defence, critical minerals, space, among others.
PM expressed satisfaction at the speed and scale of the growing bilateral partnership in all areas and the convergence of views on regional and global issues of mutual interest.
Prime Minister recalled his recent positive interaction with President Biden at the G7 Summit. PM reaffirmed commitment to continue to strengthen Comprehensive Global Strategic Partnership for the global good and take it to greater heights in the new term.