প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি-৭ মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.কেগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা মীফম পাংথোকখ্রে
14 JUN 2024 5:11PM by PIB Imphal
১. ইতালিগী অপুলিয়াদা পাংথোক্লিবা জি-৭ মীফমগী নাকলদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী রিসি সুনাক্কা লোয়ননা লৈবাক অনিগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মহাক্না অহুমলকশুবা তার্মগী ওফিস পায়রকপদা প্রধান মন্ত্রী সুনাক্না প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনবা হায়না লুচিংবা অনিনা অমুক্না থাজবা পীনখি।
২. লুচিংবা অনিনা রোদমেপ ২০৩০ থবক ওইনা পাংথোক্নবা খন্নখি অমসুং অৱাংবা থাক্কী রাজনিতিগী ৱারি শানবা, ঙাক-শেন অমসুং সেকুরিতি, ললোন-ইতিক অমসুং শেন-থুমগী মতেং পীনবা, মরুওইবা অমসুং অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজি অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী হিরম খুদিংমক খুমাঙচাউশিনবদা মখোয়না হরাওবা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্তগী ৱারি শানবা খুমাঙচাউশিনবদা মখোয়না অপেনবা ফোঙদোকখি। লুচিংবা অনিনা মখোয়না দরকার ওইবা লৈবাক অনিগী অমসুং মালেমগী মরুওইবা ৱাফম কয়া খন্নখি।
৩. মথংগী থাদা মখোয়গী সাধারন মীখলগী থৌরাং তৌরিবা অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of UK on the sidelines of the G7 Summit
14 JUN 2024 5:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with Prime Minister H.E. Mr. Rishi Sunak of the United Kingdom on the sidelines of the G7 Summit in Apulia, Italy, today. PM Sunak congratulated PM on his historic third consecutive term. The two leaders reaffirmed the shared commitment of both countries to further strengthen bilateral relations.
The leaders discussed the implementation of the Roadmap 2030 and expressed happiness on progress in all areas of the Comprehensive Strategic Partnership including regular high level political consultations, defence and security, trade and economic collaboration, critical and high technology sectors and people-to-people ties. They also expressed satisfaction with the progress made in the Free Trade Agreement negotiations between the two countries. Both leaders also discussed regional and multilateral matters of mutual interest.
Prime Minister Shri Narendra Modi extended his best wishes to the people of the United Kingdom as they prepare for general elections next month.