বিত্ত মন্ত্ৰালয়
শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰে
কেন্দ্ৰীয় বিত্তমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে চৰকাৰে নাগৰিকসকলৰ বাবে 'জীৱনধাৰণৰ সহজতা' নিশ্চিত কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আৰু এই দিশত পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ গ্ৰহণ অব্যাহত ৰাখিব
12 JUN 2024 10:14AM by PIB Guwahati
শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে আজি নতুন দিল্লীত কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰে।
নৰ্থ ব্লকত অৱস্থিত কাৰ্যালয়ত বিত্ত সচিব ড° টি.ভি. সোমনাথন আৰু বিত্ত তথা কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ অন্যান্য সচিবসকলে শ্ৰীমতী সীতাৰমনক আদৰণি জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰি শ্ৰীমতী সীতাৰমণে কয় যে কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী হিচাপে তেওঁৰ নিৰ্দেশনাত ভাৰতৰ জনসাধাৰণৰ সেৱা কৰাৰ সুযোগ তেওঁ পুনৰবাৰ লাভ কৰিলে।
শ্ৰীমতী সীতাৰমণে যোৱা ১০ বছৰত শক্তিশালী নেতৃত্ব আৰু বিকাশমুখী শাসন ব্যৱস্থাক স্বীকাৰ কৰে, যিয়ে বিভিন্ন খণ্ডত পৰিৱৰ্তনশীল পৰিৱৰ্তন আনিছে আৰু এক শক্তিশালী তথা স্থিতিস্থাপক অৰ্থনীতিৰ সৃষ্টি কৰিছে।
দায়িত্ব গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰীগৰাকীক বিত্ত আৰু কৰ্পৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বিভিন্ন বিভাগৰ সচিবসকলে সাম্প্ৰতিক নীতিগত বিষয়সমূহৰ বিষয়ে অৱগত কৰে।
তেওঁ কয় যে চৰকাৰে নাগৰিকসকলৰ বাবে ‘জীৱনধাৰণৰ সহজতা’ নিশ্চিত কৰাৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আৰু এই দিশত পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি যাব।
শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে লগতে কয় যে ২০১৪ চনৰ পৰা গ্ৰহণ কৰা সংস্কাৰসমূহ অব্যাহত থাকিব, যিয়ে ভাৰতৰ বাবে সামষ্টিক অৰ্থনৈতিক স্থিতিশীলতা আৰু বৃদ্ধিৰ ব্যৱস্থা কৰিব। বিশ্বজনীন প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজতে ভাৰতৰ শেহতীয়া বছৰবোৰত ভাৰতৰ প্ৰশংসনীয় বিকাশৰ কাহিনীও আলোকপাত কৰি আগন্তুক বছৰবোৰৰ বাবে আশাবাদী অৰ্থনৈতিক দৃষ্টিভংগী আছে বুলিও তেওঁ মন্তব্য কৰে।
তেওঁ বিভাগসমূহক নতুন উদ্যমেৰে এন ডি এ চৰকাৰৰ উন্নয়নমূলক কাৰ্যসূচী আগবঢ়াই নিবলৈ আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ 'উন্নত ভাৰত'ৰ দৃষ্টিভংগী পূৰণ কৰাৰ বাবে দায়িত্বশীল নীতি নিৰ্ধাৰণ নিশ্চিত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
কেন্দ্ৰীয় বিত্ত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে চৰকাৰে 'সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্ৰয়াস'ত বিশ্বাস কৰে আৰু এক শক্তিশালী আৰু সজীৱ অৰ্থনীতি নিশ্চিত কৰাৰ বাবে উদ্যোগৰ নেতৃবৃন্দ, নিয়ন্ত্ৰক আৰু নাগৰিককে ধৰি সকলো অংশীদাৰৰ নিৰন্তৰ সমৰ্থন আৰু সহযোগিতাৰ আহ্বান জনায়।

Ministry of Finance
Smt. Nirmala Sitharaman assumes charge as the Union Minister for Finance and Corporate Affairs
Government fully committed to ensure ‘Ease of Living’ for its citizens and will continue to take further steps in this direction, says Union Finance Minister
12 JUN 2024 10:14AM by PIB Delhi
Smt. Nirmala Sitharaman assumed charge today as the Union Minister of Finance & Corporate Affairs in New Delhi.
Smt. Sitharaman was greeted at the office in North Block by Finance Secretary Dr. T.V. Somanathan and other Secretaries of the Ministry of Finance and Corporate Affairs.
She expressed her sincere gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi for giving her the opportunity to work as the Union Finance and Corporate Affairs Minister again and serve India and its people under his guidance.
Smt. Sitharaman acknowledged the strong leadership and development-oriented governance in the last 10 years, which have driven transformative changes across various sectors and created a robust and resilient economy.
After assuming charge, the Union Minister for Finance & Corporate Affairs was briefed on the ongoing policy issues by the Secretaries of the different departments of the Ministry of Finance & Corporate Affairs.
She noted that the government is fully committed to ensuring ‘Ease of Living’ for its citizens and will continue to take further steps in this regard.
Smt. Nirmala Sitharaman also stated that the reforms undertaken since 2014 will continue, which will further provide macroeconomic stability and growth for India. She also highlighted India's commendable growth story in recent years amidst global challenges and noted that there is an optimistic economic outlook for the coming years.
She urged the departments to advance the NDA government's development agenda with renewed vigour and ensure responsive policymaking to achieve the Prime Minister's vision of a 'Viksit Bharat'.
Union Finance Minister also said that the government believes in ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, Sabka Prayas’ and called for the continued support and cooperation of all stakeholders, including industry leaders, regulators, and the citizens, to ensure a strong and vibrant economy.