রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
প্রেসতা থোকপা চেরোল
07 JUN 2024 7:48PM by PIB Imphal
ঙসি নুংথিল পুং ২:৩০ তাবদা ভারতিয়া জনতা পার্তি (বি জে পী)গী প্রসিদেন্ত শ্রী জে.পি নাদ্দনা লুচিংবা নেসনেল দেমোক্রেতিক এল্লাইন্স(এন দি এ)গী মীহুৎ কাংবু অমা রাস্ত্রপতি ভাবন্দা রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে অমসুং শ্রী নরেন্দ্র মোদী বি.জে.পি পার্লিয়ামেন্তরি পার্তিগী লুচিংবা ওইনা খল্লে হায়না ফোঙদোকপা চেরোল অমা পীশিনখ্রে। এন.দি.এগী দলশিংনা শৌগৎপগী চেরোলশিংশু রাস্ত্রপতিদা পীশিনখি।
মীহুৎ কাংবু অদুগী অতোপ্পা মেম্বরশিংদি বি.জে.পীগী শ্রী রাজনাথ সিংহ, শ্রী অমিত সাহ, শ্রী অশ্বিনি বৈষ্ণব অমসুং দোক্তর সি.এন মঞ্জুনাথ; তেলুগু দেসাম পার্তিগী শ্রী এন চন্দ্রবাবু নাইদু; জনাতা দল(য়ু)গী শ্রী নিতিস কুমার, শ্রী রজিব রঞ্জন সিংহ(লালান সিংহ) অমসুং শ্রী সঞ্জয় ঝা; সিব সেনাগী শ্রী একনাথ সিন্দে; জনাতা দল(এস)গী শ্রী ঐচ.দি কুমারাশ্বামী; লোক জনশক্তি পার্তি(রাম বিলাস)গী শ্রী চিরাগ পাসৱান; হিন্দুস্থান অৱাম মোর্চা(এস) শ্রী জিতান রাম মানঝি; জনসেনাগী শ্রী পাবন কলয়ান; এন.সি.পিগী শ্রী অজিত পৱার; অপ্না দল(এস)গী শ্রীমতি অনুপ্রিয়া পতেল; রাস্ত্রিয়া লোক দলগী শ্রী জয়ান্ত চৌধুরি; য়ুনাইতেদ পিপলস পার্তি লিবরেলগী শ্রী জোয়ান্তা বাসুমাতারি; অসোম ঘনা পরিসদকী শ্রী অতুল বোরা; সিক্কিম ক্রান্তিকারি মোর্চাগী শ্রী ইন্দ্র হাং সুব্বা; ওল ঝারখন্দ স্তুদেন্তস য়ুনিয়নগী শ্রী চন্দ্র প্রকাস চৌধুরি অমসুং আর.পি.আই(এ)গী শ্রী রামদাস অথাৱালে য়াওখি।
তোঙান তোঙানবা শৌগৎপগী চেরোলশিং ফংবদা রাস্ত্রপতি মশামক অপেনবা ফোঙদোকখি, বি.জে.পীনা লুচিংবা এন.দি.এ অসি মীখল মমাঙদা চুংশিন্নখিবা খ্বাইদগী চাউবা এল্লাইন্সনি অমসুং মসিনা নৌনা শেমগদৌরিবা ১৮শুবা লোক সভাদা মেজোরিতি ওইবগী ফিবমদা লৈরে অমসুং মরা চেৎপা সরকার অমা শেম্লগনি। ভারত সংবিধানগী আর্তিকল ৭৫(১)গী মখাদা পীবা শক্তি শীজিন্নদুনা শ্রী নরেন্দ্র মোদী ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইনা হাপ্লে।
রাস্ত্রপতি ভাবন্দা পাংথোক্কদবা ৱাশক লৌবগী থৌরমগী তারিখ অমসুং মতম খঙহন্নবা রাস্ত্রপতিনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা খঙহনখি অমসুং মহাক্কী কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলদা শরুক য়াগদবা মেম্বরশিংগী মমিং পীখৎলক্নবশু মহাক্না খঙহনখি।

President's Secretariat
PRESS COMMUNIQUE
07 JUN 2024 7:48PM by PIB Delhi
A delegation of the National Democratic Alliance (NDA) led by Shri J. P. Nadda, President, Bharatiya Janata Party (BJP) called on the President at Rashtrapati Bhavan today at 2.30 PM and handed over a letter stating that Shri Narendra Modi has been elected as Leader of the BJP Parliamentary Party. Letters of support from NDA constituent parties were also handed over to the President. The other members of the delegation were Shri Rajnath Singh, Shri Amit Shah, Shri Ashwini Vaishnaw and Dr. C.N. Manjunath from BJP; Shri N. Chandrababu Naidu from Telugu Desam Party; Shri Nitish Kumar, Shri Rajiv Ranjan Singh (Lalan Singh) and Shri Sanjay Jha from Janata Dal (United); Shri Eknath Shinde from Shiv Sena; Shri H.D. Kumaraswamy from Janata Dal (Secular); Shri Chirag Paswan from Lok Janshakti Party (Ram Vilas); Shri Jitan Ram Manjhi from Hindustani Awam Morcha (Secular); Shri Pawan Kalyan from Janasena; Shri Ajit Pawar from Nationalist Congress Party; Smt. Anupriya Patel from Apna Dal (Soneylal); Shri Jayant Chaudhary from Rashtriya Lok Dal; Shri Joyanta Basumatary from United People’s Party Liberal; Shri Atul Bora from Asom Gana Parishad; Shri Indra Hang Subba from Sikkim Krantikari Morcha; Shri Sudesh Mahto and Shri Chandra Prakash Choudhary from All Jharkhand Students Union; and Shri Ramdas Athawale from Republican Party of India (A).
The President, having satisfied herself on the basis of the various letters of support received, that the BJP-led NDA alliance, which is also the largest pre-election alliance, is in a position to command majority support of the newly constituted 18th Lok Sabha and to form a stable government, appointed Shri Narendra Modi as the Prime Minister of India exercising powers vested in her under Article 75(1) of the Constitution of India.
The President requested Shri Narendra Modi to indicate the date and time of the swearing-in-ceremony to be held at Rashtrapati Bhavan and also advise her about the names of other persons to be appointed as members of the Union Council of Ministers.