Prime Minister's Office
President Putin congratulates Prime Minister Narendra Modi on his re-election
The leaders agree to further strengthen India-Russia Special & Privileged Strategic Partnership
PM conveys his best wishes for Russia’s ongoing BRICS chairmanship
05 JUN 2024 10:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the President of the Russian Federation, H.E. Mr. Vladimir Putin.
President Putin warmly congratulated Prime Minister on the success in the general elections and conveyed best wishes for a historic third term.
The two leaders agreed to continue to work together for further strengthening the India-Russia Special & Privileged Strategic Partnership in all areas.
Prime Minister conveyed his best wishes to President Putin for Russia’s ongoing chairmanship of BRICS during 2024.
The two leaders agreed to remain in touch.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୁନର୍ବାର ନିର୍ବାଚିତ ହେବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ରୁଷିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନ
ଭାରତ –ରୁଷିଆ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଏବଂ ବିଶେଷ ମାନ୍ୟତା ବହନ କରୁଥିବା ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ନିମନ୍ତେ ବ୍ୟକ୍ତ କଲେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା
ରୁଷିଆର ବର୍ତ୍ତମାନର ବ୍ରିକ୍ସ ସଂଗଠନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଅବଧି ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଣାଇଲେ ବଧେଇ
05 JUN 2024 10:08PM by PIB Bhubaneswar
ରୁଷିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହୀମ ଶ୍ରୀ ଭ୍ଳାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କ ଠାରୁ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ଅଭିନନ୍ଦନ ବାର୍ତ୍ତା ପାଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ସଦ୍ୟ ଅନୁଷ୍ଠିତ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନରେ ତାଙ୍କର ସଫଳତା ଏବଂ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ତାଙ୍କର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀତ୍ୱ ନିମନ୍ତେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ପୁଟିନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ ମିଳିତ ଭାବ ସେମାନେ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତ- ରୁଷିଆ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଏବଂ ବିଶେଷ ମାନ୍ୟତା ବହନକାରୀ ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ସହିତ ଆଗକୁ ଆଗେଇ ନେବା ନିମନ୍ତେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ ।
ରୁଷିଆ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ୨୦୨୪ ମସିହାରେ ବ୍ରିକ୍ସ ସଂଗଠନର କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରହିଥିବା ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ପୁଟିନଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଉଭୟ ନେତା ନିୟମିତ ଭାବରେ ପରସ୍ପର ସହିତ ସମ୍ପର୍କରେ ରହିବେ ବୋଲି ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ।