ইলেক্সন কমিসন
হয়েং পাঙথোক্কদৌরিবা তাঙ্কক-6কী মীখলগীদমক শেম-শাবা লোইরে
কোনশিল্লিবা: লোক সভা সিৎ 58, ভোতর করোর 11.13, পোল্লিং স্তেসন লাখ 1.14, রাজ্য/UT 8
ওরিশাদা বিধান সভা কেন্দ্র 42গা লোয়ননা অমুক্তংদা মীখল পাঙথোক্কনি
IMDনা সাইক্লোনদগী থোইদোকপা অকাইবা লৈরোই হায়না ফোঙদোকখ্রে
24 MAY 2024 2:33PM by PIB Imphal
ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা হয়েংদগী হৌগদৌরিবা লোক সভাগী তাঙ্কক-6কীদমক শেম শাবা লোইরে। মীখল অসি রাজ্য/UT 8দা লৈবা PC 58দা পাঙথোক্কনি। তাঙ্কক অসিদা হরিয়ানা অমসুং NCT ওফ দিল্লীগী মীখলশিং তৌগনি। তাঙ্কক অসিদা মীখল পাঙথোক্কদৌরিবা অতৈ রাজ্যশিং/UTশিং অদুদি বিহার, ঝারখন্দ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ওরিশা, উত্তর প্রদেশ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনি। ওরিশাগী বিধান সভা মীখলগীদমক বিধান সভা কেন্দ্র 42দা অমুক্তা মীখলশিংসু পাঙথোক্কনি।
মরী লৈনবা CEOশিং অমসুং স্তেত মেছিনরীশিংদা নুংশা শাবা নৎত্রগা নোং চুবনা ওইহল্লকপা খুদোংথীবা অদু য়েংশিন্নবা মতিক চাবা থৌরাংশিং লৌখৎনবা খঙহনখ্রে। পোল্লিং অসি নুংঙাইবা অমসুং সেক্যুর ওইবা অকোয়বগী ফিভম অমদা পাঙথোক্নবা মরুম মরাং কাইনা লৈবা, থক্নবা ঈশিং, রেম্প, তোইলেৎ অমসুং অতৈ তঙাই ফদবা ফেসিলিতীশিং লৈবগা লোয়ননাপোল্লিং স্তেসনশিং অসি ভোতরশিংবু তরাম্না ওক্নবা শেম-শারি। পোল্লিং পার্তীশিংবু মখোয়গী পোল্লিং স্তেসনশিংদা মেছিনশিং অমসুং পোল মেতরিএলশিংগা লোয়ননা থাখ্রে।
কম্মিসন্না মীখলদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংবু পোল্লিং স্তেসনশিংদা মশিং য়াম্না লাক্নবা অমসুং থৌদাং লৌবা অমসুং চাউথোকচবগা লোয়ননা ভোৎ থাদনবা হায়খ্রে। দিল্লী, গুরগাওন, ফরিদাবাদকুম্বা অর্বান সেন্তরশিংদা লৈবা PCশিংগী ভোতরশিংদা মখোয়গী ভোৎ থাদবগী হক অমসুং মথৌগী অমসুং অর্বান এপেথীগী চৎনবী অসি থুগায়বগী মতাংদা মরু ওইনা নীংশিংহল্লি।
অরোইবা তাঙ্কক হায়বদি 7শুবা তাঙ্কক্কী পোল্লিং অসি জুনগী 1দা লেমহৌরিবা PC 57গীদমক পাঙথোক্কনি। রাজ্য/UT 25 অমসুং PC 428গীদমক্তা পোল্লিং অসি জেনরেল ইলেক্সনগী অহানবা ফেজ মঙাদা অপনবা লৈতনা অমসুং শান্তি ওইনা লোইশিনখি।
ফেজ 6 গী ৱাফমশিং:
1. 2024গী জেনরেল ইলেক্সনগী 6শুবা ফেজগীদমক্তা 2024গী মে 25দা রাজ্য/UT 8গী পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সি 58 (জেনরেল-49; ST -02; SC -07) গীদমক্তা পোল্লিং পাঙথোক্কনি। ভোৎ থাদবা অসি অয়ুক্কী পুং 7 তা হৌগনি অমসুং পোল্লিং লোইশিনবগী মতম অসি PCগী মতুং ইন্না খেন্নবসু য়াই।
2. ওরিশা লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী এসেমব্লী কন্সতিত্যুএন্সি 42 (জেনরেল -31; ST=05; SC=06) অসিসু অমুক্তংদা পোল্লিং তৌগনি
3. পোল্লিং ওফিসিএল চাউরাক্না লাখ 11.4না পোল্লিং স্তেসন লাখ 1.14দা ভোতর করোর 11.13 হেন্না তরাম্না ওকগনি
4. ভোতর করোর 11.13গী মনুংদা নুপা করোর 5.84, নুপী করোর 5.29 অমসুং অহুমশুবা জেন্দর ইলেক্তর করোর 5.120 য়াওরি।
5. মখোয়না মখোয়গী য়ুমদগী ভোৎ থাদবগী ওপ্সন পীখিবা চহি 85+গী রেজিস্তর তৌরবা মীওই লাখ 8.93 হেনখ্রে, চহি 100গী মথক্তা লৈবা মীওই লাখ 23,659 অমসুং ফেজ 6কীদমক PwD ভোতর লাখ 9.58 লৈখ্রে। ওপস্নেল ওইবা হোম ভোতিং ফেসিলিতী অসি হান্ননা চাউনা থাগৎপা অমসুং রিসপোন্স ফংলি।
6. সেক্যুরিতী পর্সনেল পুথোক-পুশিন তৌনবা অখন্নবা ত্রেন 20 দিপ্লোই তৌখ্রে।
7. ওবজর্ভর 184 (জেনরেল ওবজর্ভর 66, পুলিস ওবজর্ভর 35, এক্সপেন্দিচর ওবজর্ভর 83) না পোল্লিংগী নুমিৎ খরনিগী মমাংদা মখোয়গী কন্সতিত্যুএন্সিশিংদা য়ৌখ্রে। মখোয়না কম্মিসনগী য়েংশিনবগী থৌদাং লৌই। মসিগী মথক্তা, অখন্নবা ওবজর্ভরশিংসু রাজ্য খরদা থুংলখ্রে।
8. ফ্লাইয়িং স্ক্বদ 222, স্তেতিক সর্ভেলেন্স তীম 2295, ভিদিও সর্ভেলেন্স তীম 819 অমসুং ভিদিও ভ্যুৱিং তীম 569না ভোতরশিংদা ইন্দ্যুসমেন্ত মখল অমা হেক্তা য়েংশিন্নবা পুং 24 চুপ্না থবক তৌরি।
9. ইন্তর্নেস্নেল বোর্দর চেক পোস্ত 257 অমসুং ইন্তর স্তেৎ বোর্দর চেক পোস্ত 927না য়ু, দ্রগ, শেল অমসুং ফ্রীবিশিংগা মরী লৈনবা আইন্না য়াদবা থবকশিংদা অকনবা মীৎয়েং থম্লি। সমুদ্র অমসুং এয়র রুৎশিংদা অকনবা সর্ভিলেন্স থম্লি।
10. চহি য়াম্লবা মীওইশিং অমসুং দিসএবল ওইরবা মীওইশিং য়াওনা ভোতর খুদিংমক্না নুংঙাইনা ভোৎ থাদবা ঙম্নবা ঈশিং, শেদ, তোইলেত, রেম্প, ভোলুন্তিয়রশিং, হ্বীল চেয়র অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগুম্বা এস্যুর্দ মিনমম ফেসিলিতীশিং লৈরে।
11. রেজিস্তর তৌরবা ভোতর পুম্নমক্তা ভোতর ইনফোর্মেসন স্লিপশিং য়েন্থোকখ্রে। অসিগুম্বা স্লিপশিং অসি ফেসিলিতেসন থৌরাং অমা ওইনা অমসুং কম্মিসন্না লাক্লগা ভোৎ থাদনবগীদমক্তা চেপাউ পীবা ওইনা মথৌ তৌই।
12. ভোতরশিংনা মখোয়গী পোল্লিং স্তেসনশিংগী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং মীখলগী নুমিৎ লিঙ্ক অসিগী খুত্থাংদা চেক তৌবা য়াগনি https://electoralsearch.eci.gov.in/
13. কম্মিসন্না পোল্লিং স্তেসনশিংদা শকখঙনবগীদমক্তা ভোতর আইদি কার্দ (EPIC) নত্তবা অতোপ্পা দোক্যুমেন্ত 12সু পীখি। করিগুম্বা ভোতর অমনা ইলেক্তোরেল রোলদা রেজিস্তর তৌরবদি, হায়রিবা দোক্যুমেন্তশিং অসিদগী অমহেক্তবু উৎতুনা ভোৎ থাদবা য়াই। অতোপ্পা আইদেন্তিফিকেসন দোক্যুমেন্তশিংগীদমক ECI ওর্দরগী লিঙ্ক:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সিশিংগী ওইবা ফেজ 6কী ইলেক্তরশিং মে 23, 2024গী প্রেস নোত নম্বর 99 গী মতুং ইন্না ফোঙখ্রে। লিঙ্ক : https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FztfbUTpXSxLP8g7dpVrk7%2FYMdYo4qvd6YLkLk2XBNde37QzVrkv3btzrRY%2FqfIjnfdOFtn933icz0MOeiesxvsQ%3D%3D
2. জেনরেল ইলেক্সন্দগীনা লোক সভা 2019 ফাওবগী ভোতর থোক্লকপগী চাং তাকপা দেতা মখাগী লিঙ্ক অসিদা ফংবীগনি: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
3. ভোতর তর্নআউত এপনা ফেজ খুদিংমক্কী তোঙান তোঙান্না মপুং ওইবা চাউরাক্না থোক্লকপগী চাং পীরি। মসিমসু খঙজিনবা য়াই মদুদি ফেজ ৱাইজ/স্তেত ৱাইজ/ AC ৱাইজ/ PC ৱাইজগী ওইবা চাউরাক্না থোক্লকপগী চাংসু ভোতর তর্নআউত এপতা পুং অনি খুদিংগী ওইনা মীখলগী নুমিত্তা নুমিদাং পুং 7 ফাওবা ফংলি
4. ভোতর তর্ন আউতকী ত্রেন্দশিং – ফেজ ৱাইজ, স্তেৎ-ৱাইজ, পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সি ৱাইজ (PCগী মনুংদা লৈরিবা বিধান সভা কন্সতিত্যুন্সিগী তর্ন আউত) অসি ভোতর তর্ন আউত এপতা লেপ্তনা য়েংবা য়াগনি, মসি মখাদা পীরিবা লিঙ্কশিং অসিদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি:
এন্দ্রোইদ: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN&pli=1
iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882

Election Commission
All set for penultimate phase (Phase-6) polling tomorrow
Spread: 58 Lok Sabha seats,11.13 crore voters, over 1.14 lakh polling stations, 8 States/UTs
Simultaneous polling for 42 Assembly Constituencies in Odisha
IMD predicts no adverse impact of cyclone
24 MAY 2024 2:33PM by PIB Delhi
The Election Commission of India is all geared up for the Phase-6 of the Lok Sabha polls that commences tomorrow. Polling is scheduled in 58 PCs across 8 States/UTs. Haryana and NCT of Delhi will head to polls in this phase. Bihar, Jharkhand, Jammu and Kashmir, Odisha, Uttar Pradesh, and West Bengal are the other States/UTs which will continue with their polls in this phase. Polling for 42 Assembly Constituencies for the Odisha State Legislative Assembly will also take place simultaneously.
Concerned CEOs and State machineries have been directed to take adequate measures to manage the adverse impact of hot weather or rainfall wherever predicted. Polling stations are ready to welcome the voters with ample shade, drinking water, ramps, toilets, and other basic facilities to ensure that polling takes place in a comfortable and secure environment. Polling parties have been dispatched along with machines and poll materials to their respective polling stations.
The Commission has called upon voters to turnout in greater numbers at polling stations and vote with responsibility and pride. Voters of PCs in urban centres like Delhi, Gurgaon, Faridabad are specially reminded about their right and duty to vote and break the trend of urban apathy.
The last phase i.e. 7th phase of polling will be on the 1st of June for remaining 57 PCs with counting of votes scheduled on 4th June. Polling for 25 States/UTs and 428 PCs was completed in a smooth and peaceful manner in the first five phases of the General Elections.
Phase 6 Facts:
1. Polling for Phase-6 of the General Elections 2024 will be held on 25th of May, 2024 for 58 Parliamentary Constituencies (General- 49; ST- 02; SC- 07) in 8 States/ UTs. Voting begins at 7AM and closure of poll timings may differ PC wise.
2. 42 Assembly Constituencies (General -31; ST=05; SC=06) of Odisha Legislative Assembly will also go to polls simultaneously.
3. Around 11.4 lakh Polling officials will welcome over 11.13 crore voters across 1.14 lakh polling stations
4. Over 11.13 crore voters include 5.84 crore Male; 5.29 crore Female and 5120 Third gender electors.
5. There are over 8.93 lakh registered 85+ years old, 23,659 voters above 100 years and 9.58 lakh PwD voters for Phase 6 who have been provided the option to vote from the comfort of their homes. The optional Home Voting facility is already receiving tremendous appreciation and response.
6. 20 Special trains were deployed to ferry security personnel.
7. 184 Observers (66 General Observers, 35 Police Observers, 83 Expenditure Observers) have already reached their Constituencies days before the polls. They serve as the eyes and ears of the Commission to exercise utmost vigilance. Additionally, Special Observers have been deployed in certain states.
8. A total of 2222 Flying Squads, 2295 Static Surveillance Teams, 819 Video Surveillance Teams and 569 Video Viewing Teams are keeping surveillance round the clock to deal with any form of inducement of voters strictly and swiftly.
9. A total of 257 international Border check posts and 927 inter-state border check posts are keeping strict vigil on any illicit flow of liquor, drugs, cash and freebies. Strict surveillance has been kept at sea and air routes.
10. Assured Minimum Facilities like water, shed, toilets, ramps, volunteers, wheelchairs, and electricity are in place to ensure that every voter, including elderly and persons with disabilities, can cast their vote with ease.
11. Voter Information Slips have been distributed to all registered voters. These slips serve as a facilitation measure and as an invitation from the Commission to come and vote.
12. Voters can check their polling station details, and poll date through this link https://electoralsearch.eci.gov.in/
13. The Commission has also provided 12 alternative documents other than Voter id card (EPIC) for identity verification at polling stations. If a voter is registered in the electoral roll, voting can be done by showing any of these documents. Link to ECI order for alternative identification documents:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. Parliamentary Constituency wise electors for phase 6 were released vide press note no. 99 dated May 23, 2024. Link : https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FztfbUTpXSxLP8g7dpVrk7%2FYMdYo4qvd6YLkLk2XBNde37QzVrkv3btzrRY%2FqfIjnfdOFtn933icz0MOeiesxvsQ%3D%3D
2. Data on Voter Turnout in General Elections to Lok Sabha 2019 is available on the following links: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
3. Voter turnout App displays overall approximate turnout live for each phase. It is pertinent to note that Phase wise/State wise/AC wise/PC wise approximate turnout data is available on voter turnout App live on two hourly basis on poll day till 7 pm after which it is continuously updated on return of polling parties.
4. Trends of voter turnout- Phase wise, State-wise, Parliamentary constituency wise (with turnout within Assembly Constituencies within that PC) may be continuously seen at Voter Turn Out app, which can be downloaded from the below links:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN&pli=1
iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882